Primăria inventează titlul de Ambasador Cultural al Timișoarei, acordat de Robu

De Roxana Deaconescu
2Comentarii
Primăria inventează titlul de Ambasador Cultural al Timișoarei, acordat de Robu
© foto: arhiva
Nu e de ajuns să acordăm titlul de Cetățean de onoare al orașului, vom avea și distincția de Ambasador Cultural al Municipiului Timișoara. Propunerea este semnată de primarul Nicolae Robu, însă decizia finală o ia consiliul local.

Potrivit proiectului de hotărâre care va ajunge în atenție aleșilor municipali, propunerile de candidați pentru această distincție pot fi făcute doar de Robu. Consilierii locali vor trebui să fie de acord cu „instituirea titlului de «Ambasador Cultural al Municipiului Timișoara»”, titlu care va fi acordat de către consiliul local „la inițiativa și propunerea primarului Timișoarei”.

De ce e nevoie de un astfel de titlu? Documentul semnat de primarul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu și directorul Direcției de Comunicare din primărie spune că „artele sunt un veritabil ambasador, care vor promova orașul ca spațiu al creativității, atât prin mobilitatea externă, cât și prin găzduirea de evenimente internaționale, rezidențe și proiecte de cooperare culturală internațională”. Așa stă scris cu negru pe alb la „motivul emiterii proiectului de hotărâre”, după ce se explică faptul că, la sfârșitul lui 2016, orașul Timișoara a fost ales să poarte titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

„Cultura poate crea punți de comunicare acolo unde situația economică și socială conduce la inegalități de șanse și de perspective, iar împreună, toți cei interesați și implicați în sprijinirea, crearea, promovarea și consumul cultural pot aduce cultura în centrul dezvoltării orașului. Imaginea Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, este construită și reprezentată la nivel local, național și internațional de personalitățile ei culturale, artistice, sportive, de medici, ingineri, specialiști cu rezultate deosebite”, se mai arată în proiect.

Reprezentanții PMT mai explică și faptul că Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024, aprobată prin HCL 535/2015, prevede promovarea unei comunități de reprezentare a orașului ca destinație culturală prin acreditarea ca ambasadori culturali a unor personalități locale. Vorbim despre „persoane a căror existență și activitate profesională este legată în mod deosebit de viața localității”, spun cei din primărie.

Titlul de Ambasador Cultural al Timișoarei se acordă personalităților din diverse domenii ale vieții culturale, care, prin acțiunile lor, au participat semnificativ la viața culturală și promovarea orașului. Proiectul de hotărâre are aviz juridic.

Proiectul va fi supus la vot în cadrul ședinței extraordinare de consiliu programată marți, 12 martie, la ora 16.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor