tion.ro Web analytics

Peste 3.000 de cereri de azil gestionate de politistii de la imigrari, in 2017

Peste 3.000 de cereri de azil gestionate de politistii de la imigrari, in 2017

<p>Foto: arhivă</p>
Volum mare de lucru pentru polițiștii timișeni de la Imigrări, în 2017. Oamenii legii au analizat peste 3.000 de solicitări de azil din partea migranților, iar numărul este în creștere din cauza trecerilor frauduloase ale granițelor din vestul țării.
Scris de Raoul Jurchela - Volum mare de lucru pentru polițiștii timișeni de la Imigrări, în 2017. Oamenii legii au analizat peste 3.000 de solicitări de azil din partea migranților, iar numărul este în creștere din cauza trecerilor frauduloase ale granițelor din vestul țării.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara s-au ocupat de cererile de azil depuse de migranți. Competența oamenilor legii acoperă județele Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți, iar în total oamenii legii au avut peste 3.000 de solicitări de azil.

Numărul este în creștere, spun polițiștii.

„Astfel, în perioada de referință au fost depuse 3.164 de cereri de azil, în creștere față de anul trecut, ca urmare a trecerilor frauduloase a frontierelor, cu preponderență în zona de vest a țării. Peste 1.900 de persoane care au depus cereri de azil la C.R.P.C.S.A. Timișoara au fost transferați și cazați în celelalte centre din cadrul inspectoratului. A fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și respectat principiul nereturnării, iar toate persoanele care au primit protecție internațională și solicitanții de azil au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie”, transmit cei de la imigrări.

Cei mai mulți dintre solicitanții de azil au fost, în 2017, din Siria, Irak, Pakistan și Afganistan. Oamenii legii susțin că au soluționat peste 1.200 de cereri de protecție internațională în etapă administrativă, iar în 76 de cazuri a fost acordată o formă de protecție.

„Astfel în cazul a 24 de străini a fost recunoscut statutul de refugiat și pentru 52 a fost acordată protecție subsidiară. Totodată, au fost emise 16 hotărâri prin care s-a constatat încetarea formei de protecție acordate. Din totalul persoanelor care au dobândit o formă de protecție, în perioada de referință, 27 au urmat programele de integrare derulate sub coordonare Inspectoratului General pentru Imigrări. Pe linia procedurii de determinare a statului membru responsabil cu analizarea cererilor de azil depuse de solicitanții de protecție internațională, au fost transmise 417 cereri către alte state membre UE”, spun reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări – Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Crește din nou rata de infectare cu coronavirus la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se fac angajări la Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Kia EV6 este încoronată „Mașina Premium a anului 2022 în Germania”

  Eveniment

  Indolență? ISU Banat nu a avertizat timișorenii despre pericolul folosirii mijloacelor improvizate de încălzire, în criza Colterm

  Ştiri din Timiș

  Reacția lui Dominic Fritz după ce un om a murit în plină criză Colterm, încercând să se încălzească de la aragaz

  Sănătate

  UPDATE. Coronavirus, 28 octombrie: peste 13.000 de noi infectări și 415 decese în țară

  Ştiri din Timiș

  Se închide circulația între str. Coriolan Brediceanu și bd. Republicii

  Ştiri din Timiș

  Drumul dintre Pustiniș și Otelec a fost reparat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Drumul Județean Timișoara - Peciu Nou, plin de gropi. Ar putea fi reciclat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  Eugen Grigoroiu, noul membru în Consiliul Județean Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici