Vreme buna si vedete din plin la Pedalarea de Primavara

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Verde pentru Biciclete
Verde pentru Biciclete
După mai multe zile de vreme rece şi ploaie, soarele a răsărit peste Timişoara. Cei mai fericiţi au fost duminică bicicliştii, ei au participat la o primă tură prin oraş. Toţi amatorii  transportului pe două roţi au fost invitaţi să „biciclească” împreună la „Pedalarea de Primăvară”. La acţiunea iniţiată de „Verde pentru Biciclete” surprizele s-au ţinut lanţ! 

Alături de bicicliştii la startul turei s-au aliniat şi o sumedenie de vedete româneşti. Au îmbrăcat tricoul verde al campaniei Leonard Doroftei, Prinţesa Brianna Caradja, Crina Matei, Diana Bişinicu, Sophia şi Costin Marculescu.

Desigur, cel mai solicitat pentru autografe a fost apreciatul boxer Leonard Doroftei. El a făcut cu greu faţă avalanşei de solicitări de poze din partea timişorenilor. În jurul orei 11 caravana bicicliştilor s-a pus în mişcare. Sub soarele apărut pe cer după o săptămână de nori, amatorii de pedalare au pornit pe traseul: Platforma Timco – Calea Circumvalaţiunii – Calea Aradului – Strada Miresei – Strada Aristide Demetriade – Strada Enric Baader – Bulevardul Take Ionescu – Punctele Cardinale – Strada Oituz – Piaţa Mărăşti – Strada Vasile Alecsandri – Strada Lucian Blaga – Bulevardul I.C. Brătianu – Strada Michelangelo- Parcul Copiilor. 

La orele prânzului, primii participanţi au ajuns la locul final al plimbării, în Parcul Copiilor. Un cadou pus la cale de organizatori a fost prezentarea unei demonstraţii de sărituri cu bicicleta. 

Recunoaştere pentru demersul realizat

Evenimentul ciclistic de duminică a fost şi prilejul decernării unei diplome de către Registrul Urbaniştilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest. Organizaţia a decis să decerneze cea de-a doua diplomă de excelenţă în domeniul regenerării urbane, făcute prin iniţiative private Fundației Bega, reprezentată de Emil Cristescu pentru campania „Verde pentru Biciclete”. 

„Motivul pentru care a luat naştere ideea decernării diplomelor de excelenţă în domeniul regenerării urbane este acela că într-un oraş, cei mai importanţi sunt oamenii care lucrează pentru binele lui, oameni de cele mai multe ori anonimi, pe lângă care trecem pe stradă fără să ştim că ei schimbă oraşul şi depun un efort mare în acest sens”, a declarat Radu Radoslav, reprezentantul Registrului Urbaniştilor din România- Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest. 

În acest  moment, în Timişoara ca urmare a iniţiativei „Verde pentru Biciclete” se regăsesc peste 8500 de biciclişti cu număr „Verde pentru Biciclete”.  40 de politişti comunitari se folosesc de bicicletele donate de către Fundaţia Bega.

Totodată, peste 6.000 de timişoreni au dat o semnătură pentru crearea de piste pentru biciclete în oraş şi îmbunătăţirea celor existente. 

M. Hoster

Leonard Doroftei, prinţesa Brianna Caradja si alte vedete vor pedala la Verde pentru Biciclete

 

 

 
1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor