tion.ro Web analytics

Un an cu Dominic Fritz la Primăria Timișoara. Un „drum corect, oricât de dificil ar fi”

De Roxana Deaconescu

Un an cu Dominic Fritz la Primăria Timișoara. Un „drum corect, oricât de dificil ar fi”

Un maraton! Așa definește Dominic Fritz primul an petrecut în Primăria Timișoara. Spune că fiecare zi l-a făcut tot mai încrezător că drumul pe care a pornit împreună cu timișorenii este cel corect, oricât de dificil ar fi. Ce-a reușit totuși să facă echipa lui Fritz într-un an pe C.D. Loga?
Scris de Roxana Deaconescu - Un maraton! Așa definește Dominic Fritz primul an petrecut în Primăria Timișoara. Spune că fiecare zi l-a făcut tot mai încrezător că drumul pe care a pornit împreună cu timișorenii este cel corect, oricât de dificil ar fi. Ce-a reușit totuși să facă echipa lui Fritz într-un an pe C.D. Loga?

Sâmbătă, 30 octombrie, se împlinește un an de când Dominic Fritz s-a așezat prima dată pe fotoliul de primar al Timișoarei. Îi lua locul lui Nicolae Robu, un primar excentric, care s-a făcut remarcat prin ieșirile vulcanice la adresa jurnaliștilor și în cele din urmă la adresa timișorenilor.

Primul an de mandat al lui Dominic Fritz a fost dat peste cap de pandemie. A fost un adevărat maraton, recunoaște edilul Timișoarei, „deloc ușor”. Poate aceste ultimele zile au fost cele mai grele, în care Fritz s-a găsit aproape neputincios în fața veșnicei probleme Colterm. Peste 100.000 de timișoreni au rămas aproape trei zile fără apă caldă și căldură, după ce E.ON a refuzat să mai livreze gaz Timișoarei din cauza datorilor uriașe ale societății de termoficare. Problema s-a rezolvat, pe moment.

„Primul an de mandat nu a fost deloc ușor, dar fiecare zi m-a făcut tot mai încrezător că drumul pe care am pornit împreună este cel corect, oricât de dificil ar fi. În niciun moment – nici în campania electorală și nici în acest prim an de mandat – nu am promis timișorenilor soluții magice, ieftine sau rapide.

Anul acesta a fost un adevărat maraton, între rezolvarea problemelor pe care le-am preluat – deblocarea proiectelor de investiții, plata datoriilor, reclădirea încrederii timișorenilor în primărie – și reformarea administrației locale pe principii de transparență, eficiență și corectitudine”, a spus Dominic Fritz pentru Tion.

Edilul-șef spune că se bucură totuși și este recunoscător că are alături de el „o echipă de profesioniști care lucrează pentru Timișoara și că alături de noi adunăm energia timișorenilor care se implică și își doresc să transformăm împreună orașul. Tuturor le mulțumesc”.

Cu ce s-a făcut remarcat

În urmă cu un an, pe scena Filarmonicii Banatul, proaspătul primar Dominic Fritz vorbea despre „valorile pe care vom clădi în continuare viitorul european al Timișoarei”: responsabilitate personală, solidaritatea comunității și un spirit inovator.

„Poate această pandemie ne amintește care este menirea politicii în viața noastră: Politica nu este un scop în sine, ci doar un mijloc pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Avem nevoie de politică pentru a face dintr-o populație de sute de mii de indivizi o comunitate funcțională. Cu reguli comune, respectate de toți, cu deschidere către ideile noi, cu implicarea tuturor, pentru că toți avem de contribuit. (…) Dragi timișoreni, nu vă pot promite că voi fi un primar comod. Dar voi fi un primar sincer. Cu toate greșelile mele, dar cu siguranță și cu toată energia mea”, le transmitea Dominic Fritz timișorenilor în 30 octombrie 2020.

Nu se pot face multe într-un an, iar pandemia și-a spus cuvântul. Dominic Fritz și echipa lui au reușit să pornească unele proiecte importante lăsate de administrația Robu: Pasajul Solventul, Calea Bogdăneștilor și bd. Cetății. La nivel de infrastructură s-au mai făcut remarcate șantierele deblocate Grigore Alexandrescu și începerea lucrărilor pentru extinderea Calea Buziașului. Pe Drumul Boilor încă nu se lucrează.

Alte șantiere încă n-au fost începute, altele sunt blocate sau merg anevoios, iar despre obiective noi nu prea poate fi vorba. Administrația Fritz s-a chinuit să cumpere un tomograf pentru copaci sau să facă un studiu pentru o bandă dedicată transportului public spre Spitalul Județean. A eșuat încă de la faza de licitații.

Echipa lui Dominic Fritz a fost în centrul unui scandal în această primăvară, când a reușit să interzică hrănirea porumbeilor din centru. Timișoara s-a împărțit în trei atunci: unii au spus că este o tradiție hrănirea păsărilor din Piața Victoriei, alții le-au dat dreptate celor din USR, iar alții au spus că „țara arde și baba se piaptănă”.

Dominic Fritz și colegii lui au văzut ce înseamnă totuși administrația publică și cât de greu se pot mișca unele lucruri. Încă n-au reușit să finalizeze împărțirea terenurilor pentru tineri promise de peste patru ani de Nicolae Robu și abia după șapte luni au putut să ridice restricția pentru bicicliști impusă de același Robu în centrul Timișoarei, așa cum au promis în primăvară. Tot pentru bicicliști au reușit să monteze stâlpișori de delimitare pe trei străzi din oraș și să amenajeze o pistă nouă, pe Budai Deleanu, dar nu fără puțin scandal de la șoferii nemulțumiți că s-au desființat locuri de parcare.

Administrația Fritz a reușit să schimbe câțiva oameni de la conducerea unor instituții din subordine. A încercat să schimbe și organigrama primăriei, dar totul s-a blocat acolo după ce sindicatul municipalității a atacat-o în instanță. Primarul Timișoarei a reușit să pună în funcțiune Centrul de Proiecte, care ar urma să preia pregătirile pentru TM2023, să crească impozitele pe locuințe cu 20% și de trei ori pe cele pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoane fizice și își dorește să schimbe sistemul de parcare din oraș, deși nu sunt planuri mari pentru parcări noi, o altă veșnică problemă a Timișoarei.

La finalul unui an de mandat, Dominic Fritz primește multe înjurături pe rețelele sociale. Poate că nu putea oferi soluții magice pentru Colterm și poate că nu se găseau într-un an, mai ales după ce fosta administrație a tot rostogolit problema, dar „salvările” anunțate cu foarte mare convingere – un manager nou care s-a dovedit a fi cu probleme penale, un concordat preventiv care a eșuat, un contract cu Banca Mondială încă în lucru – nu l-au ajutat mult pe Fritz. Iată că societatea a ajuns în insolvență și e greu acum să găsească un furnizor de gaz.

Mai sunt trei ani cu echipa Fritz și încă nu am văzut niciun plan concret pentru o investiție care „să-i poarte numele” măcar pe Facebook, nu chiar cum și-a pus Robu numele pe toate investițiile la care a tăiat panglica sau chiar pe fântânile lui Ciuhandu.

Vă reamintim cele 10 angajamente ale USR pentru „un nou început în administrația timișoreană”:

 1. „Digitalizăm și eficientizăm administrația locală”. A apărut prin februarie transparență.primăriatm.ro cu plăți la zi, dar ultimele date au fost încărcate în luna august.
 2. „Atragem profesioniști în primărie”. Organigrama e blocată.
 3. „Combatem corupția cu transparență”. Site-ul primăriei e cam la fel și se publică pe el cam la fel ca pe vremea fostului primar, putem vedea în continuare live mașinile de salubritate pe hartă, după ce o vreme nu s-a mai permis accesul pe pagina de „curățenie”.
 4. „Consultăm și implicăm cetățenii”. Se promitea implicarea consiliilor de cartier și 5% din bugetul de investiții pentru cetățeni, dar abia acum se pune la cale metodologia pentru guvernarea participativă.
 5. „Punem cartierele în centrul atenției”. S-au promis manageri de cartiere, dar organigrama e blocată. Dominic Fritz a mers totuși la câteva întâlniri în cartiere.
 6. „Reechilibrăm bugetul spre investiții”. Greu cu investițiile, a recunoscut și primarul, în condițiile în care municipalitatea a „îndopat” Colterm cu bani pentru a o ține în viață.
 7. „Facem zona metropolitană funcțională”. Se promiteau un „masterplan metropolitan” și o rețea de parcuri prin rețeaua Timișoara Verde-Albastră, dar primăria s-a concentrat anul acesta pe alte probleme.
 8. „Reconectăm administrația timișoreană la Europa”. Se dorea o „unitate specializată pentru atragerea de fonduri europene pentru primărie și toate instituțiile din subordine”, precum și reînvierea parteneriatelor cu orașele înfrățite. Organigrama e blocată și încă suntem în pandemie, ar fi două scuze.
 9. „Luptăm pentru interesele Timișoarei pe plan național și european”. Lobby de la București până la Bruxelles, dar e greu și cu lobby în condițiile în care zilele acestea nu avem nici măcar guvern „plin”, iar premierul demis anunță soluții greșite.
 10. „Luăm decizii bazate pe date și învățăm constant”. Am amintit mai sus despre licitațiile eșuate ale Primăriei Timișoara, așa că probabil vor fi mai multe de învățat după, să zicem, doi ani de mandat.
93 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Vrem orasul inapoi says:

  Regret ca l am votat, robu era dictator in oras, nu se mai putea cu el, si a venit nimeniul alta si ne a tras pe sfoara.
  Trebuie adunate semnaturi pt demitere, e incompetent, incapabil si inutil.
  Jos fritz !!!

  • Sicman says:

   Cum ar spune unii: un an de DoNimic. Pacat. Aveam sperante dupa zeRobu. Acum nu mai am decât speranțe sa ma mut in alta tara.
   Nu e asa usor: pt comentatorii care se grabesc sa ma invite afara din tara.

  • ID says:

   Da suporta ati vrut USRISTI carora le pasa doar de ei si comunitatea LGBT pentru care Fritz da bani sa faca parade 50000de ron.

 2. plex says:

  DoNIMIC

 3. Mango says:

  Nu am mers, dar ma gândeam sa îl votez pe dnul fritz, dar doar pentru a da un vot de blam celorlalți.
  Totuși se vede ca nu are niciun fel de înțelepciune, pricepere sau orientare.
  Plus de asta din păcate e susținut de un partid vai de capul lui.
  Nu o sa faca nimic.

 4. Donimic says:

  Frit, esti un incompetent, un corupt si un mincinos! Iti doresc sa te muti pe Popa Sapca.

  • Ui says:

   Poți da un exemplu pentru fiecare afirmație?

   • Petcu says:

    Hai ca iti dau eu unul: a mintit in campanie cand a spus ca are un plan pentru combaterea pandemiei. Nu avea nimic, a mintit. Dupa ce a fost ales, a spart bani pe festivaluri gay si alte mizerii gen inchis trei strazi intr-un weeknd pe 40 mii euro. Dupa care, la cateva luni distanta, a venit si a cersit donatii de la timisoreni pentru pulsoximetre. Asta in conditiile in care in comert un pulsoximetru costa de pe la 50 lei in sus. Putea sa cumpare aproape 4000 pulsoximetre din cei 40 mii euro. Sper ca ti-e de ajuns acest exemplu. Daca mai doresti, cere.

    • S.F. Prasachiva says:

     hai ca iti cer eu, enumera te rog cel putin doua festivaluri gay care au avut loc, pentru ca ai vorbit la plural si pt ca asta doare cel mai tare sufletul crestin banatean. si zi-ne de ce crezi ca a dat fritz bani pt ele. iar dupa aia citeste bid bookul cu care timisoara a castigat titlul de capitala culturala. ah, si mai ceva, cum crezi ca se pot muta banii de la cultura in alte domenii? zi-ne concret procedura, ca pari foarte invatat.

     • Luci says:

      te-ai bagat si tu in seama numa ca nu cu tine o vb omu :)) cat despre festivaluri gay io zic sa recitesti presa ultimelor luni, la fel si despre acea sifonare de bani prin care migasson a primit de la friz cele patrujdemii de coco pentru paza strazilor si la ce fiasco a fost a reiesit un cost de vreo 300 euroi per participant la eveniment :)) hai ca pare ca stii sa citesti… cat despre bid book io zic sa casti mai bine ochii si o sa vezi ce tunuri se dau acolo… bid book pisaat – timisoara a fost aleasa pentru ca aici se pot sifona mai usor banii… in privinta ultimei tale curiozitati iti zic numa un exemplu: faci licitatie pentru orice pretinzi ca ai nevoie pentru un eveniment cultural (spatiu, paza, echipamente etc.) si iti faci firmele de partid castigatoare ca doar ele se califica pe caietul de sarcini! nu te fa ca nu cunosti ca doar de la sediul usr ai comentat

 5. IOAN says:

  NU ti-e rusine mai magarule.
  Iesi afara, oamenii mor de frig in orasul Timisoara si la propriu si la figurat!

 6. Klara says:

  Cea mai mare greseala a lui Fritz este ca nu a declarat insolventa si falimentul Colterm inca din primavara in paralel cu anuntul ca oamenii sunt liberi sa gaseasca solutii alternative si sa se debranseze din sistemul centralizat. Pierderile de imagine si de bani ar fi fost mult mai mici decat agonia actuala, iar populatia s-ar fi descurcat asa cum o fac si cei din Lugoj, Resita sau Caransebes. Trebuie si sa recunoastem ca echipa lui Fritz nu are nici un fel de experienta in administratie si trebuie avut rabdare cu ei. Dar mai bine fara experienta decat hoti patentati ca cei din USL2, daca vrem sa schimbam vreodata ceva in tara asta.

  • Moise says:

   Un comentariu echilibrat. Mai rar gasesti pe tion.

   Pe langa pandemie, clar Colterm e problema cea mai mare cu care se va bate. Pentru ca nu prea e o solutie simpla: ori se continua imprumuturile pentru a acoperi aceasta gaura neagra, cum a facut si fostul in detrimentul investitilor, ori i se face inmormantarea. Oricare solutie e aleasa, unii vor suferi (ori cei cu centrale, ori cei fara…)

  • zoli says:

   Habar deloc

  • Ouch says:

   Destul de corect, totusi… Oare daca toti beneficiarii Colterm se decideau simultan sa treaca la incalzire pe cont propriu (din banii pe care ii dadeau vara pe apa calda) ar fi fost posibil volumul de munca pentru aprobari? Ar fi fost destule centrale termice si calorifere pentru cumparat IN TARA? Am mai fi avut loc in oras de echipele de instalatori venite tot din toata tara sa monteze centralele? E foarte simplu sa aplici tabla inmultirii. Daca un om sapa o groapa pentru un stalp in 60 de secunde, iar 60 de oameni lucreaza de 60 de ori mai repede decat unul, e logic ca 60 de oameni pot sapa o groapa pentru un stalp intr-o secunda. Ma indoiesc pana si ca bancile ar fi facut fata la volumul de credite necesar, nu mai zic de capacitatea majoritatii abonatilor Colterm de a si lua (sau plati) acele credite.

 7. Ana says:

  Bata-te Dumnezeu ca ai promis ceva si numai SCUMPIRI, SCUMPIRI la tot , DRUMURILE is sparte in mai multe locuri, nu se mai termina santierele, GUNOIUL nu e ridicat !!!
  Colterm faliment ! DUTE NAIBA CU USR ul tau !!!

 8. gabriela borcsi says:

  Demisia Gunoiule ! tot ce ai facut intr-un a fost : restrictii, parada gay, falimentare colterm, montare camere supraveghere, un nenorocit !

 9. Garda says:

  Este UN INCOMPETENT, O RUSINE DE PRIMAR și o rusine pentru Timișoara. Nu are nicio șansa sa îl mai viteze vreun inconștient la următoarele alegeri ! La revedere DoNimic !

 10. Ati uitat cîte ceva: says:

  -deși se dau mari Ecologiști, vacarmul auto-moto e de 2ori mai mare
  -Lacătul pe ZOO, deși îl puteau transforma ușor intr-o minifermă ptr copii, cu animale domestice (ponei, căprițe, mieluțe, măgăruș, lame) precum in alte orase din Ro
  -audiente mai greu ca pe vremea lui Robu, ( că deh, nemții sunt de doua ori mai prețioși)
  -nicio patrula de politie locală NU mai vezi prin oraș, decit la cumpărături cu masina de servici
  – și lista e lunga…

 11. Popescu says:

  cu ce s-a remarcat ? nu știe ca in romania din septembrie-octombrie poate veni ori când frigul , un altul luat prin surprindere. Stai sa vina zăpada și atunci o sa fie luat prin surprindere , “noroc” cu încălzirea globala din 2012 nu prea a mai fost zăpada in TM .

 12. Dodo says:

  Nu ne obliga nimeni sa stam inca 3 ani cu un neomarxist la primarie…semnaturi si jos cu el. Ce sa te astepti de la un individ care o lauda pe Clotilde pe Facebook…noi l-am votat, acuma tot noi sa ne ocupam sa il dam jos pana nu e prea tarziu.

 13. Poli 21 says:

  Poate cel mai cenusiu an din istoria Timisoarei.

 14. Olivia says:

  Deocamdata vorbe goale si caldura la temperatura de afara prin deschiderea ferestrelor.
  In schimb am beneficiat de festivalul emigrantilor si gay-fest.
  Cam dezamagitor bilantul dupa primul an. Sa mai vedem.

 15. teo4ro says:

  Pe scurt. Organigrama e blocata. Pe degeaba vrea Fritz orice ar vrea, ca primaria e inghetata complet de oamenii angajati si nu alesi. Oameni care n-au nimic altceva decat interesul propriu si dispret fata de contribuabil

 16. Marius says:

  Asta se pisa cu bolta pe revoltatii virtuali. Ce fain! Acu, ascultati i cugetarile. O meritati din plin. Faceti nani, canta greierii iernii

 17. Dean says:

  fmmb … (fă mult mai bine) .. Sau mai bine să zic fmmdn …. ( fă mai mult decât nimic)

 18. încă 3 ani? says:

  speram totusi sa nu mai fie inca 3 ani cu echipa fritz. 1 an ne-a ajuns. am vazut ce poate. ajunge

 19. Paul says:

  Asteptam demisia primarului incompetent!

 20. Timisorean says:

  Cum nu ai promis solutii magice?? Chiar asta ai facut! Ai zis ca la orice ora din noapte il trezesti pe latcau are solutia la colterm! Care a fost aceasta solutie? Faliment si lasarea oamenilor, a spitalelor si a scolilor in frig???
  Trist e ca inca mai sunt zeci de mii de prosti care cred in el. Care nu au vazut inca incompetenta!

 21. Sofer_TM says:

  In Sfarsit un articol echilibrat pe tion, dupa toate articolele panicarde din ultimele zile despre calorifere inghetate cand afara-s 18-20 de grade…

  Deci se poate 🙂

  • Popdepop says:

   Asta e un articol pe baza planului de comunicare al USR. Asa se face când imaginea se deteriorează, pui pe cei de la PR sa facă asta.

 22. Societatea_civila says:

  An bun pentru palmaresul lui si pentru faptul ca inca traieste in Timisoara, insa nu prea cred ca prostia asta va mai dura mult. Sa nu uitam ca a castigat pozitia doar ca sa scapam de Robu. Si o maimuta castiga Primaria daca nu era Robu si nu era de la PSD.

 23. Ovidiu says:

  Imi place desfiintarea gradinii zoologice unde animalele erau chinuite, sa vedem ce face cu oamenii herr Fritz & co, deocamdata unii stau in frig dar sa zicem ca sunt temele nefacute de Ciuhandu si Robu, mai sunt 3 ani, sa vedem ce fac in continuare, eu l-am votat pentru agenda ecologica: mai multa iarba verde, copaci, aer curat, apa curata, mai putin beton si asfalt, traficul greu scos din oras, dieselurile vechi poluante scoase din oras, mai mult sport, miscare pentru copii si nu pe beton ci pe iarba verde…

  • timidu' says:

   28 milioane Eur amenda pt ca Fritz ( nu Ciuhandru sau Robu ) nu a vrut sa cumpere Certificatele Verzi pt arderea carbunelui fara care carbune Termocentrala Orasului nu stie sa functioneze . Asta este prostie + incompetenta unui zarzavagiu sau premeditarea + calcul rece al unui Nemernic.

 24. EU says:

  Sa ma ierte al de sus dar tot incerc sa citesc afirmatile MAGICIANULUI DONIMIC FRIG de sus in jos,din stanga la dreapta si or cum citesc vad acelasi lucru.Maestrul se pare ca recunoaste singur ca in anul trecut din mandat nu a facut nimica pentru Timisoreni si Timisoara.Tot ce a promis in campania electorala sa spart ca un balon de sapun.Si vesnica placa USR ul niciodata de vina tot timpul alti sant de vina

 25. Sorin says:

  Nu sa facut cu nimic remarcat. Regretam ca l-am votat.

 26. cititoarea says:

  NIMIC!!! Minciuna si diletantism ceea ce inseamna multi pasi inapoi…

 27. Narita Aurel says:

  Pe str.Budai Deleanu la Nr 12 , Nr 10 deși există loc de parcare asfaltat sau pus
  stâlpișori de delimitare și sau pierdut locuri de parcare și de aprovizionare pt firmele din clădirile existente.Pacat că reaua voință domina intelectul celor din primărie care sunt surzi la toate sesizările firmelor,locatarilor și clienților.

 28. natantigrefutu says:

  …ce urat
  ….cat de mult a jignit, aceste NENE fără PREGATIRE și CUNOSTERE DE ADMINISTRAȚIE
  ….UNDE SUNT CON0SILIERII 0// SPECIALISTII CU ECPERIENTA (dovedita cu documente)

  • Anonymous Coward says:

   Obsesia asta cu documentele e prosta. Lucrez de ceva peste 20 de ani la firme private. Inainte de-aia am lucrat vreo trei ani la stat. Toti erau doctori cu tona de crtificari si diplome la stat, si nu stiau decat sa toace bani. In privat lumea se uita la ce stii sa faci si ce-ai facut, nu la ce zice vreo hartie ca stii. Firmele private – alea care fac afaceri cu alte firme private, si cu oamenii direct, nu alea abonate la contracte cu statul – sunt de obicei eficiente, ca daca n-ar fi ar da faliment. Cu oameni fara hartii. Poate-ar fi o idee sa preia modul lor de selectie a personalului si institutiile de stat, ca sa ajunga la acelasi nivel de eficienta.

 29. DoNIMIC Samuel says:

  La multi ani..mie !! Beau cate un pahar de sampanie pentru fiecare realizare…deocamdata am doar una…sa las un oras fara caldura hihi. Pana la anu..mai fac una 🙂

 30. Qar says:

  Dominic Frig va ramine in analele Timisoarei ca a reusit ce multi alti nu au reusit sa lase in frig cel putin 50000 locuinte si multe alte balbaieli.Multa nepasare si incompetenta din partea acestui om care nu are ce cauta intr-o pozitie de conducere.

 31. Sarmanul primar says:

  Vai de capul vostru de primar si viceprimar “SUPER COMPETENTI” ai UST ului.Ati reusit marea performanta sa să interzică hrănirea porumbeilor am mai avut un primar care vroia sa de a anticonceptionale la ciori.Ati avut performante remarcabile in actiunea” BICICLETA VESELA”după șapte luni au putut să ridice restricția pentru bicicliști impusă de același Robu în centrul Timișoarei,ati reușit să montati stâlpișori de delimitare,ati reusit sa dati in lucru (renovare)3 cinematografe “OARE PENTRU CINE” si acuma va bateti capul si pentru al patrulea ati dat in lucru turnul ala de apa cu vedere panoramica asupra haldei de gunoi Timisoara care ati aduso intrun hal fara de hal,gunoi unde vezi cu ochi,parcuri cu buruieni cat copaci de inalte,santiere incepute lasate in paragina,orasul plin de transee COLTERM si Alti contribuabil la executarea de transee,de investiti sau proiecte noi nici vorba.Si o alta ABUREALA de a MAESTRULUI în condițiile în care municipalitatea a „îndopat” Colterm cu bani pentru a o ține în viață.cred ca aici este o eroare cat cerul nu Coltermul a inchitit bani Au fost inchitit bani,de angajati vechi si noi 2 pe un post,armata de consilieri,”specialisti”din primarie angajati de MAESTRI DE CEREMONI,auditele externe,interne,angajari de tot felul de firme de consultanta,avocatura cu rezultate zero numai sifonari de bani pe firme de casa USR,de amenda uriasa primita multumita SPECIALISTILOR DE RANG MONDIAL al primarului,cheltuieli de judecata pierdute pe banda rulanta.Daca stai si citesti cele zece probleme prezentate constati ca toata este o ABUREALA,plangere de sine,a uitat de greaua mostenire face doar aluzie la ea.Si recunosti stilul de prezentare a problemelor al USR ului asa au facut si ministri sanatati,justitiei ca tot timpul alti ii saboteaza ei ar face.Acuma ce vreti DONIMIC FRIG sa dezminta aceasta tactica

  • @Sărmanul:Vezi că PUȚI a PNList de la o poștă... says:

   Te tot repeți în postare sub diferite pseudonime…
   Ai OMIS insa ESENȚIALUL cind ref. Cokterm: datorii acumulate în 10ani de Robu, și restructurări ZERO

 32. Riario says:

  Oamenii au pus botul la o campanie de PR jegoasa.
  Omul asta nu e bun nici de sef de scara, e complet pierdut

 33. Marius says:

  Se pare ca singura “realizare” marca Fritz este înlocuirea câtorva directori la instituțiile din subordine cu lipitorii de afișe ai USR-ului , incompetenți , aroganți , frustrați si fără nici un strop de experiența. Filarmonica Banatul e cel mai grăitor exemplu.

 34. Catalin says:

  Asa cum spune in fiecare zi el a fost mai increzator, din pacate in fiecare zi de mandat Fritz, cetatenii sunt tot mai neincrezatori ca orasul nostru.poate fi ,,normal,, la nivel de sec 21. Totusi merita punctate cateva ,,realizari,,1. mizerie, Timisoara nu a fost asa mizerabila niciodata 2. Distrugerea PMT, in imstitutie nu se lucreaza, sa te bata Sfantul sa ai de luat o hartie de la PMT 3. COLTERMUL nu insist pe asta ii de actualitate 3. Lipsa investitiilor si cele care sunt in curs din mandatul fostului Primar astia nu sunt in stare sa le finalizeze, pai cum ii posibil ca IKEIA a facut ditamai sensul si strazile de la 0 si voi stati cu GR Alexandrescu de 1 an si ii o modernizare. 4. Coruptia a reinceput sa apara in PMT. Rusineeee!!!!

 35. Ana says:

  Concret NIMIC! aia cu digitalizarea ma distreaza cand va disparea camera 12 sa mergi fizic sa depui sau sa ridici acte atunci da e digitalizarea frate sa dai un emali si sa soliciti ceva si sa primeti inapoi tot pe email fara sa te mai deplasezi sa stai la cozi

 36. Anonymous Coward says:

  O gramada de stie-tot pe-aici, care mai ca nu il injura pe Fritz pe fata. Nici unul nu zice ceva cu cap si coada. Poate pentru ca aia de stiu cu ce se mananca administrarea unui oras, sau macar a unei institutii de complexitate comparabila cu primaria Timisoarei isi dau seama ca n-ai cum sa faci minuni in doar un an, si, cel mai important, pentru ca stiu ca intotdeauna, in absolut orice domeniu si-n orice institutie, cand gasesti o situatie rea, prima data, cand incepi sa repari ceva, e si mai rau decat era pana atunci, si abia dupa o vreme devine mai bine.

  E ca la medic. Daca stai cu o boala netratata, cand in sfarsit ajungi la medic, ala prima data te chinuie rau de tot, inainte sa te faca sanatos. Plus ca peste toata treaba asta s-a suprapus si epidemia, si, concret acuma, o crestere a preturilor la energie enorma in toata Europa. Gazul e de sase ori mai scump ca iarna trecuta, carbunele de patru ori. Doar curentul a crescut mai putin – la dublu. Si papa de la Roma sa fi fost primar, tot n-avea ce mare lucru sa faca in conditiile astea. Da’ na, e mai usor sa-ti bati gura fara sa te informezi si sa porti capu’ pe umeri de decor decat sa depui efort sa pricepi pe ce lume traiesti.

  • Într-un punct SIGUR n-ai nimerit-o says:

   Se știa încă din primăvară ca prețul la GAZ tot creste. La fel si la curent. Deci se putea anticuipa ușor ce va urma odată cu toamna… Dar cind ești greiere aiurit în loc sa fii furnică responsabila…

   • Anonymous Coward says:

    Poti sa fii ce greiere sau furnica vrei tu, cata vreme n-ai de unde aduna bani. Timisoara n-a inceput brusc sa produca mai multi bani doar pt. c-a ajuns Fritz primar.

    Si in mod cert am nimerit-o-n mai multe puncte – inainte sa casc gura asa ca matale, fara nici un argument, m-am uitat in mai multe locuri la cat sunt efectiv preturile la gaz, carbune si curent.

 37. Realism says:

  Zoo? Inchide-o pah ma-ta si familia ta in cusca…psihopatule. Animale inchise, brutalizate, distruse psihic, infomeyaye…ca a inlaturati o ora pe an plictiseala avortonilor? Not worth the price, scumbag.

 38. Constantin D. says:

  Un retardat ordinar alaturi de “echipa” lui. Minciuni, dezinformare si regres fata de ce era Timisoara inainte. O sa iasa in concediu de maternitate in cateva luni. Atat el cat si sotia lui sunt tinuti in Timisoara de serviciile secrete, se cunoaste acest aspect.

 39. xulescu says:

  Un om aparut de niciunde, fara nicio pregatire, fara nicio experienta, ajuns primar in cel de-al treilea oras al tarii, care in cei 8 ani de mandat ai hulitului Robu a cunoscut o dezvoltare fara precedent (amintesc doar rebilitarea centrului istoric, a malurilor Begai, 4 pasaje, largirea principalelor bulevarde, reabiltari de parcuri, scoli, etc.). Si apare Fritz pe un cal alb. Cu domiciliul ne-am lamurit ca nu il are si a candidat ilegal, profitand de faptul ca ceilalti nu l-au contestat la timp, ci doar dupa alegeri. Cu studiile, nici pana acum nu ne-am lamurit, Daca le avea, aparea triumfator si le dovedea, tacerea spune ceva.
  Dar ce a facut Fritz intr-un an? A anulat/amanat majoritatea proiectelor lui Robu, a continuat cateva, dar si acelea intr-un ritm de melc (a se vedea santierele din Martirlilor, sau drumul boilor, care are 2 km si la care se lucreaza de 2 ani si jumatate). Nu a initiat nici macar un singur proiect propriu. In schimb, a crescut taxele si impozitele pe proprietati si cele de parcare. A promis reducerea numarului de functionari din Primarie, nu a stiut nici asta sa faca, asa ca in realitate numarul lor a crescut. A angajat impreuna cu viceprimarii 10 consilieri (Robu avea unul), platiti cu salarii grase din bugetul local. Si-a pus o gramada de oameni in posturi cheie din diferite institutii din subordinea primariei la fel de incompetenti si neexperimentati ca si el. Iar acum, Coltermul, cu care a lasat in frig zeci de mii de oameni acasa, in spitale si scoli. Nu cred ca merita mai mult de nota 3.

 40. timidu' says:

  Am devenit Prostii Romaniei . Avem al 2 l e a PIB dupa Bucuresti si suntem singurii care stau in frig

  ” Arogantul Robu ” care arata ce realizase deja a fost eliminat cu aplauze frenetice in favoarea ” Incompetentului Mincinos ” Fritz care promitea tot fara sa aibe ceva realizat in trecut si fara sa aibe habar de ceva .

  – Consecinta asa ca acum Toti Timisorenii suporta , frig in case Spitale Scoli ( super realizare )
  mizerie pe strazi .,degringolada in administratie .

  • Oare cîte postari mai scrii, că deja ai băgat 10 😅 says:

   Cu același mesaj, doar oleacă reformulat și alt pseudonim… 🤫

 41. sss says:

  Din pacate problema nu e doar primarul, e intreaga administratie publica sufocata se coruptie si incompetenta.Eu nu vad orasul nici mai rau nici mai bine decat pe vremea lui Robu, dar in schimb vad un atac continuu la orice ce e USR. Daca Fritz era corupt demult era la puscarie. Ce sa zic, sper sa primeasca orasul primarul minune care sa nu fie pe felie cu fratii cristesti si cu alti “afaceristi”.

 42. GeoTM says:

  Un ratat, o nulitate care s-a asociat cu aburitul ala infantil de vice. Sacul cu peticul, dispareti naibii de incapabili.

 43. Florian says:

  Il urasc pe Fritzy si intreaa lui clica de incompetenti si mincinosi!

 44. Jack says:

  1 an de zile si zero rezultate are Fritz in Primaria Timisoara. Un mincinos si un incompetent

 45. Viorel Tudorascu says:

  Fritz,

  Au trecut 12 luni de cand esti primar si in tot acest timp:
  – nu ati inceput Pasajul Solventul;
  – nu ati inceput nici un pod nou in Timisoara;
  – nu ati terminat Drumul Boilor spre Mosnita;
  – nu ati inceput nici o parcare noua in Timisoara (ba chiar ati anulat liciatatia la una) in schimb ne cocosati cu amenzile de la Politia Locala pentru ca nu avem unde parca;
  – nu ati miscat nimic legat de inelul 4 de centura;
  – vreti sa ne mariti impozitele si ati promis ca le micsorati;
  – vreti sa taxati toate parcarile;
  – nu ati dat pe nimeni afara din angajatii din Primaria Timisoara, doar i-ati rotit si daca ii numarati bine sunt mai multi acum fata de acum un an;
  – nu ati inceput nici una din salile sportive(cea din Lipovei si Sagului)
  – ati inchis Gradina Zoologica de nu avem unde sa ne plimbam copiii;
  – Colterm-ul e in faliment;
  – orasul e murdar, neingrijit;
  – ati dat bani pentru festival de homosexuali si festival de emigranti in timp de ati desfintat Timfloralis si a v-ati luat de Ruga Timisoarei
  Faptul ca ai inceput santierul de pe Bogdanestilor e putin, as spune praf in ochi, pentru timpul scurs, pretentile, asteptarile si bugetul Timisoarei.
  Tot ce am vazut in astea 12 luni la tine a fost teatru ieftin si scheme de PR.
  Esti un incapabil si un mincinos, iar eu care te-am votat ma simt mintit si furat”.

  • teo4ro says:

   Au trecut 12 luni de cand esti primar si in tot acest timp:
   – nu ati inceput Pasajul Solventul; – Cu cine, ca angajatii primariei joaca impotriva primarului?
   – nu ati inceput nici un pod nou in Timisoara; – Cu cine, ca angajatii primariei joaca impotriva primarului?
   – nu ati terminat Drumul Boilor spre Mosnita; – Cu cine, ca angajatii primariei joaca impotriva primarului?
   – nu ati inceput nici o parcare noua in Timisoara (ba chiar ati anulat liciatatia la una) in schimb ne cocosati cu amenzile de la Politia Locala pentru ca nu avem unde parca; – Cu cine, ca angajatii primariei joaca impotriva primarului? Politia locala lucreaza impotriva primarului. I-am rugat saptamanile trecute sa vada de o masina accidentata si abandonata de vre-o 3 luni, cand se aflau in apropierea masinii. Mi-au zis ca ei nu pot sa constate.
   – nu ati miscat nimic legat de inelul 4 de centura; – Cu cine, ca angajatii primariei joaca impotriva primarului?
   – vreti sa ne mariti impozitele si ati promis ca le micsorati; -Hai sa zicem ca ai un argument, desi nu vad cum vreti sa se faca treaba daca de la guvern se ia doar M**e
   – vreti sa taxati toate parcarile; – Cum e si normal
   – nu ati dat pe nimeni afara din angajatii din Primaria Timisoara, doar i-ati rotit si daca ii numarati bine sunt mai multi acum fata de acum un an; – A incercat… justitia nu a fost de acord si ghici ce – asta afecteaza toate punctele anterioare
   – nu ati inceput nici una din salile sportive(cea din Lipovei si Sagului) – Cu cine, ca angajatii primariei joaca impotriva primarului?
   – ati inchis Gradina Zoologica de nu avem unde sa ne plimbam copiii; Exista Padurea verde pentru asta, nu trebuie sa va plimbati copii sa se zgaiasca la animale chinuite.
   – Colterm-ul e in faliment; Intrebatil pe fostul de ce
   – orasul e murdar, neingrijit; Total neadevarat. In multe zone din oras e muuuuult mai curat si mai putin praf fata de era Robu, in care daca va amintiti bine, erau tone de gunoaie peste tot.
   – ati dat bani pentru festival de homosexuali si festival de emigranti in timp de ati desfintat Timfloralis si a v-ati luat de Ruga Timisoarei
   Faptul ca ai inceput santierul de pe Bogdanestilor e putin, as spune praf in ochi, pentru timpul scurs, pretentile, asteptarile si bugetul Timisoarei. -care buget e cheltuit aproape in intregime pe acoperirea datoriilor Colterm
   Tot ce am vazut in astea 12 luni la tine a fost teatru ieftin si scheme de PR.
   Esti un incapabil si un mincinos, iar eu care te-am votat ma simt mintit si furat”. -Lasa vrajeala ca stim ca nu l-ai votat. Daca l-ai fi votat ai fii constient ca situatia neagra a orasului in zilele astea se trage din contextul national, international, juridic, cat si a mafiei rosii-galbene care nu a incetat sa isi dea alama pe fata in ultimul timp. PR-ul e facut fix de mafia aia, si e un PR negativ finantat foarte puternic. Daca era Robu acum la butoane (care era fix in aceiasi situatie, daca nu chiar mai rau), ziceai ca e rau, dar “a si facut”, este?

  • SPREITZER FLORIN says:

   DACA AIA ERA GRADINA ZOO INSEAMNA CA ESTI CAZUT IN CAP DE MIC STIU CEL PUTIN 10 COPII TRAUMATIZATI DUPA CE AU VIZITAT ZOO TIMISOARA .

 46. Poli 21 says:

  Oare de ce timisorenii au dat tonul pentru alungarea impuscatului, ca dor si acesta a fost la fel de ‘corect”in modul in care a tratat populatia Romaniei ?

 47. Dorin says:

  Cea mai mare realizare ar fi demisia prostului

 48. Tatiana says:

  Cel ma slab primar al tuturor timpurilor !

 49. Tatiana says:

  Cel mai slab primar al tuturor timpurilor !

 50. ID says:

  La banii pe care ii castiga o sa isi mai ia o vila pana in 2024 si o trece pe numele lui fica-sa.

 51. Jimmy Kimmel says:

  La inceput toti v-ati dat pe spate in extaz. Fritz dadea o impresie mare. Imaginea de om din popor s-a cam dus. Nu pot intelege cum poate un strain care vine in tara asta ca sa fie Primar de oras. Deja oamenii il regreta pe Ciuhabu pe Robu. E jale. Dar voi nu faceti nimic. Aaaa, ba da….aplaudati ca doar asta stiti sa faceti de 45 ani.

 52. Ion says:

  Drumul asta corect duce direct la cimitir…

 53. cetatean tm says:

  abia astept sa iibexpire mandatul. e o rusine pt acest oras. L au dat si la stiri qcum o luna cum intr un an de mandat a facut un calmator langa o scoala si cum a demarat renovarile unui Cinema din oras..in rest, taxe pt parcari..Colterm in insolventa..spirale fara caldura ..E o rusine acest individ pt acest oras.
  Nu ma reprezinta .

 54. RESPECT FRITZ says:

  IL IUBESC PE FRITZ A BLOCAT MAFIA DIN PRIMARIE SI POLITIA LOCALA PARCA SE MAI POATE RESPIRA IN TIMISOARA !
  CIT DESPRE PRIMUL AN SI LA ROBU DUPA 1 AN ERAU REALIZARI 0 CRED CA LA ANUL SE VOR VEDEA MAI MULTE.

 55. M-ai dezamăgit crunt. Ți-ai adus toți pocăiții în funcții, in frunte cu penalul de Ruben. Ești un om fals, fara coloana vertebrală. Nu ești departe de Lagerfeldu Robulache.

 56. Adnana says:

  Cei care aruncati cu pietre in tanarul acesta care ar vrea sa faca ceva, nu vreti sa intelegeti ca nu se poate face treaba cu actuala forma de organizare a PMT. Bolojan in Oradea a reformat toata primaria, a reusit sa dea incompetentii afara si sa puna oameni capabili in loc. Asta a vrut si Fritz, dar organigrama a fost blocata in instanta. A doua mare problema pe care nu VRETI sa o intelegeti este faptul ca anul acesta Coltermul a mancat toti banii care puteau fi folositi in investitii. Greseala capitala a lui Fritz a fost ca a crezut ca poate salva Coltermul, pana a venit scumpirea gazului de 6 ORI si a dat totul peste cap. Nu a cumparat certificatele verzi pt ca nu voia sa arda carbuni, pt ca deh, POLUARE. Da, e regretabil ce s-a intamplat, ca au ramas mai ales spitalele fara caldura si apa calda in vremuri de pandemie. Dar uitati-va pe plan extern ce se intampla cu pretulrile la gaze, etc. E o problema globala, care se adauga la o problema de o magnitudine fantastica. Voua poate va place Robu. Ati vazut vreo urma de transparenta la Robu? Ziceti voi, Roibu a avut un singul consilier, nu 10. Robu facea ce voia el, ce-l taia capul. Lumea uita Palmisoara, furtuna care a facut sa darame poarta de la intrarea orasului si sa moara un tanar( poarta care nu a fost securizata de firma responsabila, pentru ca asa se mergea in PMT si peste tot in RO, cu spagi si las ca merge si asa), inundatiile din TM, toate iesirile in decor si arogantele, taieri masive de copaci rezultand Betonisoara, mizeria din oras de acum 2 ani, etc). Poate ca Fritz nu e asa versat ca altii si in general oamenii din USR nu au in AdNul lor chestia asta cu “facem sa fie bine” dar intentiile lor sunt bune, doar ca nu au suficienta sustinere si putere sa poata aplica ce si-au propus. Prin urmare mi-e lehamite de gandirea asta romaneasca, vedem daca veti mai avea pe cineva mai bun sa puneti in loc. Ma intreb daca personajul ca a scris ca Fritz e corupt are si argumente in sensul asta, sau e doar improscare cu ce-i vine la gura, ceea ce arata doar un om fara creier, ghidat doar de emotii.

 57. Ala Fara Scoala says:

  un gay undercover

 58. Lamia says:

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 59. Marcel Anton says:

  Din rau in mai rau! Parca e blestemat orasul asta cu primarii care au fost si sunt!
  Reduceti aparatul de specialitate de incopetenti!
  Si veti avea si banii necesari, orice prost poate marii taxele si impozitele, ca pe vremea fanariotilor!
  Dar nu oricine cu bani putini poate face lucruri marete!

 60. Sarmanul primar says:

  “Un „drum corect, oricât de dificil ar fi”Geh dorthin, wo der Pfeffer wächst Dar sa nu uiti sa iti duci cu tine schleachta ta de specialisti.Daca se poate cat mai repede pina nu distrugi totul in orasul asta.Ca se apropie Decembrie asa ca fi atent ce faci

 61. West says:

  Pina ac mi se pare ok emai trebuie zburati vreo 50 din primarie eventual.

 62. Ionutz says:

  Multi inapoi!!!

 63. aCID says:

  Hehe, au sărit trolii și postacii uslinoși să arunce cu rahați, fără să verifice că le bate vîntul în față! Vă e groază că rămîneți fără bani de covrigi, copilași?

 64. Banalul de tm says:

  Urla Facebook impotriva lui Fritz. Vedem la vot peste 4 ani. Tot Fritz iese si pe buna dreptate. Mai bine un luptator impotriva coruptiei decat un USL2 in care toti isi dau mana peste capul timisorenilor. Ne-am saturat sa ne taram cate putin prin orasul asta cu care te puteai mandri. Acum a ramas din el o golaneala cu mici si bere. “Dezvoltarea in forta” a fost de fapt o transformare a noilor cartiere intr-o favelas de Romania cu blocuri la 6m unul de altul. Nici Ceausescu nu a putut face ce se face acum in Timisoara. Dupa 2 mandate a lui Fritz mai vorbim despre cine a facut mai multe. Pacat ca nu a obtinut USR inca 2 mandate ca sa aibe majoritate. PNL a avut majoritatd pana in 2020 cu ajutorul consilierilor PSD alaturi de care voteaza si acum impotriva oricarei schimbari.

  • Baciu92 says:

   Corect 100%. Mai bine rabd inca o iarna cu cele 2 radiatoare si o plapuma decat sa mai vad inca un USL2 care se prefigureaza oricum la guvern.

 65. Mario says:

  “Drumul pe care ai pornit cu timisorenii” ? Timisorenii au stat in frig, tu ti-ai cumparat vila si ai stat la caldura. Se pare ca nu ai aceelasi “drum” cu timisorenii. In rest esti un primar incompetent care invrajbeste populatia numit DONIMIC. Sper sa strangem semnaturi cat mai multe ptr. demiterea si tragerea la raspundere ptr. haosul creat. Stiu cainele nu pleaca de la macelarie de buna voie, dar la ce ne putem astepta de la un om fara scoala, fara un loc de munca, intretinut de o femeie ?

 66. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Explozie într-un bloc de garsoniere din Lugoj. O tânără a suferit arsuri pe brațe

  Capitala Culturala

  Ziua Copilului, sărbătorită și la Muzeul Național de Artă din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se poate circula din nou pe pista de biciclete care duce spre sârbi

  Ştiri din Timiș

  Inspectorii Primăriei Timișoara, în vizită la Casa Mühle. Ce au constatat

  România

  Reguli noi pentru RCA: constatarea amiabilă se va putea face și electronic

  Ştiri din Timiș

  Poliția Locală a descins în Piața Verde din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  „Șantiere curate”, un proiect de hotărâre propus de consilierii USR Timișoara

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Miele Timișoara aniversează patru ani cu o creștere a vânzărilor. Espressoarele de cafea, tot mai căutate

  Ştiri din Timiș

  Weekend dedicat copiilor, la Iulius Town, cu Gașca Zurli, desene pe asfalt, facepainting și premii surpriză

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Zona Gării de Sud, verificată de polițiștii locali, jandarmi și cei de la salubrizare

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici