tion.ro Web analytics

Tichete sociale de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate. Începe depunerea cererilor, la Timișoara

De Adrian Panduru

Tichete sociale de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate. Începe depunerea cererilor, la Timișoara

Reactualizat la:
Începând de luni, 26 octombrie, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara (DASTM) primește solicitări pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, în valoare de 500 de lei.
Scris de Adrian Panduru - Începând de luni, 26 octombrie, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara (DASTM) primește solicitări pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, în valoare de 500 de lei.

Tichetele sunt destinate sprijinului elevilor defavorizați. Potrivit O.U.G. nr. 133/2020, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază, în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar.

„Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței”, transmite Corina Eva, purtător de cuvânt DASTM.

Sprijinul educațional în primește copilul, dar titularul tichetului social este reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții pentru primirea acestor tichete sunt următoarele:

– să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Timișoara;
– venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a acestui an este de până la 1.115 lei (pentru elevii din ciclul primar și gimnazial) respectiv venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna septembrie 284 lei (preșcolari)
– să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală.

Pentru anul şcolar 2020-2021 cererile se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, în perioada 26.10.2020-06.11.2020, în intervalul orar 8-16 la adresa: B-dul Regele Carol I, nr. 10, sediul Serviciului de Beneficii Sociale, însoţite de următoarele actele doveditoare:
– acte de identitate ale părinților /repezentantului legal ( în original și copie);
– documente din care rezultă calitatea de reprezentant legal, în original și copie, după caz (hotărâre judecătorească de încredințare, încuviințare a adopției ; dispoziția conducătorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului/ hotărârea instanței de judecată pentru măsura plasamentului, hotărârea judecătorească de instituire a tutelei/ dispoziția autorității tutelare, potrivit legii ) ;
– certificatele de naștere ale copiilor ( original și copie) ;
– dovada înscrierii la grădiniță/ școală ;
– certificat de căsătorie părinți în original și copie ( după caz) ;
– certificat de deces părinte ( unde este cazul) în original și copie ;
– acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei, eliberate de angajator, de organele fiscale sau de alte autorități competente, mandate poștale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziții de stabilire a drepturilor (după caz) ;
– hotărârea judecătorească prin care soțul/soția este arestat/arestată preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor și, după caz, alte acte doveditoare privind componența familiei (după caz).
– Cerere –Declarație pe propria răspundere
Cererea poate fi transmisă și electronic la s.beneficiisociale@gmail.com și poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Timișoara, urmand ca dosarul cu actele doveditoare să fie depus la adresa menționată mai sus.
La mijlocul lunii noiembrie, actele vor fi depuse de reprezentanții DASTM la Prefectura Timiș.

Suma de bani de pe tichetul social va putea fi folosită timp de un an de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului, aceste tichete putând fi utilizate numai în anumite magazine din raza localității de domiciliu a fiecărui titular de tichet. Lista cu aceste magazine va fi primită de către fiecare persoană, odată cu distribuirea tichetului.

„Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara are obligația de a actualiza lunar lista destinatarilor finali și de a o înainta Instituției Prefectului Județului Timiș, ca atare, sunt acceptate și solicitările depuse peste acest termen, aceste persoane urmând a se regăsi pe lista destinatarilor finali din luna următoare depunerii cererii”, transmite Corina Eva.

Informații suplimentare se pot solicita și telefonic la numerele 0256-220583.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cristina says:

  Cînd se dau tichetele sociale

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Peste o sută de oameni, la protest în centrul Timișoarei: Fără carantină! Să vină Fritz!

  Mapamond

  Directorul Organizației Mondiale a Sănătății: Pandemia a provocat traume în masă mai mari decât al Doilea Război Mondial

  Sănătate

  Clujul primește mai multe doze de vaccin decât Timișoara, care intră în carantină. Autoritățile au promis altceva

  Sănătate

  Scade iar rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, dar crește în Timiș, duminică, 7 martie

  Ştiri din Timiș

  Covid-19, Timiș, 7 martie: peste 300 de noi infectări din 1.605 teste

  Ştiri din Timiș

  Coronavirus, România: peste 3.000 de infectări noi și aproape 50 de decese

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Cum arată clădirea Teatrului Oravița, cel mai vechi din România, în șantier pentru restaurare

  Eveniment

  Razie pe șoselele din Timiș. Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate peste 450 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Aproape 70.000 de oameni vaccinați anti-Covid în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trasee de drumeție și ture de alergare în vară, în Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici