tion.ro Web analytics

S-au ieftinit apartamentele în Timișoara

De Adrian Panduru

S-au ieftinit apartamentele în Timișoara

Prețurile apartamentelor s-au menținut relativ stabile în București, în luna septembrie, comparativ cu luna august, iar majorări au avut loc în Cluj-Napoca, Brașov și Constanța. În Timișoara, în schimb, prețurile apartamentelor au scăzut în luna septembrie, comparativ cu luna august.
Scris de Adrian Panduru - Prețurile apartamentelor s-au menținut relativ stabile în București, în luna septembrie, comparativ cu luna august, iar majorări au avut loc în Cluj-Napoca, Brașov și Constanța. În Timișoara, în schimb, prețurile apartamentelor au scăzut în luna septembrie, comparativ cu luna august.

După un avans de 0,5% în august față de iulie, suma medie solicitată la nivel național de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) a consemnat un recul de 0,9% în septembrie 2020, transmit reprezentanții Imobiliare.ro, cei care au realizat analiza prețurilor apartamentelor în principalele orașe din țară, comparând sumele solicitate de vânzători în luna septembrie cu cele din luna august.

În Timișoara, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au mai redus în luna septembrie. Este vorba, mai exact, de o scădere a prețurilor în cuantum de 0,8% față de prețurile din luna august, până la o medie de 1.283 de euro pe metru pătrat util (de la 1.293 de euro pe metru pătrat).

„Evoluții descendente au avut loc pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi s-au ieftinit cu circa 0,9% (de la 1.291 la 1.279 de euro pe metru pătrat util), iar cele nou-construite au înregistrat o scădere de 0,3%, de la 1.302 la 1.298 de euro pe metru pătrat util”, transmit cei care au realizat această analiză.

În București, conform aceleiași analize, prețul mediu solicitat pentru un apartament a ajuns la 1.355 de euro pe metru pătrat util, în condițiile unui recul de 0,1% față de luna august (când o asemenea unitate locativă putea fi achiziționată cu 1.357 de euro pe metru pătrat). Interesant este că cele două segmente majore ale pieței rezidențiale locale au avut o evoluție contrastantă: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1% în perioada analizată, ajungând la o medie de 1.328 de euro pe metru pătrat (de la 1.315 euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite au consemnat o scădere tot de 1% (de la 1.390 la 1.376 de euro pe metru pătrat).

La Brașov, în luna septembrie prețurile au luat un avans de 0,9%, de la un nivel de 1.197 de euro pe metru pătrat util, la unul de 1.208 euro pe metru pătrat. Evoluții pozitive au avut loc pe ambele segmente de piață analizate – chiar dacă variațiile au fost, desigur, diferite. Astfel, apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,5% (de la 1.178 la 1.184 de euro pe metru pătrat util), în vreme ce locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat un avans mai semnificativ, respectiv 1,4% (de la 1.244 la 1.262 de euro pe metru pătrat).

În Cluj-Napoca, luna trecută a avut loc o evoluție ascendentă a prețurilor apartamentelor: pretențiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,8%, ajungând la o medie de 1.825 de euro pe metru pătrat util (față de 1.811 euro pe metru pătrat la finele lui august). Valoarea de listare a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 1.792 de euro pe metru pătrat (de la 1.794 de euro pe metru pătrat, reprezentând un minus de 0,1%), în vreme ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un avans de 1,6% (de la 1.828 la 1.858 de euro pe metru pătrat).

[relatedArticles]

La Constanța a avut loc, în luna septembrie, o creștere de 0,9% a prețului mediu solicitat de către proprietari și dezvoltatori rezidențiali, până la 1.245 de euro pe metru pătrat util (față de 1.234 de euro pe metru pătrat la finele lui august). Spre deosebire de lunile anterioare, valoarea de listare pentru apartamentele vechi s-a majorat ușor, anume cu 0,2%, de la 1.226 la 1.228 de euro pe metru pătrat. Locuințele nou-construite au înregistrat, ca și luna trecută, un avans de peste 2% – de la 1.253 la 1.282 de euro pe metru pătrat (este vorba, mai exact, de un plus de 2,3% la 30 de zile).

În Iași, prețurile sunt pe o pantă descendentă: acestea au înregistrat, per ansamblu, un recul de 2,1% în luna septembrie, până la o valoare medie de 1.057 de euro pe metru pătrat util (față de 1.080 de euro pe metru pătrat la finele lui august). O tendință de scădere poate fi observată pe ambele segmente de piață supuse analizei: locuințele din blocurile vechi au consemnat un recul de 1,1% la început de toamnă (de la 1.096 la 1.084 de euro pe metru pătrat), iar pe segmentul rezidențial nou a avut loc un declin de 3,1% (de la 1.061 la 1.028 de euro pe metru pătrat).

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cristi says:

  Pe piața imobiliară din Timișoara a început sa apară panica. Cei care vând și-au dat seama ca o noua criza este foarte aproape și preturile încep sa scadă. Toată lumea vrea sa vândă acum. Începe sa fie dificil de vândut o casa sau un duplex în condițiile în care șomajul creste și condițiile de creditare devin restrictive

  • Dani says:

   Este un bulshit ca au scazut preturile,In ultima perioada au fost doar cresteri de preturi la majoritatea apartamentelor.Un asfel de articol poti scrie doar atunci cand analizezi o perioada de timp situatia de pe site-urile de imobiliare si nu din auzite.

 2. The Historian says:

  Deja aproape 1 300 euro/m². Lumea și cumpără locuințe la acest preț?

 3. Gogu says:

  Ceea ce nu inteleg marii economisti este ca actuala criza a inceput in 2018 iar minunata pandemie a reprezentat lovitura de gratie. Economia globala nu va reveni la o crestere reala niciodata. Da, pe hartie, fortand statistica, vor exista cresteri mici pentru inca 5-7 ani. Nu mai tarziu de 2028, la scara planetara, recesiunea va fi continua. Asta pentru ca am atins limitele fizice ale sistemului. “Atunci va fi plansul si scrasnirea dintilor.”

  • Sorin says:

   Bine, asta în cazul în care analizezi doar unii factori…

   Vedem ce urmează… Să zici ce o să fie până în 2028 în momentul în care tu n-ai habar ce se va întâmpla peste un an, mi se pare deplasat. Dar în fine. Poate știi ceva ce noi nu știm…

 4. alex says:

  Da,da … Mai putin si se dau pe gratis. Visul oricarui lenes.

  • Paul P. says:

   Ce se întâmplă? Casuta in Giroc 2 saptamani acum pretul a fost 150000, ieri 130000, Duplex in Dumbrovita 118000, ieri 105000. apartamentul 130m (cladire istorica) a fost 140000, azi 127000? Nu e normal 🙁

   • Alex says:

    LECTIE: Nu este vorba de normalitate in orice fel de piata imobiliara, din indiferent ce țară. Ceea ce i se pare unuia anormal, altuia i se pare foarte normal, in functie de puterea financiara a fiecaruia. De fapt, este vorba de cerere si oferta, ele stabilesc pretul pietii. Este alegerea fiecaruia, cumparator sau vanzator cat vrea sa astepte sau, respectiv, sa tina de pret. Ii ca la Monopoly, dar real, poti intra in faliment si de o parte si de cealalta.

 5. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Se oprește temporar apa pe două străzi din Buziaș

  Ştiri din Timiș

  Două premiere la sfârșitul lunii ianuarie, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Kärcher, lider în tehnologia de cleaning, a inaugurat o nouă reprezentanță în ansamblul mixed-use Iulius Town

  Ştiri din Timiș

  Mihai Ritivoiu, numit prefect al județului Timiș

  România

  Revelion SF la Timișoara. Gongul bate la ora... H

  Ştiri din Timiș

  3 avantaje ale unui logo profesional pentru dezvoltarea afacerii tale

  Ştiri din Timiș

  3 servicii de copywrite care îți vor duce afacerea la următorul nivel

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, în frig. Primăria dă peste 20.000 de euro pe servicii de consultanță în eficiență energetică

  Ştiri din Timiș

  În Timișoara, rata de infectare cu Covid a trecut de 21. Situația în Timiș

  România

  Coronavirus, 27 ianuarie: Peste 31.000 de infectări în România și 71 de decese. În Timiș sunt 2.381 de cazuri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici