UVT primeşte patru milioane de euro pentru extinderea şi dotarea campusului de pe Oituz

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
5Comentarii
UVT primeşte patru milioane de euro pentru extinderea şi dotarea campusului de pe Oituz
© Tion: UVT primeşte patru milioane de euro pentru extinderea şi dotarea campusului de pe Oituz
Universitatea de Vest Timişoara primeşte patru milioane de euro, bani europeni nerambursabili, pentru extinderea şi dezvoltarea Facultăţii de Arte şi Design, respectiv a Facultăţii de Muzică şi Teatru. De noua investiţie vor beneficia peste o mie de studenţi.

Şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, şi rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea, au semnat, marţi, la sediul instituţiei de învăţământ superior, contractul de finanţare pentru proiectul „Extindere spații de învățământ existente pentru Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru”. Acesta vizează extinderea şi modernizarea spaţiilor de învăţământ pentru cele două facultăţi, în cadrul unui contract în valoare de 4,085 milioane de euro, cu o valoare a finanţării nerambursabile în valoare de 3,941 milioane de euro. Principala investiţie realizată este construirea unor noi corpuri de clădire în campusul de pe strada Oituz. Numărul beneficiarilor proiectului va depăşi o mie de studenţi, aceştia se vor bucura de infrastructura de educație extinsă și de dotări moderne. Investiția cuprinde extinderea infrastructurii educaționale pentru Facultatea de Arte și Design (o construcție D+P, 1.105,10 mp suprafață utilă) și pentru Facultatea de Muzică și Teatru (construcție D+P+Mez+1E, 4.544 mp suprafață utilă) – realizarea de spații expoziționale și de creație, ateliere și laboratoare, săli de curs, o sală multimedia etc. Este prevăzută, de asemenea, dotarea cu echipamente didactice specifice.

„Este practic și un proiect de regenerare urbană. Acea zonă, Oituz, este într-o reașezare din punct de vedere al dezvoltării urbane. În cadrul Programului Operațional Regional, Axa 10 este o axă dedicată universităților. În general, educația a fost suprascrisă cu proiecte, a fost suprascrisă cu peste 500% față de valoarea alocată. Ne dorim să găsim resurse pentru a finanța toate proiectele. Îmi doresc ca în curând să ne și bucurăm de aceste edificii”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

De cealaltă parte, Pirtea a declarat că instituţia pe care o conduce are două noi alte proiecte depuse pe Programul Operaţional Regional, Axa 10, şi în cazul acestora va urma semnarea contractelor de finanţare.

Contractul semnat marţi este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive. Valoarea totală a proiectului este de 19.006.358,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 18.377.317,88 lei. Perioada de implementare este de 46 de luni.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor