Laboratoare ca-n Germania la liceul de Nobel din Timisoara, de aproape 130.000 de euro

De Roxana Deaconescu
11Comentarii
Laboratoare ca-n Germania la liceul de Nobel din Timisoara, de aproape 130.000 de euro
© Tion: Laboratoare ca-n Germania la liceul de Nobel din Timisoara, de aproape 130.000 de euro
Timișoara inaugurează din nou investiții care ar trebui să fie normale într-un oraș european. Vorbim despre două laboratoare, unul de fizică și altul de chimie, în care primăria a investit aproape 130.000 de euro. Elevii de la Liceul Nikolaus Lenau vor face experimente în două încăperi dotate cu echipamente din Germania.

Aproape 560.000 de lei a investit Primăria Timișoara în cele două laboratoare. Încăperile în care elevii vor face experimente științifice au toate dotările necesare, mobilier nou-nouț, stații de lucru cu sistem powerlift, o aripă de servicii suspendată, mese de lucru și sisteme de protecție.

„Am dorit să avem un laborator de fizică sigur și performant, care să permită accesul copiilor în siguranță, dar și munca. Am optat pentru arii suspendate, cu powerlift, la care se poate renunța în momentul predării. Ca elev am avut mese cu surse, însă când am ajuns profesoară la liceu, acelea nu au mai funcționat. Sper că acestea să funcționeze și mai multă vreme, fiind protejate în sistemul acesta funcționat. În momentul în care se întâmplă ceva, avem un buton de siguranță care oprește instantaneu curentul în tot laboratorul”, a explicat Elena Wolf, directorul Liceului Lenau din Timișoara.

Laboratorul de chimie este la fel de performant, mobilierul fiind gândit în așa fel încât să îi protejeze pe copii.

Primarul Nicolae Robu susține că este ceva… normal să inaugurăm o… normalitate. În interior Liceul Lenau arată ca o unitate de învățământ dintr-un oraș european, însă pe dinafară tencuiala este dată la o parte. Se văd cărămizile, iar primăria nu poate să refacă fațada, pentru că se află în proces cu firma care ar fi trebuit să se ocupe de reabilitarea acesteia.

„Normal ar fi ca, în toată România, elevii să aibă parte de condiții la acest nivel. Suntem departe de această normalitate. Clădirea arată foarte bine, cum arată pe dinafară e altă socoteală. Trebuie ce este bun să marcăm și să promovăm. Este o investiție serioasă aici, de 560.000 de lei de la bugetul local, și nu cred că putem găsi chiar la tot pasul investiții la acest nivel de 560.000 de lei pentru câte unul sau două laboratoare. În interior este gata tot, de mult timp. În exterior suntem în blocaj, pentru că suntem în instanță cu firma care are de executat lucrarea. Nu putem să continuăm amenajarea până când nu se termină procesele, asta e problema”, a spus Robu.

Anul trecut, Primăria Timișoara a investit 18 milioane de lei în învățământ. La Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Primăria Timişoara a derulat un proiect de reabilitare, cu fonduri europene, care a avut o valoare de 7 milioane de lei. Cu banii aceștia a fost refăcută infrastructura liceului, luându-se măsuri de consolidare, făcându-se reparații la structură, tâmplărie și planșee.

„S-a efectuat modernizarea şi reorganizarea funcţională a liceului, îmbunătăţirea dotărilor educaţionale, în conformitate cu cele mai noi standarde în domeniu, ameliorarea siguranţei mediului educaţional, creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale. Concret, 18 săli de clasă, cinci laboratoare, o bibliotecă cu sală de lectură, cinci cabinete, o sală de muzică sunt rezultatele în urma reabilitării şi recompartimentării clădirii existente. De asemenea, s-au realizat 230 de dotări, constând în mobilier, echipamente didactice, echipamente IT, etc.”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor