Peste 3.000 de cereri de azil gestionate de politistii de la imigrari, in 2017

De Raoul Jurchela
4Comentarii
Peste 3.000 de cereri de azil gestionate de politistii de la imigrari, in 2017
© Foto: arhivă
Volum mare de lucru pentru polițiștii timișeni de la Imigrări, în 2017. Oamenii legii au analizat peste 3.000 de solicitări de azil din partea migranților, iar numărul este în creștere din cauza trecerilor frauduloase ale granițelor din vestul țării.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara s-au ocupat de cererile de azil depuse de migranți. Competența oamenilor legii acoperă județele Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți, iar în total oamenii legii au avut peste 3.000 de solicitări de azil.

Numărul este în creștere, spun polițiștii.

„Astfel, în perioada de referință au fost depuse 3.164 de cereri de azil, în creștere față de anul trecut, ca urmare a trecerilor frauduloase a frontierelor, cu preponderență în zona de vest a țării. Peste 1.900 de persoane care au depus cereri de azil la C.R.P.C.S.A. Timișoara au fost transferați și cazați în celelalte centre din cadrul inspectoratului. A fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și respectat principiul nereturnării, iar toate persoanele care au primit protecție internațională și solicitanții de azil au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie”, transmit cei de la imigrări.

Cei mai mulți dintre solicitanții de azil au fost, în 2017, din Siria, Irak, Pakistan și Afganistan. Oamenii legii susțin că au soluționat peste 1.200 de cereri de protecție internațională în etapă administrativă, iar în 76 de cazuri a fost acordată o formă de protecție.

„Astfel în cazul a 24 de străini a fost recunoscut statutul de refugiat și pentru 52 a fost acordată protecție subsidiară. Totodată, au fost emise 16 hotărâri prin care s-a constatat încetarea formei de protecție acordate. Din totalul persoanelor care au dobândit o formă de protecție, în perioada de referință, 27 au urmat programele de integrare derulate sub coordonare Inspectoratului General pentru Imigrări. Pe linia procedurii de determinare a statului membru responsabil cu analizarea cererilor de azil depuse de solicitanții de protecție internațională, au fost transmise 417 cereri către alte state membre UE”, spun reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări – Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor