Scandal la Lugoj pentru terenurile primite de revolutionari

De B.A.M.
Reactualizat la:
6Comentarii
Scandal la Lugoj pentru terenurile primite de revolutionari
Nici nu au primit bine titlurile de proprietate şi revoluţionarii sunt presaţi să vândă hectarul de teren cu sume derizorii. Ultima afacere de acest gen se întâmplă la Lugoj.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a primit o scrisoare anonimă prin care era informat că, la Lugoj, revoluţionarii trebuie să primească în zilele următoare 200 de hectare de teren. Însă, se afirmă în anonima ajunsă pe adresa Prefecturii Timiş, deşi titlurile de proprietate nu au fost încă semnate, beneficiarii terenurilor sunt presaţi de preşedintele Asociaţiei 16-22 Decembrie Lugoj, Petre Balint, să le înstrăineze pe baza unor promisiuni de vânzare-cumpărare cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de euro pe hectar. Mult sub preţul pieţei ţinând cont că terenul care a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale se află lângă drumul Lugoj-Buziaş.

„O persoană care consideră că are influenţă la Primăria Lugoj solicită promisiuni de vânzare-cumpărare oferind 1000-2000 de euro pe hectar pe motiv că vrea să exploateze acel teren în numele asociaţiei de revoluţionari pe care o conduce. La majoritatea membrilor le-a oprit certificatele de revoluţionar în original şi nu doreşte să le dea înapoi, lăsând să se înţeleagă că dacă nu vor ceda terenul nu vor mai primi terenul”, a spus prefectul Mircea Băcală.

El a afirmat că deşi sesizarea nu e semnată, a avut discuţii pe marginea acestui subiect cu primarul Francisc Boldea şi va cere Poliţiei să demareze o anchetă. De asemenea, prefectul judeţului Timiş se va duce la Lugoj pentru a le înmâna personal revoluţionarilor titlurile de proprietate, însă spune că nu are cum să controleze ce fac aceştia după ce intră în posesia terenului.

„Promisiunile de vânzare cumpărare pot fi anulate de instanţă doar dacă au fost făcute sub şantaj sau presiune”, a mai spus Băcală.

UDPATE: Petre Balint: „Cel care a scris anonima sigur nu a fost la Revoluţie”

Preşedintele Asociaţiei „16-22 Decembrie” Lugoj, Petre Balint susţine că datorită asociaţiei pe care o conduce revoluţionarii din municipiu urmează să primească acele terenuri şi că este ciudat că scrisoarea ajunsă pe masa prefectului Mircea Băcală nu a fost semnată. El susţine că totul este un scenariu pus la punct de „revoluţionarii impostori” care doresc să intre fără drept în posesia acelor terenuri.

„Nu există nicio promisiune de vânzare-cumpărare. (…) Noi ne-am luptat şi ne luptăm cu impostorii la toate nivelurile şi vom face toate demersurile pentru ca aceştia să nu primească terenuri. Este vorba despre cei care au primit certificate după 2001. (…) Noi ştim cine a fost în revoluţie lângă noi şi cine nu a fost. Am fost maxim 90 de revoluţionari la Lugoj. Sută la sută cel care a scris anonima nu a fost la Revoluţie”, a spus Balint.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor