tion.ro Web analytics

Se adună cereri pentru tichetele sociale de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate

De Roxana Deaconescu

Se adună cereri pentru tichetele sociale de 500 de lei pentru elevii din familii defavorizate

foto: arhivă
Reactualizat la:
Începând de luni, 23 noiembrie, se pot depune solicitări pentru acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Pot beneficia de ele elevii care provin din familii defavorizate din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.
Scris de Roxana Deaconescu - Începând de luni, 23 noiembrie, se pot depune solicitări pentru acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Pot beneficia de ele elevii care provin din familii defavorizate din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.

Conform legislației, tichetele sociale sunt în cuantum de 500 de lei/an școlar. Potrivit OUG 133/2020, pot beneficia de ele „copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora”.

Tichetele sociale emise pe suport electronic vor putea fi folosite pentru achiziționarea de materiale școlare necesare școlii, cum ar fi articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte produse necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație pentru școală sau grădiniță.

„Destinatar final al acestui sprijin educațional este copilul, titularul tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional fiind reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului”, spun reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara.

Solicitanții trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Timișoara; venit lunar pe membru de familie, în luna iulie, de până la 1.115 lei (pentru elevii din ciclul primar și gimnazial), respectiv venitul lunar pe membru de familie pe octombrie 284 lei (preșcolari); să facă dovada înscrierii copilului la școală sau grădiniță.

Pentru anul școlar 2020-2021, cererile se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, în perioada 23.11 – 4.12, între orele 8-16, la adresa Bd. Regele Carol I nr. 10, sediul Serviciului de Beneficii Sociale.

Este nevoie de următoarele acte doveditoare: acte de identitate ale părinților/repezentantului legal (în original și copie); documente din care rezultă calitatea de reprezentant legal, în original și copie, după caz (hotărâre judecătorească de încredințare, încuviințare a adopției; dispoziția conducătorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului/ hotărârea instanței de judecată pentru măsura plasamentului, hotărârea judecătorească de instituire a tutelei/ dispoziția autorității tutelare, potrivit legii ); certificatele de naștere ale copiilor ( original și copie); dovada înscrierii la grădiniță/ școală în original și copie (după caz).

Cererea poate fi transmisă și electronic la următoarea adresa de e-mail a instituției: s.beneficiisociale@gmail.com și poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara, urmând ca dosarul cu actele doveditoare sa fie depus la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Bulevardul Regele Carol I, nr. 10, Timișoara, Timiș.

„Precizăm că, pentru beneficiarii de venit minim garantat conform Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare precum și pentru beneficiarii prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ce se regăsesc în evidențele Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se acordă pe baza listelor întocmite în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (5) O.U.G. nr. 133/2020, aceste persoane având obligația să depună doar dovada înscrierii copilului/copiilor la grădiniță/școală pentru anul 2020/2021”, mai spun reprezentanții Direcției de Asistență Socială.

Prima evaluare a cererilor depuse, însoțite de acte doveditoare, se va realiza în perioada 4.12-9.12, după care Direcția de Asistență Socială din cadrul PMT să înainteze lista destinatarilor finali către Prefectura Timiș, până în 14 decembrie.

„Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara are obligația de a actualiza lunar lista destinatarilor finali și de a o înainta Instituției Prefectului Județului Timiș, ca atare, sunt acceptate și solicitările depuse peste acest termen, aceste persoane urmând a se regăsi pe lista destinatarilor finali din luna următoare depunerii cererii”, mai transmite DASMT.

Tichetul are o valabilitate de un an de la data emiterii și poate fi folosit numai pe baza actului de identitate al titularului. Se poate folosi numai în anumite magazine din raza localității de domiciliu a fiecărui titular de tichet. Lista cu aceste magazine va fi primită de către fiecare persoană, odată cu distribuirea tichetului.

Informații suplimentare se pot solicita și telefonic, la numărul 0256-220583.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Noi modificări în desfășurarea orelor în scenariul roșu

  Eveniment

  Un bărbat din Jimbolia și-a terorizat fosta soție luni întregi. Obsesia pentru ea l-a trimis în spatele gratiilor

  Sănătate

  Pacienții cu hepatită, rugați să nu-și neglijeze problemele în pandemie. Cum îi ajută autoritățile

  Ştiri din Timiș

  Cumperi o carte veche și oferi o masă caldă nevoiașilor din Timișoara

  Eveniment

  UPDATE. Ca-n filme. Aventura unui tânăr de 17 ani beat, lovit de mașină în timp ce fugea de polițiști, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Scenariu schimbat la 134 de școli din Timiș. Cele din localitățile aflate în carantină, online

  Ştiri din Timiș

  FOTO/VIDEO. La plimbare prin centrul Timișoarei, în weekendul de dinainte de carantină

  Ştiri din Timiș

  Modelul declarației pentru deplasare în carantină, la Timișoara, Moșnița, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. E oficial: Timișoara intră în carantină, cu alte comune periurbane. E nevoie de declarație

  Ştiri din Timiș

  Antreprenor din Timișoara, apel către Fritz să ajute mediul de afaceri: „La alegeri virusul nu se transmitea?”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici