tion.ro Web analytics

Semne de revenire în turismul românesc. Timiș, pe locul 11 la înnoptări

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

Semne de revenire în turismul românesc. Timiș, pe locul 11 la înnoptări

foto: pixabay.com
Reactualizat la:
În luna aprilie, sosirile în spațiile de cazare au crescut de aproape 27 de ori, iar înnoptările de aproape 19 ori, comparativ cu aceeași lună din 2020. Au crescut atât sosirile vizitatorilor străini, dar și plecările în străinătate ale românilor. Au fost 92.500 de înnoptări înregistrate în Timiș, în primele patru luni ale anului. Cel mai vestic județ al țării se află pe locul 11, pe la coada clasamentului, înainte de Covasna și Caraș-Severin.
Scris de Erika Iszlai - În luna aprilie, sosirile în spațiile de cazare au crescut de aproape 27 de ori, iar înnoptările de aproape 19 ori, comparativ cu aceeași lună din 2020. Au crescut atât sosirile vizitatorilor străini, dar și plecările în străinătate ale românilor. Au fost 92.500 de înnoptări înregistrate în Timiș, în primele patru luni ale anului. Cel mai vestic județ al țării se află pe locul 11, pe la coada clasamentului, înainte de Covasna și Caraș-Severin.

Au fost 448.900 de sosiri înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2021, în creștere de 26,6 ori față de cele din luna aprilie 2020.

„Din numărul total de sosiri, în luna aprilie 2021 sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 94,5%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 5,5%. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (82,1% din total turişti străini), iar dintre aceștia 76,2% au fost din ţările Uniunii Europene”, transmit reprezentanții Institutul Național de Statistică (INS).

Înnoptările din luna aprilie din acest an au însumat 852.400, în creștere de 18,9 ori față de cele din luna aprilie 2020. Turiștii români au reprezentat 93,4%, în timp ce străinii 6,6%.

Durata medie de cazare pe care au ales-o românii a fost de două zile, iar pentru turiștii străini a fost de trei zile. Aceștia au preferat spațiile de cazare pe nave, căsuțele turistice, hotelurile, vilele sau hostelurile.

Sosirile turiștilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna aprilie 2021 de 330.800, în creștere cu 129,2% față de luna aprilie 2020. S-au înregistrat 615.200 de plecări ale românilor în străinătate, în creștere cu 335,3%, comparativ cu luna aprilie 2020.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primele patru luni din acest au fost în creștere cu 4,5% față de aceeași perioadă din 2020, iar înnoptările au fost în scădere cu 1,4%.

Timiș – pe locul 11

Aproape 93.000 de oameni au înnoptat în județul Timiș, conform Institutului Național de Statistică, în perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2021, aflându-se pe la coada clasamentului. Dacă în martie se situa chiar înainte de Caraș Severin, în luna aprilie a depășit și județul Covasna.

„Pe județe, în perioada 1.01.-30.04.2021, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică a înregistrat valori mai mari în Braşov (292,8 mii), Municipiul Bucureşti (180,2 mii), Prahova (122,3 mii), Suceava (97,1 mii), Bihor (92,0 mii), Mureș (84,5 mii), Vâlcea (83,0 mii), Cluj (79,8 mii) şi Sibiu (77,2 mii) iar înnoptările turiştilor au înregistrat valori mai mari în: Braşov (572,8 mii), Municipiul Bucureşti (291,8 mii), Prahova (247,3 mii), Bihor (202,5 mii), Vâlcea (179,0 mii), Suceava (173,8 mii), Mureș (159,2 mii), Cluj (132,3 mii), Sibiu (132,1 mii), Constanța (108,8 mii), Timiș (92,5 mii). Covasna (90,2 mii) şi Caraș Severin (89,8 mii)”, transmit reprezentanții INS.

Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini au provenit din Germania, Italia, Franța, Ungaria și S.U.A.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

Turismul românesc în primele trei luni din 2021. Timișul, pe ultimul loc la înnoptări

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Arthur says:

  Cand “ie” greu cu aritmetica si geografia propriei tari, rezulta enunturi de doi lei precum cel din articol, citez: “aflându-se pe la coada clasamentului”.
  Spre stiinta jurnalistului, Romania are 41 de judete + municipiul Bucuresti.
  Judetul Timis se afla pe locul 11, adica mult mai sus de jumatate.
  INS chiar spune in comunicat ca ne aflam printre judetele cu valori mai mari, dar jurnalistul, nu si nu, hai sa ne mai manjim un pic pe botic si sa spunem ca suntem la coada.
  Daca locul 11 este la coada clasamentului, oare cum ar defini iluminatul jurnalist locurile 39-41?

 2. Cele mai noi știri

  Mapamond

  Rusia transmite că a interceptat trei avioane militare ale Franței deasupra Mării Negre

  România

  VIDEO. Guvernul a aprobat măsurile de relaxare de sărbătorile de iarnă

  Eveniment

  Fost polițist de frontieră, extrădat din Germania. A fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

  Eveniment

  Pistol cu aer comprimat și droguri, găsite în locuințele a doi bărbați din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor 11,5 milioane de lei de la guvern

  Ştiri din Timiș

  Costi Bleja, președintele Alianței Pentru Patrie Timiș: Românii au dreptul să fie liberi

  Ştiri din Timiș

  Centura Timișoara Vest. A fost ales traseul, prin Săcălaz și Utvin, cu patru noduri rutiere

  Ştiri din Timiș

  Noul serviciu public de parcare al Primăriei Timișoara, înființat cu circ. Și câteva semne de întrebare

  Sănătate

  Coronavirus, 8 decembrie: 84 de cazuri noi în Timiș, un deces. Incidența se apropie de 2 la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Șase elevi din Timiș, pozitivi Covid la testele rapide. Crește procentul profesorilor vaccinați

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici