Cele mai bune destinatii de iarna din Europa

De T. Ex.
Cele mai bune destinatii de iarna din Europa
Cei care decid să petreacă vacanța de iarnă peste hotare, însă nu vor să meargă prea departe, au de ales dintr-o sumedenie de destinații care prind viață în anotimpul rece, chiar aici pe Bătrânul Continent. Iată câteva recomandări pentru o vacanță de iarnă reușită, aici, aproape, în Europa.

rovaniemi

Rovaniemi (Finlanda)

Rovaniemi și-a adjudecat titulatura de reședință oficială a lui Moș Crăciun. Orice vacanță de iarnă ar trebui să includă și o vizită acasă la cunoscutul bărbos, iar Rovaniemi oferă turiștilor exact această posibilitate. Localitatea este un clișeu Crăciunului, toată comunitatea implicându-se în crearea unei atmosfere de sărbătoare. Desigur, Moș Crăciun este și el în peisaj, dacă nu cumva ajungeți fix în seara de Ajun. Îl puteți vizita pe celebrul Santa Claus chiar la domiciliu – o grotă cu tematică arctică deschisă publicului. De asemenea, pentru o acomodare rapidă la condițiile meteo este recomandată și o vizită la Muzeul Arktikum, unde învăța despre diferite aspecte ale traiului în aceste părți înghețate.

viena

Viena (Austria)

Dacă nu ați fost cuminți și nu vă puteți baza pe Moș Crăciun să vă lase cadouri sub brad, atunci faceți o excursie până la Viena. Aici are loc unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din Europa. Sesiunile de shopping merg mână în mână cu bucatele locale, iar atmosfera de sărbătoare îmbinată cu frumusețea orașului cu siguranță vă vor marca vacanța de iarnă.

abisko

Abisko (Suedia)

Acesta este cel mai nordic punct din Europa unde puteți ajunge cu trenul. Abisko este o destinație pentru cei care iubesc cu adevărat anotimpul alb. În lunile decembrie și ianuarie soarele nu răsare aici cu săptămânile. Acest lucru înseamnă că puteți admira în condiții optime principala atracție din zonă – Aurora Boreală, spectacolul de culori de pe cer care ar putea fi acel element inedit al vacanței. Desigur, activitățile banale precum schiatul, plimbările cu snowmobilul sau cu sania trasă de câini sunt mereu disponibile pentru doritori.

Atena (Grecia)

Probabil că a ajuns un pic banal să vizitezi Atena. Este una dintre principalele destinații turistice mai ales pentru europeni. Însă dacă alegeți să vizitați Atena pe timp de iarnă veți scăpa de o problemă – nu va mai trebui să împărțiți fundalul din fotografii cu alte câteva mii de turiști. Altfel se vede Partenonul în poze fără 500 de indivizi care mișună prin zonă. Așadar, o destinație plăcută în orice perioadă a anului, Atena este și mai atractivă iarna, atunci când aglomerația turistică dispare.

venetia

Veneția (Italia)

Anotimpul alb prinde culoare la Veneția, fiindcă pe timp de iarnă orașul îmbracă haine de carnaval. Carnavalul de la Veneția este unul din acele evenimente cunoscute care chiar merită văzut măcar o dată în viață. Costume elaborate, măști colorate, prețuri piperate, Veneția le are pe toate, dacă alegeți să poposiți aici pe timp de iarnă. Atmosfera de carnaval cu siguranță vă va face să uitați de temperaturile cu minus.