tion.ro Web analytics

Robu despre problemele Spitalului Victor Babes: Nu putem sa dam bani din bugetul local, nu ne scaldam in bani

Robu despre problemele Spitalului Victor Babes: Nu putem sa dam bani din bugetul local, nu ne scaldam in bani

Situația prin care trece Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” este una inacceptabilă, susține și primarul Timișoarei. Problema trebuie să fie rezolvată de guvern, spune Nicolae Robu. Primăria nu poate da bani din bugetul local, pentru că „nu ne scăldăm în bani”.
Scris de Roxana Deaconescu - Situația prin care trece Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” este una inacceptabilă, susține și primarul Timișoarei. Problema trebuie să fie rezolvată de guvern, spune Nicolae Robu. Primăria nu poate da bani din bugetul local, pentru că „nu ne scăldăm în bani”.

În viziunea lui Robu, cei de la Casa de Asigurări de Sănătate sunt oameni cooperanți, care se străduiesc să își facă datoria, dar de vină pentru toată această situație sunt „reglementările în vigoare”.

„La Victor Babeș au fost tratați, în fiecare an, din 2013 și până acum, mult mai mulți bolnavi decât s-a admis la decontare. Vorbesc aici despre bolnavi reprezentând cazuri validate conform procedurilor în vigoare, nu despre situații cu semne de întrebare. Spitalul nu face față acestor cheltuieli. Mai sunt cazuri medicale care nu au fost validate: cetățeni străini care, neavând CNP, nu pot intra pe regulile din România. Dar totuși trebuie tratați, fiind bolnavi, nu o să fie lăsați să moară. Sunt boli infecțioase care dacă nu sunt tratate se poate ajunge la deces. Până în 2016 au fost 2.686 de cazuri, pacienți tratați cu validare a tratărilor. Cheltuielile conexe reprezintă 4,8 milioane de lei. La ora actuală, spitalul are de primit 5,8 milioane de la Casa de Asigurări pentru serviciile validate într-un domeniu extrem de sensibil. Am avut personal discuții cu conducerea CJAS și am înțeles că există toată bunăvoința, dar doamna directoare de aici nu poate să rezolve problema, pentru că operează cu niște formule, cu niște prevederi reglementative foarte rigide”, explică Robu.

Ce este de făcut? Guvernul trebuie să înțeleagă că realitățile spun că trebuie schimbată legea. Edilul-șef spune că nu trebuie căutați vinovați, dar trebuie rezolvată problema cât mai rapid. Primăria nu poate da bani mai mulți pentru Victor Babeș, pentru că nu este treaba municipalității să acopere serviciile medicale, precizează primarul.

„Noi nu putem să dăm bani de la bugetul local pentru a acoperi acest sume, pentru că nu ne scăldăm în bani. Timișoara și așa nu primește bani de la bugetul de stat, încă nu a primit nimic pe 2017, dar chiar să ajungem să și plătim noi serviciile medicale, când la bugetul de asigurări sociale de sănătate sunt contribuții majore ale Timișului, alături de contribuțiile altora, mi se pare că ar fi prea de tot. Cred că eu, cu timișorenii alături, nu avem cum să acceptăm așa ceva și suntem în stare să protestăm dacă cumva o să ni se ceară așa ceva. Avem de făcut atâtea obiective pentru orașul nostru și le vom face. Nu suntem milogi. Nici nu stăm toată ziua să ne lamentăm că nu ni se dă. Mai aducem aminte așa, că nu primim ceea ce ni se cuvine, dar noi lucrăm în timpul asta”, mai spune Nicolae Robu.

Robu susține că va mai trimite un memoriu către Guvernul României, prin care cere mai marilor de la București să facă ajutările de rigoare.

„Există mai multe modalități, una ar fi să fim încadrați într-un regim special de excepție, unde există și alte încadrări, destul de multe în țara noastră. Dar reglementările în sine ar trebui aduse la zi”, a conchis Robu.

Vă reamintim, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” și-ar putea închide porțile luni, pentru că nu mai există bani pentru plata utilităților, a angajaților și a cheltuielilor. Problema este că nu primește suficienți bani de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru câți pacienți internează și tratează. Fiind cel mai mare spital de boli infecțioase din vest, la unitatea sanitară de la Pădurea Verde vin pacienți cu afecțiuni grave din toată țara. Aceștia trebuie tratați, iar banii se consumă. Nu sunt însă și decontați în totalitate de Casa de Asigurări, motiv pentru care spitalul are nevoie de fonduri.

Articole pe aceeași temă:

Primarul Timisoarei si managerul de la Babes – memoriu catre CJAS pentru salvarea spitalului

Presedintele CJ Timis despre situatia de la Spitalul Babes: Sanatatea oamenilor e mai presus de interese

Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara isi inchide portile. Nu mai sunt bani, numai datorii

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici