tion.ro Web analytics

Tinerii absolventi de liceu sau de facultate pot beneficia de somaj imediat la finalizarea studiilor

Tinerii absolventi de liceu sau de facultate pot beneficia de somaj imediat la finalizarea studiilor

<p>foto: arhiva</p>
Absolvenții de liceu, dar și cei de facultate, care termină școala în acest an pot beneficia de sprijin specializat în vederea găsirii unui loc de muncă, dar și de ajutorul de șomaj până vor găsi slujba visată. Ei trebuie să se adreseze Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.
Scris de Marcel Hoster - Absolvenții de liceu, dar și cei de facultate, care termină școala în acest an pot beneficia de sprijin specializat în vederea găsirii unui loc de muncă, dar și de ajutorul de șomaj până vor găsi slujba visată. Ei trebuie să se adreseze Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

Ați terminat liceul și nu doriți să continuați cu învățătura la facultate, puteți primi ajutor financiar de la buget. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș oferă acestei categorii de tineri servicii de specialitate. Aceștia trebuie să se înregistreze în termen de 60 de zile de la absolvire, la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă, din raza de domiciliu, în vederea medierii pentru încadrarea în muncă. Absolvenții de liceu promoția 2018 se pot prezenta pentru înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, ca etapă prealabilă și obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj, în intervalul 26 mai 2018 – 25 iulie 2018. În cazul absolvenților de liceu, indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 26 mai, aceasta deoarece cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie în data de 25 mai 2018. Dacă absolvenții nu se prezintă în intervalul de 60 de zile de la absolvire (26 mai – 24 iulie 2018), ei au dreptul să se prezinte în continuare să se înregistreze ca persoane în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizație de șomaj, beneficiind de servicii de informare și consiliere profesională, mediere, formare profesională.

Instituțiile de învățământ au obligația de a elibera certificate de studii în termen de 15 zile de la data absolvirii (finalizării studiilor), ori până la acea dată rezultatele examenului de bacalaureat încă nu sunt cunoscute. În cazul absolvenților de studii superioare, termenul de 60 de zile în interiorul căruia trebuie să se înregistreze la agențiile de ocupare curge de la finalizarea studiilor anului terminal sau de la data promovării examenului de licență (dacă persoana promovează examenul de licență în termen de 12 luni de la finalizarea studiilor).

„Având în vedere că nimeni nu are siguranța promovării examenului de licență, sugerăm tuturor absolvenților de studii superioare cu domiciliul în județul Timiș să solicite adeverința de absolvire (chiar și fără examenul de licență) imediat ce au finalizat cursurile și să se înregistreze la sediul agențiilor de ocupare cele mai apropiate (Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Deta, Jimbolia, Făget, Buziaș) în interval de 60 de zile de la finalizarea cursurilor. Dacă examenul de licență nu este promovat în termen de 12 luni, iar absolventul nu s-a înregistrat în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor, atunci persoana în cauză nu va mai avea dreptul la indemnizație de șomaj, dar în schimb va putea să beneficieze de serviciile de stimulare a ocupării forței de muncă și de formare profesională gratuite dacă se înregistrează în evidență”, anunță cei de la A.J.O.F.M. Timiș.

Absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și in acest termen se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserție egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării (indicatorul social de referință este de 500 de lei). Plata se efectuează în doua tranșe: prima după încadrare și a doua după cele 12 luni.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Se oprește temporar apa pe două străzi din Buziaș

  Ştiri din Timiș

  Două premiere la sfârșitul lunii ianuarie, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Kärcher, lider în tehnologia de cleaning, a inaugurat o nouă reprezentanță în ansamblul mixed-use Iulius Town

  Ştiri din Timiș

  Mihai Ritivoiu, numit prefect al județului Timiș

  România

  Revelion SF la Timișoara. Gongul bate la ora... H

  Ştiri din Timiș

  3 avantaje ale unui logo profesional pentru dezvoltarea afacerii tale

  Ştiri din Timiș

  3 servicii de copywrite care îți vor duce afacerea la următorul nivel

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, în frig. Primăria dă peste 20.000 de euro pe servicii de consultanță în eficiență energetică

  Ştiri din Timiș

  În Timișoara, rata de infectare cu Covid a trecut de 21. Situația în Timiș

  România

  Coronavirus, 27 ianuarie: Peste 31.000 de infectări în România și 71 de decese. În Timiș sunt 2.381 de cazuri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici