Printre principalele aspecte reglementate de pachetul legislativ privind igiena alimentară se numără: condițiile de igienă în unitățile de producție și comercializare a alimentelor, implementarea buletinelor de analize și certificări de calitate, etichetarea corectă a alimentelor, controlul și monitorizarea lanțului de aprovizionare alimentară, gestionarea deșeurilor alimentare, asigurarea trasabilității alimentelor, precum și stabilirea sancțiunilor pentru nerespectarea normelor igienice.
Agenda evenimentului:
- Ora 9.45 – 10: Înregistrarea participanților
- 10 – 10.15: Mesaje de bun venit
- 10.15 – 11: Implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP și flexibilitatea cu privire la implementarea unor asemenea proceduri; GHIDURI DE BUNE PRACTICI – prevederi legislative și proceduri pentru micii producători și agenții economici
Prezintă specialiști DSVSA: Dr. Flavius Nicoară, Director Executiv și dr. Corina Pădurariu, Consilier BAITGAIE
- 11 – 11.45: Măsuri de inspecție privind condițiile igienico-sanitare pentru domeniul HoReCa; Condițiile de avizare și circyite igienico-sanitare în unitățile publice alimentare, unitățile de învățământ publice și private, saloane de înfrumusețare etc.
Prezintă specialiști DSP Timiș: Dan Laurențiu Cojoc, Inspector Superior, Serviciu Control în Sănătate Publică, conf.dr. Corneluța Fira-Mlădinesc, medic primar igienă, șef Compt. Evaluare Factori de Risc din Mediul și Viața în Muncă și asist.univ.dr. Ionuț Căpraru, medic șef în cadrul Dept. Supraveghere în Sănătate Publică, Președinte Comisia de Examinare
- 11.45 – 12.30 Sesiune de întrebări și răspunsuri
Evenimentul are loc pe data de 16 aprilie, de la ora 10, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara, B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (etaj 1).
Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere.
Informații suplimentare la tel. 0256 490 771, e-mail lbarbu@cciat.ro, Laura Barbu – consultant cameral.
Trimite articolul
XDavian Brewer