Proiectul pentru reabilitarea Pietei Victoriei costa peste 100.000 de euro. Santierul poate incepe in 2018

De Roxana Deaconescu
26Comentarii
Proiectul pentru reabilitarea Pietei Victoriei costa peste 100.000 de euro. Santierul poate incepe in 2018
© Foto: arhiva
S-a dat undă verde licitației pentru proiectarea reabilitării Pieței Victoriei. Firmele interesate pot depune oferte până în 20 decembrie, urmând ca acestea să fie evaluate până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor. Dacă totul merge bine, șantierul ar putea începe în toamna lui 2018.

Reprezentanții Primăriei Timișoara susțin că reabilitarea Pieței Victoriei este prioritară, pentru ca anul 2021 să ne găsească cu o piață ca nouă.

„Este prioritar să reabilităm Piața Victoriei, pentru că acolo tot pavajul este foarte distrus. Tot pavajul va fi schimbat cu piatră naturală, dar vom păstra desenul. Este foarte frumos ca desen, vreau să îl respectăm, dar nu este cu piatră de valoare. O să transformăm Piața Victoriei cât putem de repede, va fi o prioritate, repet, păstrând aspectul natural. Vom schimba rețelele de utilități și vom pune în locul pietrelor de pavaj actuale, care nu sunt de valoare, sunt și degradate, piatră naturală”, anunța primarul Nicolae Robu în vara acestui an.

Iată că funcționarii din primărie au reușit să pornească licitația pentru servicii de proiectare DALI + PT Reabilitare Piața Victoriei.

„În baza contractului vor fi prestate servicii de elaborare documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, inclusiv documentație topografică, dacă este cazul, studiu topografic, studiu geotehnic, avize/acorduri conform certificat de urbanism, studiu istorico-arhitectural de fundamentare și evaluare arheologică teoretică și servicii de elaborare proiect pentru autorizare execuție lucrări de construire, inclusiv obținerea autorizației de construire + proiect de organizare a execuției lucrărilor + proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție și caiet de sarcini, plan SSM și plan martor”, se arată în anunțul de participare la licitație publicat pe SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice în 8 noiembrie.

Firma care va câștiga licitația va trebuie să ofere și asistență tehnică de specialitate în calitate de expert cooptat pe perioada desfășurării procedurii de achiziție a lucrărilor de execuție, dar și asistență tehnică de specialitate pe perioada implementării proiectului.

Valoarea estimată a contractului este de 453.004 lei fără TVA, adică peste 100.000 de euro. Toată documentația ar trebui să fie gata în termen de 120 de zile de la data atribuirii contractului, adică în patru luni. Apoi trebuie organizată licitația pentru execuție, ceea ce înseamnă că lucrările ar putea începe abia în toamna lui 2018. Ofertele pot fi depuse până în 20 decembrie, la ora 16, urmând să fie evaluate până în 15 ianuarie 2018, la ora 18.

După mai bine de un an și jumătate de când se știe numele firmei care ar trebui să reabiliteze fațada Operei Române din Timișoara, șantierul tot nu poate începe. Proiectantul ar fi trebuit să revizuiască proiectul, dar aparent nu se grăbește nicăieri. În tot acest timp, primarul Nicolae Robu ridică ...

 

Se pregătește un mare șantier exact în centrul Timișoarei. Reprezentanții Primăriei Timișoara vor să reabiliteze tot centrul, între Catedrală și Operă, pentru ca anul 2021 să ne prindă cu pavaj nou și frumos aliniat. Potrivit primarului Nicolae Robu, reabilitarea Pieței Victoriei este o prioritat...26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor