BAC 2015: Prima zi a probei de competente digitale – peste 1.600 de elevi au dat deja examenul, in Timis

De Adrian Panduru
BAC 2015: Prima zi a probei de competente digitale – peste 1.600 de elevi au dat deja examenul, in Timis
© TION - BAC 2015: Prima zi a probei de competente digitale – peste 1.600 de elevi au dat deja examenul, in Timis
A trecut şi prima zi de examen la proba de competenţe digitale a Bacalaureatului. La această probă de BAC, proba D, în Timiş s-au înscris 4.232 de elevi.

Luni, în prima zi a probei, au stat faţă în faţă cu examinatorii 1.606 elevi. Examenul se derulează pe parcursul mai multor zile, în perioada 15-19 iunie. În Timiş, un număr de 239 de candidaţi au solicitat echivalarea probei prin ECDL (un examen pe care elevii îl pot da în timpul anului pentru a-şi verifica şi certifica cunoştinţele în domeniul IT). Doi elevi din Timiş au solicitat echivalarea probei prin CERTIPORT – un examen similar cu ECDL.

Examenul de competenţe digitale de la Bacalaureat durează 30 de minute, timp în care elevii trebuie să demonstreze că stăpânesc calculatorul. Liceenii primesc un subiect practic pentru calculator şi întrebări de la membrii comisiei de examinare. În Timiş, în 56 de unități de învățământ de nivel liceal se susțin probe de competențe. Comisia județeană a numit, în fiecare unitate care are clase terminale, cu excepția a două unități de nivel liceal particular, neacreditate, o comisie de bacalaureat de evaluare a competenţelor digitale. Astfel, deși sunt 58 unități de învățământ ce au clase terminale, probe de competențe se susțin în 56 dintre acestea. Elevii vor primi calificativul “utilizator începător” – dacă vor obţine între 0-25 de puncte, “utilizator mediu”, dacă vor obţine între 26-50 de puncte, “avansat” – pentru 51-74 de puncte şi “experimentat” – 75-100 de puncte.

Un număr de 5.197 de elevi sunt înscrişi în Timiş la această sesiune de Bacalaureat, din promoţia 2014-2015 plus promoţiile anterioare. Din totalul de 5.197, din promoţiile anterioare participă la BAC 782 de elevi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !