Emotii pentru peste 900 de profesori din Timis. A inceput concursul de titularizare

De Adrian Panduru
Emotii pentru peste 900 de profesori din Timis. A inceput concursul de titularizare
Elevii din anul terminal de liceu sunt în examen, iar cei de clasa a opta încep peste câteva zile Evaluarea Națională. Nici profesorii nu scapă de emoții. În această perioadă are loc concursul de titularizare pentru cadrele didactice.

Profesorii care nu sunt titulari au acum ocazia, prin intermediul unui examen în mai multe etape, să obțină aceste posturi. Examenul nu este de ajuns însă. Oricât de bune rezultate ar avea, trebuie să fie și posturi disponibile pentru materia la care predă cadrul didactic. Deocamdată, candidații susțin până în 1 iulie inspecțiile la clasă. Urmează și examenul scris.

În Timiș sunt disponibile 117 posturi pentru titularizare, conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Multe dintre aceste posturi sunt destinate educatoarele și învățătoarelor. Mai precis, sunt 65 de posturi de educatoare scoase la concurs: 31 sunt pentru educatoare în limba germană și 27 de posturi pentru educatoare în limba română. Pentru învățătoare sunt disponibile 12 posturi, șapte pentru predare în limba română, restul în germană și maghiară. Sunt disponibile 13 posturi pentru profesori de Educație Fizică și Sport și cinci pentru profesorii de Muzică Instrumentală și Vocală.
Tot în Timiș sunt disponibile și 2168 de posturi netitularizabile, 674 cu normă completă și 1494 incomplete (adică se predau câteva ore la o anumită școală).

La concursul de titularizare s-au înscris, în Timiș, 916 profesori.

Proba scrisă este programată pe data de 20 iulie. Primele rezultate se vor afişa pe 27 iulie, iar contestațiile se depun între 27 și 28 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 3 august. Candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă şi la proba practică/inspecţia specială la clasă. Suplinitorii, cei care vor avea pe acces pe posturi netitularizabile, pot lua concursul și cu nota 5.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !