Noi trasee de cale ferata din Timis inchiriate la privati

De M. Hoster
Mai multe trasee din judetul Timis vor fi administrate de RCCF Trans SRL
Mai multe trasee din judetul Timis vor fi administrate de RCCF Trans SRL
CFR a considerat că nu sunt rentabile, iar acum au fost adjudecate de o societate privată cu activitate în domeniul feroviar. Mai multe trasee din judeţul Timiş vor fi administrate de RCCF Trans SRL.

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA a decis să renunţe la o nouă grupă de linii de cale ferată care nu au mai fost considerate rentabile din punct de vedere economic. Astfel, a fost organizată o nouă licitaţie mai multe trasee din Timiş şi din regiune, fiind atribuite unui operator privat. Acestea sunt: Simeria – Pestiş; Simeria – Hunedoara; Jebel – Liebling; Timişoara Est – Radna; Cărpiniş – Ionel; Lupeni – Lupeni Tehnic – Livezeni. Operatorul economic/ gestionarul de infrastructură desemnat să se ocupe de aceste trasee este societatea RCCF Trans SRL.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de selecţie, a celei mai bune oferte, a fost chiria cea mai mare şi preluarea în cel mai scurt timp de la adjudecare. Operatorii economici (gestionarii de infrastructură), desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

CNCF „CFR” SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere – prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici. Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile.

În ceea ce priveşte societatea RCCF Trans SRL, aceasta are sediul central în Braşov şi face parte din acelaşi grup care deţine şi societatea Regiotrans. Aceasta activează deja de mai mult timp şi în zona Banatului. Din Gara Timişoara Nord compania operează trenuri în direcţia Cruceni, Reşiţa, Nerău, Lovrin, Cenad, dar şi între Lovrin şi Jimbolia, Buziaş şi Jamu Mare, Arad şi Timişoara. RCCF are activitate în domeniul întreţinerii materialului rulant feroviar şi al întreţinerii liniilor neinteroperabile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !