Poezii audio-vizuale, la Muzeul de Arta Timisoara

De S.P.D.
Poezii audio-vizuale, la Muzeul de Arta Timisoara
Centrul Cultural German Timişoara, împreună cu Literaturhaus Berlin şi Muzeul de Artă Timişoara, deschid miercuri, 23 noiembrie , la ora 18, la Palatul Baroc, o expoziţie multimedia, bilingvă, legată de biografia poetului austriac Ernst Jandl.

Cu ocazia împlinirii a unsprezece ani de la moartea lui Ernst Jandl (1925-2000), această expoziţie prezintă unul dintre cei mai importanţi şi influenţi poeţi ai literaturii de limbă germană după 1945, un artist care a lucrat la intersecţia dintre literatură, muzică şi artă vizuală.

În deschidere vor vorbi Lutz Dittrich de la Literaturhaus Berlin şi Karin Cervenka, directoarea Forumului Cultural Austriac Bucureşti. Cu ocazia vernisajului va avea loc o lectură din texte de Ernst Jandl. Va citi Dana Borteanu, actriţă la Teatrul German de Stat, care va fi acompaniată la pian de Nicolae Vezure, student la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest.

”Timp de aproape trei decenii şi jumătate, poetul Ernst Jandl a uimit publicul larg prin creaţia sa. El a scris poezii audio-vizuale, proză experimentală, texte autobiografice, piese radiofonice, piese de teatru, filme şi un balet. A fost un artist al prezenţei scenice, care a făcut publicul să râdă, ba câteodată chiar să urle. Varietatea limbajului şi a tonalităţilor din textele sale, spectrul întinzându-se de la limbajul cotidian, până la engleză, dialectul vienez sau „limba decăzută“, a fost folosit programatic, a fost o continuă realizare a libertăţii”, subliniază Alina Baciu, directorul CCG Timișoara.

Expoziţia „Die Ernst Jandl Show” poate fi vizitată la Muzeul de Artă Timişoara până în data de 18 decembrie 2011.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !