tion.ro Web analytics

Situatia pe lotul 3 din autostrada Lugoj - Deva a fost deblocata: Ministerul Transporturilor a emis o noua autorizatie de constructie

Situatia pe lotul 3 din autostrada Lugoj - Deva a fost deblocata: Ministerul Transporturilor a emis o noua autorizatie de constructie

Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construcţie pentru continuarea lucrărilor la lotul 3 din autostrada Lugoj - Deva, pentru o serie de terenuri expropriate suplimentar. Probleme au fost cu autorizaţia la noul nod rutier de la Holdea, dar ultimele informaţii arată că acolo s-a lucrat intens în ultimele zile.
Scris de Marcel Hoster - Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construcţie pentru continuarea lucrărilor la lotul 3 din autostrada Lugoj - Deva, pentru o serie de terenuri expropriate suplimentar. Probleme au fost cu autorizaţia la noul nod rutier de la Holdea, dar ultimele informaţii arată că acolo s-a lucrat intens în ultimele zile.

În urmă cu câteva zile, în 13 iunie, Ministerul Transporturilor a reuşit să emită o nouă autorizaţie de construcţie pentru continuarea lucrărilor la lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva. Este vorba despre un culoar expropriat suplimentar, conform „Proiectului Tehnic – intrare ieşire provizorie din autostradă/ieşire defininitivă autostradă km 56+500”. Acel coridor era necesar pentru realizarea unui nod rutier suplimentar la Holdea, necesar pentru a se putea intra pe lotul 3 când acesta va deveni circulabil, pentru că nu va exista încă o legătură cu lotul 2, aici urmând să fie realizate ulterior două tuneluri.

Deşi iniţial nu era prevăzut în proiect un nod la Holdea, acesta a fost gândit special pentru a nu se ajunge în situaţia de pe lotul 1, unde luni bune mai mult de zece kilometri de autostradă finalizată nu au putut fi utilizaţi pentru că nu exista o cale de acces. În mod normal, lotul 2 ar fi trebuit finalizat şi să se conecteze cu lotul 3 chiar în zona Holdea, dar introducerea în proiect a două tuneluri, cunoscutele ecoducte, nu vor permite terminarea lotului 2 între Margina şi Holdea, porţiune pe care şoferii vor fi nevoiţi să o parcurgă pe vechiul drum naţional. Noul proiect pentru nodul de la Holdea va permite urcarea pe autostradă mai repede nu doar unde era prevăzut iniţial un alt nod rutier. Lucrările, conform autorizaţiei, trebuie executate în şapte luni. Cei care au trecut prin zona Holdea în ultimele zile au putut observa că în zonă se lucrează intens după emiterea autorizaţiei.

Contractul pentru Proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva km 56+220 – km 77+361 – lot 3 a fost semnat pe 21 octombrie 2013 cu asocierea Teloxim Con – Comsa – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes. Valoarea contractului este de 579,93 milioane de lei, fără TVA, din care 492,94 milioane de lei din fonduri europene. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis 27 noiembrie 2013, iar durata contractului era iniţial de 30 de luni (proiectare – şase luni şi execuţie – 24 de luni).

Articole pe aceeași temă:

Continua lucrarile pe lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva. Se lucreaza la spatiile de servicii

Punct final in disputa ecoductelor de pe autostrada Lugoj – Deva

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  UPDATE. Cod portocaliu de vreme rea, în Timiș. Sunt așteptate vijelii și căderi de grindină

  România

  Prințul Charles, vizită în România. Întâlnire cu președintele, premierul, Custodele Coroanei și refugiați ucraineni

  Capitala Culturala

  „They dance alone”, acțiune dedicată dorului, în Piața Libertății din Timișoara

  Capitala Culturala

  FOTO. Animal Crossing, o nouă premieră la Teatrul Basca

  România

  Femeie găsită moartă după ce a plecat în excursie împreună cu iubitul, în Bihor

  Ştiri din Timiș

  Timișoara și alte localități din județ, incluse pe ruta EuroVelo 13

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trei tiruri cu ajutoare umanitare pleacă de la Aerodromul Cioca spre Ucraina

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Terapie prin horticultură cu elevii Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Spitalul Județean din Timișoara va avea un Centru de Recuperare Motorie în Lovrin. Ce presupune investiția CJT

  Ştiri din Timiș

  Parc tematic inovativ pe 70 de hectare la Parța. CJT se inspiră din Franța pentru realizarea lui

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici