Week-end incarcat in Timis: de la papanasi la papricas, cu muzica de tamburasi

De Corina Eva
Week-end incarcat in Timis: de la papanasi la papricas, cu muzica de tamburasi
Sfârşit de săptămână încărcat de evenimente în Timiş. Dacă la Buziaş şi la Covaci timişenii îşi pot delecta papilele gustative la cea de-a treia ediţie a Festivalului Papricaşului, respectiv prima ediţie a Festivalului Papanaşilor, la Cenad cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Tamburaşilor va crea cu siguranţă bună dispoziţie.

La numai 6 km de Timişoara, pofticioşii sunt aşteptaţi, în acest week-end, la prima ediţie a Festivalului Papanaşilor. De la ora 12, sâmbătă 8 octombrie, Pensiunea Anette din localitatea Covaci găzduieşte primul eveniment dedicat în exclusivitate deliciosului desert. Programul artistic va fi completat cu un concert Vasile Mardare. Detalii despre acest eveniment puteţi găsi aici –  http://www.tion.ro/localitate/sinandrei.

De asemenea, tamburaşi din patru ţări vin la Cenad sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19, la Căminul Cultural din comună. La ediţia din acest an şi-au confirmat participarea Societatea Cultural-Artistică „Kruna“ din Sânmartinu Sârbesc (România), Orchestra de Tamburași din Starčevo (Serbia); Formația de Tamburași „Batini bećari“ din Sânnicolau Mare (România); Societatea Cultural-Artistică „Branko Radičević“ din Darda (Croația); Formația de Tamburași a comunei Pojejena (România); Societatea Cultural-Artistică „Banat“ din Desk (Ungaria); Formația de Tamburași a Societății Academice și Cultural-Artistice „Lola“ din Belgrad (Serbia) şi Societatea Cultural-Artistică „Lale sa Moriša“ din Cenad (România).

Invitat special al festivalului este Milan Prunić, solist al Televiziunii Novi Sad. Intrarea la eveniment este liberă.

Duminica, zi de papricas si vin la Buzias

Mare sărbătoare mare la Buziaş! Cea de-a treia ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului se pregăteşte de start. Duminică, 9 octombrie 2011, zona Cazinoului din oraşul staţiune Buziaş va răsuna de muzică și voie bună, asezonate cu preparate culinare care de care mai gustoase.

Concursul culinar va debuta la ora 10.30, cei prezenţi putând urmări fiecare etapă din prepararea papricaşului, iar cei cu bun spirit de observaţie vor putea „fura” secretul reţetei papricaşului câştigător. Acesta din urmă va fi desemnat în jurul orei 12.30 de juriul evenimentului. Vor intra în jocul aromelor din ceaune câteva kilograme de cartofi, usturoi, ceapă, ardei iute, roşii, câteva oi sacrificate şi marinate în baiţ şi alte câteva kilograme de carne de porc. Mai multe despre programul acestei manifestări puteţi găsi la adresa http://www.tion.ro/localitate/buzias.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor