Vrei o cariera de succes si inca nu te-ai hotarat ce ti se potriveste?

Vrei o cariera de succes si inca nu te-ai hotarat ce ti se potriveste?
Dacă eşti la început de drum în viaţă şi nu eşti foarte sigur ce meserie ţi s-ar potrivi, îţi venim noi în ajutor cu câteva idei. Ţi-am pregătit un supliment special marca Agenda, pe care sugestiv l-am denumit Educaţie şi cariere. Citindu-l vei găsi sfaturi care îţi vor fi de mare folos, despre ce să faci, ce cale să urmezi pentru a ajunge la o carieră care să-ţi aducă satisfacţii profesionale şi materiale, care să se potrivească personalităţii tale şi aptitudinilor pe care le ai.


Eşti încă nehotărât pe ce cale vrei să mergi în viaţă, dar îţi doreşti, firesc, să ai o profesie care să îţi aducă satisfacţii profesionale şi materiale? Nu ignora faptul că un adult îşi petrece o mare parte din fiecare zi la serviciu, uneori şi în weekend. Iar dacă meseria pe care o ai nu îţi aduce bucurii, dacă jobul este o corvoadă pentru tine, atunci înseamnă că alegerea pe care ai făcut-o nu a fost bună şi este cazul să te gândeşti ce vrei să faci în continuare.

În primul rând, cunoaşte-te pe tine însuţi, identifică aptitudinile pe care le ai, fixează-ţi abilităţile şi apoi ia decizia cu hotărâre. Calea de la a dori un lucru şi a-l putea face cu adevărat este uneori grea şi cu obstacole, mai ales atunci când nu ai făcut alegerea cea mai potrivită. O profesie care unei persoane îi poate veni mănuşă, alteia nu i se potriveşte deloc. Şi atunci, înainte de a porni pe o cale sau alta, gândeşte-te la tine, la tipul de personalitate în care te încadrezi şi în funcţie de asta vezi ce meserie este adecvată în cazul tău.

Încearcă să te cunoşti pe tine însuţi, ce ţi place şi ce nu îţi place să faci, află ce părere au şi alţii despre tine şi despre talentele tale.

Bineînţeles, ne-am gândit că ar fi util să îţi spunem şi care sunt greşelile frecvente pe care tinerii le fac atunci când se orientează spre o meserie sau alta, tocmai pentru ca tu să nu faci aceeaşi greşeală.

În supliment îţi spunem şi ce caută angajatorii atunci când urmează să îşi mărească echipa cu noi angajaţi. Ce aptitudini urmăresc? Cum vor să fie angajatul care să se potrivească jobului pe care îl au în vedere?

Te-ai gândit care sunt meseriile cu mare viitor? Îţi prezentăm concluziile unor studii făcute în SUA exact pe această temă, în ideea că tendinţele menţionate acolo sunt general valabile.

Nu există meserie uşoară sau grea. Dacă faci cu plăcere meseria pe care ţi-ai ales-o şi dacă eşti mereu dornic să înveţi mai mult şi să îţi dezvolţi creativitatea, lucrurile stau foarte bine. Dacă însă alegerea pe care au făcut-o nu a fost bună, dacă nu eşti mulţumit de rezultatele pe care le-ai obţinut în plan profesional, atunci poate este cazul să te reorientezi. Află ce ai de făcut.

Şi pentru că există atât de multe meserii pe lumea asta, ne-am gândit şi să îţi prezentăm un clasament al celor mai stresante profesii, că să ştii la ce te aştepţi în cazul în care te-ai gândit să optezi pentru una dintre ele.

Şi tot ca să îţi venim în ajutor, am inclus în supliment şi ofertele pe care le au în această vară câteva dintre instituţiile de învăţământ din Timişoara.

Despre toate acestea, pe larg, poţi citi în suplimentul Educaţie şi cariere care însoţeşte obişnuitele fascicule ale săptămânalului Agenda.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !