tion.ro Web analytics

Viitorul Institut Oncologic de la Timisoara a primit unda verde de la Guvern

Viitorul Institut Oncologic de la Timisoara a primit unda verde de la Guvern

<p>Viitorul Institut Oncologic de la Timisoara a primit unda verde de la Guvern (foto: arhiva)</p>
Guvernul României a aprobat miercuri, 30 septembrie, indicatorii tehnico-economici ai viitorului Institut Oncologic de la Timişoara. Acesta urmează să fie realizat pe Calea Torontalului, acolo unde zace clădirea începută a ceea ce în urmă cu câţiva ani se dorea a fi viitorul Spital Municipal Timişoara.
Scris de Adrian Panduru - Guvernul României a aprobat miercuri, 30 septembrie, indicatorii tehnico-economici ai viitorului Institut Oncologic de la Timişoara. Acesta urmează să fie realizat pe Calea Torontalului, acolo unde zace clădirea începută a ceea ce în urmă cu câţiva ani se dorea a fi viitorul Spital Municipal Timişoara.

Institutul Regional de Oncologie Timișoara va fi amplasat pe o suprafață de 5,5 hectare și va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotărârii prin care Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții.

Durata de realizare a institutului este estimată la 36 de luni, iar valoarea construcției și a dotării unității va fi de 511,628 milioane de lei.

Finanțarea realizării și dotării Institutului Regional de Oncologie Timișoara se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Sănătății, și, în completare, din alte surse legal constituite, conform programului de investiții publice aprobate potrivit legii.

Studiul de fezabilitate are ca obiect realizarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara prin transformarea și extinderea unei clădiri începută în 1994 cu destinația de spital clinic municipal și nefinalizată. Astfel, sprafața de teren de 5,5 hectare dedicată investiției permite dezvoltarea într-o etapă ulterioară atât pe orizontală, cât și pe vertical, dar şi asigurarea accesului la unitățile clinice din oraș pentru consulturi interdisciplinare şi asigurarea spațiilor medicale și de tratament, conform normativelor europene.

„Realizarea acestui institut va rezolva problema majoră a lipsei de spații pentru spitalizare și îngrijiri paleative, insuficiente în prezent ca număr și dotare, având în vedere incidența cancerului în zona de Vest a României. Din analiza situației existente în România, cu precădere în zona de Vest, a rezultat necesitatea dezvoltării capacităţii spitaliceşti pentru tratarea bolii canceroase, avându-se în vedere extinderea acesteia în ultimele decade. Cancerul reprezintă a doua principală cauză de mortalitate (19,4%), după bolile cardiovasculare. Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, cu peste 15.000 de pacienți luați în evidență, numărul cazurilor nou apărute fiind în creștere (3.453 de cazuri nou apărute în 2014, comparativ cu 2.190 în 2008)”, transmite Guvernul României.

Articole pe aceeași temă:

O noua speranta pentru ruina de pe Calea Torontalului. Bojin anunta ca se va transforma in Institut Oncologic

Noi promisiuni pentru Institutul Oncologic din Timisoara: peste 100 de milioane de euro

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici