Loga va fi primul liceu din Timis cu sistem electronic de acces in scoala

De M.S.
Reactualizat la:
2Comentarii
Colegiul National CD Loga isi doreste sa monteze un sistem de acces in scoala pana la sfarsitul anului
Colegiul National CD Loga isi doreste sa monteze un sistem de acces in scoala pana la sfarsitul anului
Colegiul Naţional „C.D.Loga” din Timişoara este prima unitate de învăţământ din Timiş care îşi doreşte să monteze un sistem de acces în şcoală până la sfârşitul anului. Conducerea unităţii de învăţământ nu a stabilit încă dacă este vorba despre un sistem de acces pe bază de cartelă sau pe bază de amprentare, cert este însă că atât profesorii, cât şi părinţii îşi doresc un astfel de sistem.

„Iată cine dă semnalul. Una dintre şcolile cele mai bune din judeţ. Vor să se implice în ceea ce înseamnă diminuarea absenteismului, chiar dacă nu există acest lucru la Loga. Este un lucru bun din perspectiva mesajului pe care îl transmite”, a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Despre propunerea de montare a unui astfel de sistem de acces în unitatea de învăţământ au fost consultaţi şi părinţii, care, potrivit conducerii unităţii şcolare, sunt de acord să contribuie financiar. „Noi putem lua în calcul o sumă până în 500 de euro. Putem lua în calcul, ceea ce nu înseamnă că aceasta este suma pe care noi o vom disponibiliza. Nu sunt bani din partea şcolii. Din ceea ce s-a discutat la şedinţa părinţilor pe şcoală, părinţii sunt interesaţi şi, atunci, probabil se va merge pe un sprijin din partea lor, rămâne de văzut”, a spus directorul Colegiului Naţional „C.D. Loga”, Tihomir Milin.

Reprezentanţii liceului nu s-au decis încă dacă va fi instalat un sistem de acces pe bază de cartelă sau pe bază de amprentare, cert este că îşi doresc să aibă un astfel de sistem în şcoală şi spun că vor să îl instaleze până la finalul anului. „Este o modalitate de a avea un control, o monitorizare a intrărilor, ieşirilor din şcoală, tocmai pentru a împiedica evenimente nedorite. Undeva spre sfârşitul anului calendaristic se va monta sistemul. Nu ne-am decis încă asupra formei finale, de aceea nu pot oferi o dată concretă. Probabil vom merge pe varianta cu amprentă digitală, dacă ea este mai eficientă. Trebuie avut în calcul foarte multe aspecte, fluxul este foarte mare, elevii circulă, sunt în jur de 1000 de elevi în şcoală. Trebuie să nu blocăm căile de acces. Probabil varianta cu amprentă, care este mult mai recentă, se va dovedi mai eficientă”, a mai precizat directorul de la C.D.Loga, Tihomir Milin.

Implementarea acestui sistem de acces în Colegiul Naţional „C.D. Loga” vine ca urmare a propunerii secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, de a intra elevii în şcoala pe bază de cartelă.

Doi gemeni de la Loga au construit un robot

Elevii de la C.D. Loga au realizat cel mai bun proiect din tara despre energie2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor