tion.ro Web analytics

Cum simplifică Declarația 406 (SAF-T) relația companiilor cu statul?

De T. Ex.

Cum simplifică Declarația 406 (SAF-T) relația companiilor cu statul?

ADVERTORIAL. Începând cu luna ianuarie a acestui an, s-a introdus un nou standard de raportare a datelor către sistemul fiscal românesc, mai exact prin introducerea Declarației 406. Fișierul de control fiscal (SAF-T) devine obligatoriu, etapizat și diferit, în funcție de categoria din care contribuabilii fac parte. Aceste modificări vizează într-o primă etapă marii contribuabili, iar într-un pas ulterior și cei mici și mijlocii vor fi nevoiți să depună noua declarație.
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. Începând cu luna ianuarie a acestui an, s-a introdus un nou standard de raportare a datelor către sistemul fiscal românesc, mai exact prin introducerea Declarației 406. Fișierul de control fiscal (SAF-T) devine obligatoriu, etapizat și diferit, în funcție de categoria din care contribuabilii fac parte. Aceste modificări vizează într-o primă etapă marii contribuabili, iar într-un pas ulterior și cei mici și mijlocii vor fi nevoiți să depună noua declarație.

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania, se alătură demersurilor de digitalizare și simplificare pe care statul român le realizează în relație cu mediul privat. În acest context, lansează în cadrul sistemului ASiS ERP o funcționalitate care permite generarea declarației 406 (SAF-T). Documentul conține informații despre întreaga contabilitate a unei companii și din acest motiv, relația dintre aceasta și entitatea fiscală se va simplifica, unul dintre avantaje fiind prezența mai rară a controalelor ANAF la sediul firmei, deoarece inspectorii fiscali, prin intermediul acestei declarații, au acces digital la toate informațiile financiar-contabile ale contribuabililor.

„Ne bucurăm să vedem pașii parcurși de autorități spre simplificare prin digitalizare a relației cu mediul privat. Ne alăturăm acestui demers, deoarece transformarea digitală a companiilor românești este una dintre prioritățile companiei Alfa Software. Începând de azi, declarația 406 (SAF-T) poate fi generată direct din soluția noastră de management, ASiS ERP și transmisă mai departe către ANAF. Procesul de verificare și de control este mult mai rapid și mai simplu, fiindcă toate informațiile pe care le-ar putea cere reprezentanții ANAF se găsesc într-un singur loc și astfel se economisește timp”, a declarat Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat ordinul 1783/2021 pentru implementarea SAF-T care conține: natura informațiilor care trebuie declarate, modelul de raportare, procedura, condițiile, termenele şi datele de transmitere. Implementarea în România a raportării SAF-T este o modificare a sistemului fiscal care are impact nu doar la nivel contabil și fiscal, ci și la nivel organizațional. Declarația 406 conține practic, întreaga contabilitate a firmei, de la solduri de conturi, la nomenclatorul de produse, plăți, încasări, facturi etc.

„Procesul tehnic de clarificare a informațiilor ce vor fi preluate în această declarație și a modalităților de validare a declarației 406 (SAF-T) a beneficiat de suportul unui grup de lucru din cadrul ANAF, care a răspuns prompt tuturor întrebărilor puse de specialiștii noștri. Momentan, declarația 406 poate fi validată prin DukIntegrator, așa cum deja sunt obișnuiți utilizatorii ASiS, dar ea va putea fi trimisă direct către ANAF, integrând în sistemul ASiS ERP un API (conector care preia informațiile, le validează/semnalează erorile de transmitere) pus la dispoziție de autoritatea fiscală. În viitorul apropiat, toate declarațiile cu obligații fiscale vor putea fi transmise direct către ANAF, prin integrarea de APi-uri în sistemul ASiS ERP”, a explicat Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software.

Alfa Software este producătorul sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System), bazat pe un concept propriu, care functioneaza 100% online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tabletă, telefon cu IOS sau Android). Soluția ASiS ERP este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie, prin standardizarea proceselor decizionale sau de producție.

Despre Alfa Software

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 25 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producție, servicii, reciclare, distribuție și retail. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

Pentru mai multe informații: www.asw.ro

(1465)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Infecția cu clostridium la nivelul intestinului subțire, cea mai frecventă din spitale. Cauze și manifestări

  Ştiri din Timiș

  FOTO. BiciMoto – de la vis la realitate

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Ştiri din Timiș

  Zece medalii obținute de rutierii CSUVT la Campionatele Naționale de Ciclism și Paraciclism 2022

  Ştiri din Timiș

  Lucrările abandonate la rețeaua de apă-canal din Plopi Sud, reluate de Primăria Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici