Redactorul-sef Tion.ro amenintat pentru ca a fotografiat de pe domeniul public santierul din Parcul Central

De T. Ex.
52Comentarii
Redactorul-sef Tion.ro amenintat pentru ca a fotografiat de pe domeniul public santierul din Parcul Central
© Tion: Redactorul-sef Tion.ro amenintat pentru ca a fotografiat de pe domeniul public santierul din Parcul Central
Incident grav la intrarea în Parcul Central situată pe Splaiul Nicolae Titulescu. Redactorul-șef Tion.ro a fost amenințat de un paznic al șantierului finanțat din fonduri publice că va fi mușcat de câine și îi va fi spart telefonul, deoarece „a îndrăznit” să facă mai multe poze de pe domeniul public. Mai mult, paznicul a și deschis poarta ferecată cu un lanț și a sărit să îi smulgă telefonul din mână.

Pe poarta laterală a Parcului Central, cea situată pe Splaiul Nicolae Titulescu, se află mai multe semne de avertizare, însă niciunul nu interzice fotografierea șantierului. La vederea telefonului mobil, însă, un paznic angajat de constructor a sărit ca ars din ghereta sa și a început să îl amenințe pe redactorul-șef Tion.ro, Bogdan Marta. Acesta i-a spus pe un ton imperativ că fotografiatul este interzis, iar apoi, când jurnalistul a refuzat să se oprească deoarece se afla acolo în interes public, iar Parcul Central, din ultimele noastre informații, nu este un spațiu privat, paznicul a asmuțit câinele pe el. Mai mult, extrem de violent în limbaj și gesturi, omul angajat să păzească șantierul de temuții fotografi ai Timișoarei, a deschis poarta, care până atunci era ferecată cu un lanț, a ieșit în stradă și a încercat să smulgă telefonul din mâna jurnalistului.

Nu s-a oprit nici atunci când acesta i-a atras atenția că ceea ce face se numește amenințare și se pedepsește conform Codului Penal.

„Cum să puneți câinele pe mine, asta e amenințare!”, i-a spus jurnalistul paznicului.

„Așa cum m-ai auzit”, a venit răspunsul lui.

Nu l-a interesat nici să citeze vreo lege care ar interzice oricărei persoane să facă poze de pe domeniul public unui obiectiv de interes public. Singura explicație pe care a dat-o a fost: „E ordin de la șef”.

În mod ironic, același paznic a continuat să amenințe că dacă jurnalistul nu va pleca de acolo, adică de pe domeniul public, va suna la Poliție. Nu a făcut-o, însă și-a sunat șeful. Iar apoi, ca un laș, s-a retras cuminte în gheretă și s-a făcut că mătură, refuzând să își ceară scuze sau să spună ce i s-a comunicat la telefon.

Conducerea Primăriei Timișoara a fost informată despre acest incident extrem de grav și și-a cerut scuze pentru această întâmplare, chiar dacă nu este vina municipalității că unii se cred stăpâni pe un parc public.

Revenind la lucrările executate de firma Lovrintim, acestea se află într-o mare întârziere. Ceea ce explică și dispoziția dată de „șefi”. Aceștia nu și-ar dori ca cineva să afle că lucrările ar fi trebuit să fie gata, conform tăbliței afișate chiar la intrarea laterală, în 9 iunie 2018. Ei bine, suntem în 13 iunie, iar lucrările sunt departe de a fi gata.52Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor