Cea mai nouă invenție a primăriei: Medalia Recunoștinței Municipiului Timișoara

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Cea mai nouă invenție a primăriei: Medalia Recunoștinței Municipiului Timișoara
© foto: arhivă
De anul acesta, Primăria Timișoara va acorda „Medalia Recunoștinței Municipiului Timișoara”, care va ajunge la voluntari și asociații de voluntari. Propuneri se fac pe tot parcursul lunii noiembrie, iar persoana care va primi medalia va fi aleasă online.

Reprezentanților PMT le-a venit ideea după ce au aflat că ONU a proclamat, încă din 1985, data de 5 decembrie ca Zi Internațională a Voluntarilor în slujba dezvoltării sociale și economice.

„Faptul că tot mai mulți cetățeni se implică în acțiuni de voluntariat și că aprecierea celor care aleg să fie voluntari este tot mai mare face dovada maturității social și culturale a cetățenilor. Implicarea civică însă nu înseamnă doar dăruire și altruism, dar și responsabilitate și angajament. Atunci când ne asumăm conștient și cu seriozitate implicarea civică, ne ajută să creștem intelectual, să ne dezvoltăm spiritual și să investim în inteligența noastră emoțională”, explică oficialii municipalității.

Documentația semnată de Pavel Dehelean, directorul Casei de Cultură a Timișoarei, spune că oamenii se implică fără să-și dea seama atunci când hrănesc un câine abandonat, când ajută un bătrân să traverseze strada sau când învață copiii vecinilor să meargă cu bicicleta ori când… fac un filmuleț cu telefonul mobil pentru a susține o cauză nobilă.

„Cu toții ne dorim prosperitate, siguranță, o cultură bogată și o viață decentă. Iar prin voluntariat orice cetățean poate face schimbarea pe care o dorește în societate. Voluntariatul este o valoare și o tradiție veche europeană. Și, cu cât mai mult cetățenii se implică în viața comunității în care locuiesc, cu atât crește coeziunea socială, respectiv calitatea vieții. Medalia Recunoștinței se acordă în semn de recunoștință pentru dăruire voluntară și pentru merite deosebite aduse comunității”, mai scrie în documentul semnat de Dehelean.

Acordarea medaliei se va face anual, în luna decembrie, „persoanelor care, prin implicarea civică în regim de voluntariat au adus o contribuție deosebită și s-au făcut remarcați în promovarea municipiului prin acte de o beneficitate excepțională”.

Instituțiile de învățământ, cele de cultură, de sănătate, chiar instituțiile administrației publice, asociații și fundații nonguvernamentale cu activitate notabilă în ultimii trei ani sau formațiunea de voluntari SALVO pot face propuneri doar pe parcursul lunii noiembrie, fiecare sugestie urmând să aibă anexată o expunere de motive. Propunerile vor fi analizate și jurizate de către o comisie stabilită prin dispoziție de primar și vor fi făcute publice pe pagina de internet a PMT. Se votează online, timp de o săptămână.

Proiectul privind instituirea Medaliei Recunoștinței Municipiului Timișoara și acordarea medaliei urmează să fie aprobat în următoarea ședință de consiliu local. Municipalitatea a mai instituit recent și titlul de Ambasador Cultural al Timișoarei, iar prima persoană care l-a primit este caricaturistul Ștefan Popa Popa’s.

Articole pe aceeași temă:

Ștefan Popa Popa’s rămâne ambasador al Timișoarei, după gafa cu oltenii. Robu: Este un om atât de valoros

Primăria inventează titlul de Ambasador Cultural al Timișoarei, acordat de Robu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor