tion.ro Web analytics

Se apropie termenul limita pentru licitarea tronsonului 2 din Autostrada Timisoara - Lugoj

Doar câteva zile ne mai despart de două dintre cele mai importante licitaţii destinate dezvoltării infrastructurii rutiere din Timiş. Pe data de 20 august va avea loc procedura de desemnare a constructorilor pentru tronsonul 2 al autostrăzii Timişoara Lugoj, respectiv loturile 2 şi 3 din autostrada Lugoj – Deva.
Scris de Marcel Hoster - Doar câteva zile ne mai despart de două dintre cele mai importante licitaţii destinate dezvoltării infrastructurii rutiere din Timiş. Pe data de 20 august va avea loc procedura de desemnare a constructorilor pentru tronsonul 2 al autostrăzii Timişoara Lugoj, respectiv loturile 2 şi 3 din autostrada Lugoj – Deva.

Unul dintre cele mai importante tronsoane din domeniul infrastructurii locale, lotul 2 din autostrada Timişoara – Lugoj, acesta este unul dintre cele mai „buclucaşe” trasee din întregul coridor paneuropean IV. Deşi a avut câştigătorul desemnat, licitaţia a fost contestată în instanţă, iar câştigătorul a fost stabilit de judecători. Măsura a fost aspru condamnată de forurile europene, mare parte din finanţare provenind chiar din surse europene. Licitaţia respectivă a fost anulată, iar întreaga procedură a fost reluată. Primul anunţ de licitaţie a fost lansat încă de pe 3 aprilie, iar licitaţia efectivă a fost amânată de câteva ori. Ultimele informaţii spun că de această dată licitaţia va avea loc. Ca dovadă şi interesul crescut al eventualilor participanţi la licitaţie. Pe site-ul Companiei de Autostrăzi, autoritatea contractantă, la capitolul destinat acestui tronson au fost deja postate o serie de precizări suplimentare legate de dosarul de atribuire şi de lucrările necesar a fi realizate. Ultima dintre acestea a fost postată chiar pe 13 august.

Conform anunţului de licitaţie durata de execuţie a lucrărilor este de 78 de luni de la atribuirea contractului şi emiterea ordinelor de lucrări. Lotul 2 este cuprins între nodul rutier realizat la legătura cu DN 6 Timişoara – Lugoj, ridicat între Remetea Mare şi Izvin, şi până la Lugoj, unde se va asigura legătura cu centura de ocolire a oraşului. Conform estimărilor, valoarea contractului este de 611.884.622 lei, plus TVA.

În ceea ce priveşte autostrada Lugoj – Deva, pentru loturile 2 şi 3 anunţul de licitaţie a fost lansat tot pe 3 aprilie, iar licitaţia efectivă a fost amânată, de asemenea. Diferenţa faţă de Timişoara – Lugoj este lipsa contestaţiei. Conform datelor înscrise în anunţul de licitaţie lungimea totală a celor două tronsoane este de 49,74 kilometri, din care lotul 2 28,6 kilometri, iar lotul 3 21,141 kilometri. Chiar dacă dimensiunea acestei autostrăzi este dublă durata de execuţie este tot de 78 de luni. Conform estimărilor, valoarea estimată a lucrărilor este de 2,089 miliarde de lei, plus TVA. Se pare că pentru această bucată de autostradă lămuririle necesare au fost mai multe, fiind emise mai multe precizări, ultima pe 14 august

Pentru ambele tronsoane licitaţiile sunt realizate atât pentru proiectare cât şi pentru realizarea efectivă. Nouă nu ne rămâne decât să le ţinem pumnii specialiştilor şi să sperăm că nu se mai pune problema, şi de această dată, de amânare a procedurii.

Autostrada spre Lugoj, aproape gata

Compania de drumuri vrea bani europeni pentru Autostrada Sudului

Un muncitor la autostrada Lugoj-Deva a lesinat

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  UPDATE. Cod portocaliu de vreme rea, în Timiș. Sunt așteptate vijelii și căderi de grindină

  România

  Prințul Charles, vizită în România. Întâlnire cu președintele, premierul, Custodele Coroanei și refugiați ucraineni

  Capitala Culturala

  „They dance alone”, acțiune dedicată dorului, în Piața Libertății din Timișoara

  Capitala Culturala

  FOTO. Animal Crossing, o nouă premieră la Teatrul Basca

  România

  Femeie găsită moartă după ce a plecat în excursie împreună cu iubitul, în Bihor

  Ştiri din Timiș

  Timișoara și alte localități din județ, incluse pe ruta EuroVelo 13

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trei tiruri cu ajutoare umanitare pleacă de la Aerodromul Cioca spre Ucraina

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Terapie prin horticultură cu elevii Centrului Educațional „P. P. Neveanu” din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Spitalul Județean din Timișoara va avea un Centru de Recuperare Motorie în Lovrin. Ce presupune investiția CJT

  Ştiri din Timiș

  Parc tematic inovativ pe 70 de hectare la Parța. CJT se inspiră din Franța pentru realizarea lui

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici