Maldive, arhipelagul de vis, destinat turistilor

De T. Ex.
Maldive, arhipelagul de vis, destinat turistilor
Insulele Maldive sunt un adevărat rai turistic cu plaje cu nisip fin, ape limpezi și fauna deosebită. Nu e de mirare că principala ocupație a locuitorilor din Maldive este turismul. Sute de mii de vizitatori aleg arhipelagul pentru vacanțe memorabile, iar potențialul maxim al insulelor nu a fost încă atins.

foto: freepik, mrsiraphol foto: freepik, mrsiraphol ©

Maldivele sunt un arhipelag de 1.192 insule de corali grupate în 26 atoli, în Oceanul Indian. Doar 200 de insule sunt locuite, alte 80 fiind folosite pentru stațiuni turistice. Restul insulelor reprezintă un paradis natural încă bine conservat.

foto: freepik, mrsiraphol foto: freepik, mrsiraphol ©

Maldivele a fost în mare parte necunoscute turiștilor până la începutul anilor 1970. Cei peste 300.000 de locuitori trăiesc pe o mică parte din arhipelag. Marea majoritate a insulelor Maldive sunt folosite în scopuri economice, turismul și agricultura fiind principalele domenii de activitate. Turismul reprezintă 28% din produsul intern brut, iar peste 90% din veniturile guvernului provine din import și taxe legate de turism.

foto: freepik, tirachard foto: freepik, tirachard ©

Așadar, Maldivele sunt special rânduite pentru a primi turiști. Există numeroase stațiuni luxoase care îi așteaptă pe vizitatori cu toate facilitățile necesare. De la hoteluri de 5 stele la bungalouri simple, fiecare categorie este bine acoperită.

foto: freeimages, Fernando Alvarez foto: freeimages, Fernando Alvarez ©

Ca și atracții Insulele Maldive sunt destinate celor care apreciază natura în formă pură. Aici vin oameni din toate colțurile lumii pentru a admira formațiunile de corali, dar și fauna marină variată. Scufundările reprezintă o activitate foarte apreciată de turiști. Aceștia au ocazia să înoate alături de specii colorate de pești de exotici, precum și rechini-balenă, rechini ciocan sau pisici de mare. Un alt mod de a petrece timpul în Maldive este surful. Acest sport a devenit din ce în ce mai prezent în zonă în ultimii ani. Apele limpezi și valurile de cu o dificultate medie pentru surferi sunt perfecte pentru practicarea acestui sport, chiar și pentru începători.

foto: wikimedia, Taichi foto: wikimedia, Taichi ©

Dacă scufundările sau surful nu sunt de-ajuns, atunci o vacanță în Maldive se poate rezuma la zilele lungi și liniștite pe plajele aproape perfecte de pe insule, sau la vizitatul capitalei Maldivelor. Male este cel mai mare oraș din Maldive și cel mai dens populat, o treime din locuitorii arhipelagului sunt „îngrămădiți” în capitală. Orașul are străzi lungi și înguste, case viu colorate, o mulțime de graffitti și câteva obiective de vizitat. Turiștii pot trece pe la Muzeul Național, Galeria Națională de Artă sau Centrul Islamic – cel mai cunoscută structură arhitecturală din Maldive. De asemenea, cei interesați pot face o plimbare prin Piața Republicii, locul unde au loc toate manifestațiile sociale și politice din capitală.

Articole pe aceeași temă:

Cele mai bune destinatii turistice in 2017

Destinatii romantice pe meleaguri romanesti

Emiratele Arabe Unite, minunea turistica din desert

Cascada Rinului, peisaj de poveste la poalele Alpilor

Hoteluri exclusive, pentru o persoana

Cele mai inedite atractii plutitoare

Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului

Atractii deosebite pentru fotografii de vacanta inedite
Regulament de plasare a anunturilor