Primaria Timisoara angajeaza o firma care sa verifice proiectul de reabilitare a Pietei Victoriei

De Roxana Deaconescu
23Comentarii
Primaria Timisoara angajeaza o firma care sa verifice proiectul de reabilitare a Pietei Victoriei
© Foto: Tion
Se caută o firmă care să verifice proiectul de reabilitare a Pieței Victoriei. Reprezentanții Primăriei Timișoara sunt dispuși să plătească puțin peste 10.000 de euro pentru acest serviciu. Proiectul pentru reabilitarea pieței costă peste 100.000 de euro.

De teamă să nu aibă probleme cu proiectul și cu șantierul, așa cum s-a întâmplat la realizarea skateparkului din Parcul Central sau cu alte proiecte, reprezentanții primăriei au decis să contracteze o firmă care să ia la puricat proiectul de reabilitare a Pieței Victoriei.

Anunțul de participare la licitație a fost publicat deja pe SEAP.

„În baza contractului vor fi prestate servicii de verificare tehnică de calitate a obiectivului «Reabilitare Piața Victoriei, Timișoara», faza DALI + PT, astfel cum sunt acestea impuse în Caietul de sarcini. Verificatorului/verificatorilor de proiect li se vor pune la dispoziție proiectul tehnic (D.T.P.Th.+D.E.+C.S. și D.T.A.C.) elaborat de către proiectant. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare/informații suplimentare, cu cel puțin zece zile înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor, în condițiile în care solicitările se vor adresa cu minim 15 zile înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor”, se arată în anunțul de participare.

După etapa de verificare a documentațiilor, verificatorul de proiect va fi disponibil pe perioada implementării proiectului. Primăria Timișoara este dispusă să plătească 41.467 de lei cu tot cu TVA, adică 10.627 de euro, firmei care să ia la puricat documentația pentru reabilitarea Pieței Victoriei.

Societățile interesate pot depune oferte până în 15 februarie, la ora 16, acestea urmând să fie evaluate până în 15 august 2018.

În luna noiembrie a anului trecut a fost pornită licitația și pentru desemnarea unei firme care să întocmească documentația (n.r. DALI + PT) pentru reabilitarea Pieței Victoriei. Ofertele trebuie să fie evaluate până la jumătatea acestei luni. Valoarea estimată a contractului este de 539.074 lei, adică peste 130.000 de euro. Toată documentația ar trebui să fie gata în termen de 120 de zile de la data atribuirii contractului, adică în patru luni. Apoi trebuie organizată licitația pentru execuție, deci este foarte probabil ca Piața Victoriei să intre în șantier abia în 2019.

„Este prioritar să reabilităm Piața Victoriei, pentru că acolo tot pavajul este foarte distrus. Tot pavajul va fi schimbat cu piatră naturală, dar vom păstra desenul. Este foarte frumos ca desen, vreau să îl respectăm, dar nu este cu piatră de valoare. O să transformăm Piața Victoriei cât putem de repede, va fi o prioritate, repet, păstrând aspectul natural. Vom schimba rețelele de utilități și vom pune în locul pietrelor de pavaj actuale, care nu sunt de valoare, sunt și degradate, piatră naturală”, anunța primarul Nicolae Robu în cursul anului trecut.

Rămâne de văzut cât de repede se vor mișca reprezentanții primăriei cu documentația și cât de curând va fi lansată licitația pentru execuție.

Articole pe aceeași temă:

Proiectul pentru reabilitarea Pietei Victoria costa peste 100.000 de euro. Santierul poate incepe in 2018

 23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor