Cele mai interesante ruine din lume

De T. Ex.
Cele mai interesante ruine din lume
O sursă deosebită din punct de vedere arheologic, ruinele sunt bucăți de istorie vie, care au supraviețuit timpului și care oferă cea mai complexă imagine a vremurilor din care provin. Fie că vorbim de monumente religioase, amfiteatre imense din antichitate sau structuri construite de civilizații misterioase, o simplă plimbare printre ruine poate deschide ne poate deschide ochii și ne poate transporta în trecut într-un mod palpabil precum nici o carte de istorie.

foto: Wikipedia, Martin St-Amant foto: Wikipedia, Martin St-Amant ©

Machu Picchu (Peru)

Cel mai renumit dintre toate monumentele incașe, Machu Picchu pare a fi suspendat între doi munţi şi este adesea învăluit în ceață. Acesta este un loc feeric, mai ales având în vedere că incașii au construit complexul fără a folosi unelte moderne, nici măcar nu aveau acces la roată. Machu Picchu a fost construit la mijlocul secolului XV, dar din moment ce existenţa sa nu a fost înregistrată de conchistadorii spanioli au care au prăduit regiunea în anii 1530, nu ştim cu adevărat care a fost scopul său. Multe dintre ruine încorporează caracteristici ceremoniale, aşa că s-ar putea ca aici să fi fost un sanctuar religios. Este posibil ca în momentul invaziei spaniole Machu Picchu să fi fost deja părăsit, fiindcă civilizația Inca nu a avut niciun sistem de scriere, nu există dovezi scrise despre scopul complexului sau despre modul în care a fost construit. Astfel, Machu Picchu are în continuare o aură de mister care îi ține pe arheologi interesați și pe îi fascinează pe vizitatori.

foto: Wikipedia, Arlo K. Abrahamson foto: Wikipedia, Arlo K. Abrahamson ©

Babilon (Irak)

La aproximativ 90 de kilometri la sud de Bagdad se află ruinele anticului Babilon, al cărui nume original, „bab-ili”, poate fi tradus ca „poarta zeilor”. Babilonul este privit ca unul dintre cele mai faimoase orașe din antichitate, renume câștigat deopotrivă datorită rafinamentul, frumuseții și măreției sale. Zidurile Babilonului erau pomenite cu admiraţie şi uimire, în timp ce Grădinile Suspendate ale Babilonului au reprezentat una dintre Cele Șapte Minuni ale Lumii. Ca un centru de cultură şi sediu guvernamental, Babilonul a înflorit timp de aproximativ cincisprezece secole, de la sosirea Amoriţilor ca. 1850 î.Hr. și până la Alexandru cel Mare, care a murit acolo în 322 î.Hr.

foto Wikipedia, Diliff foto Wikipedia, Diliff ©

Colosseum (Italia)

Una dintre cele mai mari opere din arhitectura romană şi poate cele mai recunoscute ruine din lume, Colosseumul este un amfiteatru eliptic în centrul Romei, Italia, cel mai mare construit vreodată în Imperiul Roman. Capabil să acomodeze 50.000 de spectatori, Colosseumul a fost folosit pentru concursurile de gladiatori și spectacole publice, cum ar fi bătălii cu machete de mare, spectacole cu animale de vânătoare, reconstituiri ale unor lupte romane celebre şi drame bazate pe mitologia clasică. Colosseumul are totuși reputația unui „teatru sângeros”, se estimează că peste 500.000 de persoane şi peste 1 milion de animale sălbatice au murit în jocurile desfășurate aici. Deși în prezent complexul este parţial distrus din cauza cutremurelor devastatoare și a tâlharilor de piatră, Colosseumul este un simbol al Imperiul Roman şi un exemplu al stadiului avansat al tehnologiei de construcție a civilizației romane. De asemenea, monumentul are o legătură strânsă cu Biserica Romano-catolică, în fiecare an, de Vinerea Mare, Papa conduce o procesiune care simbolizează „Drumul Crucii”, cu torțe, la Colosseum.

foto: Wikipedia, Steve Swayne foto: Wikipedia, Steve Swayne ©

Partenonul (Grecia)

Templu al zeiței Athena Templul, Partenonul a fost construit în secolul V î.Hr. pe Acropolele ateniene. Este cel mai important clădire rămasă din Grecia antică, fiind considerată a fi punctul culminant al evoluţiei Ordinul Doric. Sculpturile sale decorative sunt un exemplu al nivelului elevat al artei grecești. Partenonul este și un simbol al democrației ateniene, un monument dedicat mitologiei grecești, dar și unul dintre simbolurile Greciei moderne, fiind una dintre principalele atracții turistice de pe meleagurile elene.

Articole pe aceeași temă:

Cele mai interesante magazine si piete din lume

Cele mai extreme locuri de pe Pamant

Cele mai inedite stadioane din lume

Cele mai frumoase fantani arteziene din lume

Cele mai periculoase orase din lume

Cele mai impresionante sculpturi in munte

Thailanda, ghid turistic alternativ

Maldive, arhipelagul de vis, destinat turistilor

Destinatii romantice pe meleaguri romanesti

Emiratele Arabe Unite, minunea turistica din desert

Cascada Rinului, peisaj de poveste la poalele Alpilor
Regulament de plasare a anunturilor