tion.ro Web analytics

Start pentru MultipleXity! Primăria a lansat concursul de soluții cu premii de peste 600.000 de euro

De Roxana Deaconescu

Start pentru MultipleXity! Primăria a lansat concursul de soluții cu premii de peste 600.000 de euro

foto: arhivă
Reactualizat la:
Oficial, cel mai important proiect de infrastructură culturală pentru TM2021 este în linie dreaptă. Reprezentanții primăriei au lansat concursul de soluții pentru MultipleXity. Caută, de fapt, un proiectant și pun la bătaie premii de peste 600.000 de euro.
Scris de Roxana Deaconescu - Oficial, cel mai important proiect de infrastructură culturală pentru TM2021 este în linie dreaptă. Reprezentanții primăriei au lansat concursul de soluții pentru MultipleXity. Caută, de fapt, un proiectant și pun la bătaie premii de peste 600.000 de euro.

PMT a deschis zilele acestea concursul de soluții pentru „servicii de proiectare pentru amenajare «Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity»”. Se desfășoară pe SEAP, așa cum cere procedura, iar ofertele pot fi depuse până în 15 aprilie.

Concursul de soluții a fost pregătit de Ordinul Arhitecților din România, în baza unui contract încheiat vara trecută cu primăria. Premiile au fost aprobate de consilierii locali, astfel că avem: premiul I și contractul efectiv pentru proiectare – 2,98 milioane de lei cu TVA, echivalentul a 623.000 de euro, premiul II de 59.500 lei cu TVA și premiul III de 41.650 lei cu TVA.

Cine e în juriu

Practic, firmele interesate pot depune conceptul până în 15 aprilie. Juriul, format din șapte oameni, va alege cea mai bună ofertă. Ei sunt oamenii care vor alege cum să arate MultipleXity: Marius Vasile Miclăuș, Constantin Gorcea, Liviu Gabriel Zăganu, Ștefan Ghenciulescu, Sorina Ianovici-Jecza, Ana-Maria Zahariade și Dan Diaconu. Aceștia sunt membri titulari, iar membri de rezervă sunt Sorin Ciurariu și Daniela Calciu.

Conform contractului, câștigătorul concursului de soluții face documentația topografică, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor, studii de teren și expertize tehnice necesare – PAC + POE: studiu geotehnic documentații pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor documentații topografice, documentații tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire: proiect tehnic de execuție, detalii de execuție, plan de sănătate și securitate în muncă, program de control al calității. Mai mult, proiectantul va urmări și aplicarea soluțiilor pe șantier.

După toate acestea se poate face licitația pentru execuție și se poate trece la treabă.

Investiție de cel mult 12 milioane de euro

MultipleXity va fi amenajat în spațiul fostelor ateliere ale RATT de pe Bd. Take Ionescu, dar și vizavi, la muzeul de transport. Va avea cam 6.500 metri pătrați și va fi împărțit în spații multifuncționale, săli de expoziții, laboratoare interactive pentru copii și adulți, zone de experimentare.

Centrul pentru artă, tehnologie și experiment, cea mai importantă moștenire culturală a TM2021, are și un calendar pentru realizare. 2.500 de metri pătrați sunt avuți în vedere să fie amenajați în 2020, iar alți 4.000 mp până undeva pe parcursul anului 2021, conform declarațiilor primarului Nicolae Robu de până acum.

„Mi-e greu să spun ce va fi gata, dar 100% ceva va fi gata în 2021. Proiectul va cuprinde, pe de o parte, reabilitarea și refuncționalizarea unor spații existente, dar, pe de altă parte, probabil, și anumite construcții noi. O parte din spațiile existente cu certitudine vor ajunge să fie și amenajate, și puse în funcțiune cu noile funcțiuni. 100% se face anul acesta ceva”, spunea recent primarul Timișoarei.

MultipleXity este estimat la 12 milioane de euro în dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală culturală europeană, iar arhitecții de la OAR au ajuns cam la aceeași concluzie. Abia după ce vom avea proiectul vom afla o estimare mai aproape de realitate.

Articole pe aceeași temă:

Peste 600.000 de euro costă proiectul pentru MultipleXity, cea mai importantă moștenire a TM2021

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. dildo says:

  Alti bani sifinati din care ne vom alage cu un kitch ca statuile “”jurizate” intre ei de artistii timisoreni…

 2. Vlad says:

  In ce baga ei banii… Nu de cultura duce lipsa orasul acesta.

 3. Sănătate

  Ministrul de Interne la Vama Nădlac, într-o vizită fulger. A verificat la fața locului cum se desfășoară traficul
  Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a fost duminică într-o vizită fulger la Vama Nădlac I și Vama Nădlac II, pentru a verifica cum se desfășoară tranzitul camioanelor de marfă și al autoturismelor.

  Sănătate

  A crescut numărul persoanelor aflate în carantină, în Timiș
  Peste 900 de persoane sunt în izolare la domiciliu, în Timiș. A crescut numărul persoanelor aflate în carantină în cel mai vestic județ al țării.

  Ştirile judeţului Timiş

  Aproape 300 de amenzi date în ultimele 24 de ore, în Timiș, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare
  Curge în continuare cu amenzi date de polițiști și jandarmi pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare. Vă reamintim că acestea nu pot fi plătite cu cardul online.

  Sănătate

  25 de cazuri de COVID-19 la Maternitatea Odobescu. DSP Timiș recomandă restrângerea activității și externarea unor pacienți
  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmite că în Secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara (Maternitatea Odobescu) au fost confirmate 25 de cazuri COVID-19. 2

  Sănătate

  Autoritatea pentru Digitalizarea României confirmă dezvăluirile tion.ro! Amenzile pentru încălcarea Ordonanțelor Militare nu pot fi plătite online!
  Reprezentanții Autorității pentru Digitalizarea României confirmă dezvăluirile făcute, sâmbătă, de tion.ro Amenzile nu pot fi, deocamdată, plătite online. La două săptămâni de la primele amenzi pentru încălcarea Ordonanțelor Militare, fluxul de plată online cu cardul este încă în faza de testare. 5

  Sănătate

  Timiș: 176 de persoane cu COVID-19. În România sunt 3.864 de cazuri
  În România au fost diagnosticate 3.864 de cazuri de COVID-19, până duminică. În Timiș au fost depistate 176 de persoane cu coronavirus. 6

  Sănătate

  Doctorul Musta despre lupta cu COVID-19: „Toată lumea trebuie să pună umărul. Nu există loc de răfuieli politice”
  Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, unde sunt internați doar pacienți cu COVID-19, se apropie de capacitate maximă. Doctorul Virgil Musta, care face parte din echipa care tratează pacienții de la Victor Babeș, spune că toată lumea trebuie să pună umărul în lupta cu coronavirusul. 3

  Sănătate

  Coronavirusul mai face două victime în România. Bilanțul ajunge acum la 148. UPDATE
  Încă două persoane din România au pierdut lupta cu coronavirusul. Pacienții, din categoria de vârstă cu risc crescut, aveau și alte afecțiuni. UPDATE. Și-au mai pierdut viața încă trei persoane din România, din cauza coronavirozei

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.