Greva japoneza la Prefectura Timis. Angajatii vor salarii mai mari

De Adrian Panduru
11Comentarii
Greva japoneza la Prefectura Timis. Angajatii vor salarii mai mari
© Tion: Greva japoneza la Prefectura Timis. Angajatii vor salarii mai mari
Angajații Instituției Prefectului Timiș intră miercuri în grevă japoneză. Nu va fi întrerupt programul de lucru, dar angajații vor purta o banderolă albă pe mână. Angajații sunt nemulțumiți de salarii.

Angajații Instituției Prefectului Timiș vor fi miercuri, 31 mai, timp de două ore, în grevă de avertisment. Protestul, cu banderole albe, va avea loc între orele 10 și 12, iar programul de lucru nu va fi întrerupt.

„Principala nemulțumire se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului României, a Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Instituțiile Prefectului, ale căror salarii sunt la momentul de față cu cca 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile deconcentrate, consilii județene și primării.

Este inadmisibil ca salariații prefecturilor, cei care au atribuții de îndrumare și control, cât și de verificare a legalității actelor administrative adoptate/emise de către autoritățile administrației publice locale, precum și de coordonare și verificare a activității serviciilor publice deconcentrate, să aibă salarii de două ori mai mici decât salariații din aceste instituții/autorități publice”, transmit reprezentanții angajaților din Prefectura Timiș.

Inițiativa demarării acțiunii de protest a fost semnată de aproximativ 30 de angajați, din cei peste 40 de salariați ai Instituției Prefectului Timiș. Un consilier superior „maxim”, cu toate gradele, are salariu de aproximativ 3.000 de lei. Sunt salarii și de puțin peste 2.000 de lei în Prefectura Timiș.

Protestul are în vedere modul în care au votat deputații din Parlamentul României, care au respins un amendament la votul în plen la legea de aprobare a OUG nr.2/2017, care propunea majorarea cu 20% a salariilor brute pentru angajații din prefecturi. Amendamente similare, care vizau majorări salariale pentru angajați din alte instituții publice au fost adoptate.

„Este o situație paradoxală, și de neînțeles pentru angajații instituțiilor prefectului, ca dintre toate categoriile de bugetari, numai pentru instituțiile prefectului sa fie respinsă majorarea salarială Scopul acțiunii noastre de protest este redarea demnității Instituției Prefectului prin acordarea unei majorării de 20 % a salariilor de bază asa cum s-a dorit prin amendament la OG. 2/2017 în Camera Deputaţilor în ședinţa din data de 16. 05.201”, transmit angajații Prefecturii Timiș.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor