Elevii de la C.D. Loga au realizat cel mai bun proiect din tara despre energie

De M.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
Elevii clasei a X-a ai Colegiul National C.D. Loga din Timisoara au facut cel mai bun proiect despre energie
Elevii clasei a X-a ai Colegiul National C.D. Loga din Timisoara au facut cel mai bun proiect despre energie
Timişoara are cu ce se mândri. Elevii clasei a X-a ai Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara au făcut cel mai bun proiect despre energie în cadrul concursului naţional „Play energy”. Aceştia s-au clasat pe locul I şi toţi cei 26 de elevi vor pleca pentru două zile la Roma. Nu doar elevii au fost răsplătiţi, ci şi liceul, care a primit suma de 2.000 de euro. 

„Play energy” este un concurs care se desfăşoară în paralel în mai multe ţări. Cei mai buni din România au fost elevii de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, care vor pleca timp de două zile la Roma, unde le vor prezenta proiectul lor câştigătorilor din celelalte ţări.

„Am încercat să ne împărţim munca în mod egal ca să terminăm munca într-un timp cât mai scurt. Proiectul a durat un an. Chiar dacă am trecut peste o vară în care lumea se relaxează şi nu vrea să-şi consume timpul cu alte lucruri în vacanţă, am încercat să motivăm persoanele din jurul nostru să lucreze”, a povestit una dintre eleve, Maria Boban.

„Partea practică este de fapt un panou solar, care împreună cu partea teoretică a proiectului dovedeşte oarecum faptul că sursele de energie alternative pot fi valorificate într-un mod foarte bun. Este vorba despre simpla transformare a energiei solare în energie electrică. Prin imagini, filmuleţe şi explicaţii am arătat acest lucru. Din punctul meu de vedere filmuleţul a fost cel mai greu lucru de realizat, deoarece a trebuit să facem foarte multe duble până ne-a ieşit în modul în care ni l-am imaginat”, a spus Horaţiu Dumitru, un alt elev din echipă.

Elevii Colegiului Naţional C.D. Loga nu participă pentru prima dată la acest concurs şi, de fiecare dată, s-au întors de acolo cu premii. „În anul 2007 Loga a luat locul I, în 2008, 2009 am obţinut locul II pe ţară, în 2010 locul III şi în 2011 locul I, ceea ce dovedeşte că elevii Colegiului Naţional C.D Loga sunt foarte bine pregătiţi pentru că eu personal am participat la acest concurs patru ani consecutiv cu trei clase diferite” spune profesoara Alexandra Petrescu, coordonatoarea elevilor. Toată munca elevilor s-a desfăşurat înafara orelor de la clasă, iar în final rezultatul unul a fost unul pe măsură. Nu doar elevii au fost premiaţi, ci şi liceul a fost premiat cu 2.000 de euro. Din 2007 până acum, prin câştigarea acestor concursuri, liceul a adunat aproximativ 10.000 de euro.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor