tion.ro Web analytics

UPT lansează alături de Asociația Danke un proiect de susținere și orientare în carieră pentru elevi

UPT lansează alături de Asociația Danke un proiect de susținere și orientare în carieră pentru elevi

Foto: Rectoratul UPT.
Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Asociația Danke, lansează un proiect al cărui scop este promovarea educației mai ales în cadrul grupurilor vulnerabile de elevi și studenți, dar și specializarea cadrelor didactice printr-un program postuniversitar.
Scris de A.M. - Universitatea Politehnica Timișoara, alături de Asociația Danke, lansează un proiect al cărui scop este promovarea educației mai ales în cadrul grupurilor vulnerabile de elevi și studenți, dar și specializarea cadrelor didactice printr-un program postuniversitar.

8 milioane de lei din fonduri europene – atât au primit Universitatea Politehnica Timișoara și Asociația Danke pentru derularea unui program menit să vină în ajutorul elevilor, studenților și cadrelor didactice.

Prin acest proiect se urmărește creșterea atractivității ofertei educaționale, îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice, dar și asigurarea de sprijin financiar elevilor și studenților, mai ales celor care provin din grupuri vulnerabile.

Lansarea proiectului AVEA – Asigură-ți Viitorul prin Educație și Antreprenoriat – va avea loc vineri, 27 septembrie, începând cu ora 12:00, în amfiteatrul K2 de la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara. Proiectul AVEA este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

În perioada 2019-2021, prin AVEA se dorește diminuarea numărului de studenți care au dificultăți legate de integrarea în mediul academic, respectiv de angajaredupă terminarea studiilor.

Totodată, 300 de elevi din regiunea vestică a țării vor fi consiliați pentru a se orienta în privința studiilor și a carierei. Nici cadrele didactice nu sunt lăsate pe dinafară, pentru 75 dintre acestea fiind pregătit un program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă în vederea dezvoltării de competențe în domeniul antreprenoriatului inovativ.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

  Sănătate

  Aproape 2.000 de vaccinuri anti-Covid administrate în Timiș în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Descoperă povestea Palatului Deschan, „locul primului Bazar din Timișoara”

  Eveniment

  VIDEO. Accident cu un mort și doi răniți pe Calea Șagului, trafic blocat

  Sănătate

  Medici din Timișoara, în bisericile catolice. Vor vorbi cu oamenii despre importanța vaccinării și riscurile infectării cu Covid

  Ştiri din Timiș

  Se caută voluntari cu experiență în business și IT pentru „remodelarea activității” Primăriei Timișoara

  Eveniment

  Certificate Digitale Verzi, la control! Amenzi date de polițiștii timișeni celor fără măști și certificate

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 scade sub 2/1000 în Timiș. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 4 decembrie: aproape 1.500 de cazuri și 131 de decese în România. 78 de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Șoferii, campioni la amenzile împărțite de Poliția Locală. Sub jumătate dintre sancțiunile date în 2021 au fost plătite

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici