Cele mai luxoase case din lume

De T. Ex.
Reactualizat la:
Cele mai luxoase case din lume
© Tion: Cele mai luxoase case din lume
Clădiri imense cu zeci de camere, terenuri de sport și bazine de înot olimpice, nimic nu este prea bun pentru bogații lumii. Câteva sute de milioane de dolari pot asigura luxul necesar pentru veni mereu cu drag acasă. Atunci când fondurile sunt nelimitate, se nasc cele mai luxoase case din lume.

antilla

Antilla (India)

Mukesh Ambani este al cincilea cel mai bogat om din lume şi conduce gigantul petrochimic Reliance, estimat la o valoare de 43 de miliarde de euro. El este, de asemenea, proprietarul unui zgârie-nori cu 27 de nivele în centrul oraşului Mumbay, care l-a costat colosala sumă de 2 miliarde de dolari! Soţia lui, Nita Ambani, locuia la hotelul Mandarin Oriental din New York şi a fost atât de impresionată de decorul în stil asiatic, încât și-a dorit ceva similar și pentru căminul lor. Astfel a luat ființă proiectul pentru cea mai scumpă casă din lume. Fiecare nivel al clădirii Antilla avea să fie construit după un design diferit. Varietatea vastă de materiale utilizate în construirea sa a adăugat enorm la costul general de construcție. Planul arhitectural complex a fost finalizat de cei de la Hirsch Bedner Associates, iar după o planificare meticuloasă, construcția a început, finalizându-se într-un complex impresionant care își merită pe deplin titlul de cea mai scumpă casă din lume.

updown-court

Updown Court (Anglia)

Updown Court este situat la doar 25 de mile de Londra. Dincolo de o pereche de porți mari de fier sofisticată, se poate vedea un adevărat palat care impresionează prin eleganță și frumusețe. Proprietatea este totuși cunoscută mai ales pentru prețul să piperat de peste 85 de milioane de lire sterline (aproximativ 150 de milioane de dolari). În acest preț intră 103 camere, 5 piscine şi podele cu mozaic acoperit cu foiță de aur de 24 de carate. Există un teren de squash, alee de bowling, teren de tenis, sală de cinema, alei din marmură încălzite şi un helipad de 50 de locuri. În garajul subteran au loc 8 limuzine. În ceea ce privește vecinii, fericitul proprietar al acestui complex se poate mândri cu vecini precum Elton John și… Regina Marii Britanii, care locuiește în apropiere, la Castelul Windsor.

versailles

Versailles (S.U.A.)

Acest conac are 30 de dormitoare, propria pistă de bowling, patinoar și piscină olimpică. Este cea mai mare casă construită în S.U.A. care servește drept locuință pentru o familie. Mogulul din industria turismului, David Siegel şi soţia lui, Jacqueline, au început construirea acestei moșii în 2013. După 18 luni de la începerea construcției, proiectul înghițise deja 75 de milioane de dolari. Proiectul este în curs de finalizare, iar experții estimează că ar mai fi nevoie de încă 25 de milioane de dolari pentru completa complexul locativ. Conacul are 30 de camere, 23 de băi cu vedere spre Lacul Butler și se află la doar câțiva kilometri de orașul Orlando. Ferestrele casei sunt realizate manual și costă 2 milioane de lire sterline. Există o sală de dans și un teatru pentru copii. Garajul poate adăposti 20 de autoturisme. Complexul dispune de trei bazine de înot, un ponton pentru bărci, grădini formale şi un apartament pentru oaspeți cu un etaj. Locatarii se pot relaxa pe terenul de baseball sau cele două terenuri de tenis. Pot servi masa preparată în una din cele 10 bucătării. Își pot alege un vin din pivnița de vinuri cu două etaje, sau pot petrece momente liniștite în grota special amenajată cu cascadă. Nu este de mirare că acest complex a primit denumirea celebrului palat francez, îi poate face concurență serioasă având în vedere luxul pe care îl pune la dispoziție.

hearst-mansion

Hearst Mansion (S.U.A.)

Acest conac din Beverly Hills a fost oferit spre vânzare la prețul de 165 de milioane de dolari, ceea ce îl situează printre cele mai scumpe proprietăți rezidențiale din America. Conacul are și o istorie aparte, el a aparținut magnatului din domeniul presei, William Randolph Hearst. Conacul dispune de 29 dormitoare, trei bazine de înot, terenuri de tenis, propriul cinema şi un club de noapte. Proprietatea este decorată cu statui alese special de Hearst și aduse de la celebrul Castel Hearst din San Simeon . Complexul are forma literei H și a fost cumpărat de Hearst în 1947 cu aproximativ 120.000 de dolari. În 2007, actualul proprietar a scos conacul la vânzare la prețul de 165 de milioane de dolari. Norocosul cumpărător îi poate avea ca vecini pe Tom Cruise sau David și Victoria Beckham.

Articole pe aceeași temă:

Cele mai interesante mausolee din lume

Cele mai periculoase aeroporturi din lume

Statiuni montane romanesti pentru o vacanta de vis

Cele mai bune destinatii de iarna din Europa

Cele mai controversate ziduri din lume

Cele mai interesante structuri pe acoperis

Cladiri cu forma inedita

Cele mai interesante labirinturi din lume

Structuri inedite care se scufunda incet

Cele mai fascinante lifturi din lume

Cipru, destinatia surprinzatoare din Mediterana

Cele mai originale restaurante din lume