tion.ro Web analytics

USR Timișoara propune 8 proiecte pentru bugetul Primăriei în 2019

USR Timișoara propune 8 proiecte pentru bugetul Primăriei în 2019

<p>foto: arhiva</p>
Reactualizat la:
Reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS vor avea, în mod sigur, un candidat propriu la Primăria Timișoarei. Anunțul a fost făcut cu prilejul recentei vizite la Timișoara a celor doi președinți, Dan Barna și Dacian Cioloș. Primii pași ai strategiei electorale a Alianței par să se contureze deja în jurul unor propuneri de proiecte pentru bugetul orașului pe 2019, buget încă nefinalizat de actuala administrație.
Scris de Catalin Velimirovici - Reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS vor avea, în mod sigur, un candidat propriu la Primăria Timișoarei. Anunțul a fost făcut cu prilejul recentei vizite la Timișoara a celor doi președinți, Dan Barna și Dacian Cioloș. Primii pași ai strategiei electorale a Alianței par să se contureze deja în jurul unor propuneri de proiecte pentru bugetul orașului pe 2019, buget încă nefinalizat de actuala administrație.

Propunerile au fost trimise către administrația Robu încă de la finalul anului trecut.

Dacă echipa Primăriei va ține sau nu cont de proiectele opoziției locale, doar bugetul ne va putea spune.

„Orașul este într-adevăr într-o stare foarte proastă în acest moment, însă propunerile noastre au ținut cont de bugetul orașului și ne-am asigurat că vor aduce suficiente beneficii timișorenilor încât să justifice costurile. Banii Primăriei pot și trebuie să fie cheltuiți mai inteligent de către administrație”, declară Dan Reșitnec, președintele USR Timișoara.

Propunerile USR Timișoara atacă atât probleme de infrastructură, cât și probleme de estetică și bună funcționare a spațiului public. Ultimele propuneri publicate pe pagina de Facebook a USR Timiș sunt:

 • Construirea unei legături feroviare cu aeroportul – este vorba despre un ”tren urban” care să unească mai multe cartiere din oraș cu Aeroportul ”Traian Vuia”. Scopul proiectului este decongestionarea traficului și o alternativă mai accesibilă de transport pentru aeroport.
 • Modernizarea Pieței Badea Cârțan – are ca scop transformarea Pieței Badea Cârțan într-un ansamblu de spații comerciale cu o varietate de funcțiuni care să răspundă nevoilor unui comerț modern, cu facilități sporite de parcare pentru clienți.
 • Achiziționarea unui tomograf pentru arbori – pentru verificarea integrității fizice a trunchiurilor și pentru a putea îndepărta arborii care pun viețile cetățenilor în pericol în condiții de vânt puternic, dar și pentru evitarea tăierilor arborilor sănătoși.
 • Construirea de locuințe sociale pentru persoanele defavorizate – o măsură menită să ofere mai multe șanse persoanelor defavorizate, într-un oraș care se dezvoltă și care atrage constant tot mai multă forță de muncă.
 • Picturi murale pe zidurile școlilor din Timișoara – pentru a oferi un mediu mai ”creativ” elevilor din oraș.
 • Realizarea de trotuare și de treceri de pietoni mai sigure – despre care aceștia spun că vor face orașul mai sigur și mai prietenos pentru pietoni.
 • Clinică veterinară pentru sterilizarea animalelor – o propunere care urmărește să elimine o parte din cauzele care duc la apariția câinilor vagabonzi în oraș.
 • Amplasarea de mobilier urban ”smart” în Piața Libertății – pentru transformarea Timișoarei într-un oraș smart, sustenabil și rezilient, adică un oraș capabil să facă față unor situații nefavorabile, care să fie adaptabil la modificări climatice, trafic, poluare etc.

„Timișoara nu mai poate fi administrată cu o mentalitate învechită, avem nevoie de viziune și de efort din partea administrației locale. Primăria trebuie să rezolve problemele cetățenilor, nu să le genereze, iar o parte semnificativă din energia instituției trebuie să se îndrepte spre anticiparea problemelor viitoare, pentru a le întâmpina cu soluții bine gândite și bine pregătite”, a completat Dan Reșitnec, președintele filialei locale USR.

În această ultimă perioadă, toate partidele politice au început mai mult sau mai puțin formal campania electorală.

Rămâne de văzut dacă aceste proiecte vor rămâne pe hârtie sau dacă ele vor inspira administrația locală la acțiune.

(178107)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Angajari TION

  Compania ZF angajeaza
  Compania ZF angajeaza

  Ştirile judeţului Timiş

  Când vor începe lucrările de lărgire a drumurilor care leagă Timișoara de localitățile periurbane
  Sunt drumuri în Timiș în cazul cărora mulți așteaptă începerea lucrărilor de lărgire la patru benzi. Cu precădere cele care duc din Timișoara către localitățile periurbane, care sunt aglomerate tot timpul. Președintele CJ Timiș Călin Dobra a prezentat stadiul proiectelor și a spus că lucrările de lărgire la unele dintre acestea vor începe în acest an.

  Ştirile judeţului Timiş

  A fost semnat contractul pentru lărgirea la patru benzi a drumului de la centura Timișoarei la aeroport
  Contractul pentru lărgirea drumului județean care leagă centura de ocolire a Timișoarei de aeroport a fost semnat. Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra speră că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis cât mai repede. 6

  Ştirile judeţului Timiş

  „PRbeta 10 - Educație în comunicare” a anunțat primii speakeri pentru conferința de anul acesta
  Conferința PRbeta cu numărul 10 aduce la Timișoara specialiști în comunicare, precum Alexandra Radu de la Rogalski Damaskin PR, Ruxandra Micșunescu de la Line Agency, Alex Ciucă Co-fondator StarCast.ro și alții.

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara: 12 pacienți cu gripă internați în Spitalul de Boli Infecțioase
  Săptămâna începe cu 12 pacienți cu gripă internați în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Starea acestora este stabilă, iar doctorii spun că nu au probleme care să le amenințe viața.

  Ştirile judeţului Timiş

  Adolescentă agresată sexual de un bărbat de 40 de ani în tramvaiul 9
  O adolescentă de 16 ani care călătorea cu tramvaiul 9 a fost agresată sexual de un bărbat de 40 de ani. Călătorii au chemat Poliția Locală, iar agresorul a fost predat polițiștilor de la Secția 3. 7

  Ştirile judeţului Timiş

  Amenzi pe bandă rulantă pentru proprietarii de clădiri istorice degradate. A venit rândul celor de pe malul Begăi
  Polițiștii locali din Timișoara au pus din nou ochii pe proprietarii de clădiri istorice degradate. Acum a venit rândul celor care stau pe malul Begăi. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Florin Călinescu a prezentat un kamikaze care va candida la Primăria Timișoarei
  Președintele Partidului Verzilor, fostul om de televiziune Florin Călinescu, a venit weekendul trecut la Timișoara pentru a-l prezenta pe candidatul partidului la Primăria Timișoara. Întrebat de ce nu candidează el la funcția de primar, având în vedere originile sale timișorene, cunoscutul actor a răspuns că prima dată este nevoie de un „kamikaze” care să îndrepte tot ce s-a făcut în oraș în ultimii 30 de ani. 4

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.