tion.ro Web analytics

Robu cere clarificari privind finantarea centurii de sud. Mitingul s-ar putea transforma in concert

Robu cere clarificari privind finantarea centurii de sud. Mitingul s-ar putea transforma in concert

<p>Tion: Robu cere clarificari privind finantarea centurii de sud</p>
Mitingul anunțat de primarul Nicolae Robu pentru ziua de sâmbătă s-ar putea transforma într-o petrecere în Piața Operei. Asta dacă informațiile furnizate de consilierul guvernamental Cătălin Drulă privind includerea centurii de sud a Timișoarei ca prioritate în Master Planul de Transport se vor dovedi adevărate.
Scris de Bogdan Marta - Mitingul anunțat de primarul Nicolae Robu pentru ziua de sâmbătă s-ar putea transforma într-o petrecere în Piața Operei. Asta dacă informațiile furnizate de consilierul guvernamental Cătălin Drulă privind includerea centurii de sud a Timișoarei ca prioritate în Master Planul de Transport se vor dovedi adevărate.

Robu a anunțat, miercuri, pe Facebook, că a cerut clarificări de la CNADNR, având în vedere declarațiile făcute de Cătălin Drulă și publicate de tion.ro.

„Având în vedere informațiile contradictorii din ultimele zile, pentru clarificare, am transmis conducerii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale adresa de mai jos. Menționez că, în cazul în care răspunsurile la întrebările noastre vor fi mulțumitoare – adică: dacă ni se demonstrează că sunt asigurați banii pentru execuția centurii în 2017 și 2018-, în loc de miting, vom avea, în Piața Victoriei, un… concert!”, a anunțat Robu pe Facebook.

Mai jos el a postat și scrisoarea către conducerea CNADNR care cuprinde șapte întrebări legate de finanțarea centurii de sud a Timișoarei.

„Având în vedere informațiile contradictorii apărute în presă, respectiv la care noi am avut acces până în prezent și dorind să-i informăm corect pe cetățeni, vă adresez, cu respect, rugămintea să ne răspundeți la următoarele întrebări:
1. Există deja elaborat, recepționat și plătit Studiul de Fezabilitate?
2. Există deja elaborat, recepționat și plătit Proiectul Tehnic, cu Detalii de Execuție?
3. Există deja elaborată, recepționată și plătită documentația de atribuire, gata de organizat licitația în baza ei?
4. Există prevăzuți bani pentru realizarea exproprierilor?
5. La cât este estimată valoarea totală a obiectivului – inclusiv costurile de expropriere – 120 milioane euro, cum știam până acum, sau 59.52 milioane euro, cum apare în anexele 10.16 și 10.19 din Master Plan Transporturi ultima variantă?
6. În Anexa 10.19, sunt indicate sursele de finanțare pentru execuție în 2016 și 2017, iar în Anexa 10.16, anii execuției sunt 2017 și 2018. Presupunem că suntem în fața unei erori materiale.
a. Sunt, la ora actuală, contractați cei 14.43 milioane euro (6.25 milioane pe 2017, 8.18 milioane pe 2018), pe fonduri structurale?
b. Sunt, la ora actuală, contractați cei 32.91 milioane euro (14.25 milioane pe 2017, 18.66 milioane pe 2018), din împrumuturi?
c. Sunt, la ora actuală, prevăzuți cei 10.39 milioane euro (4.50 milioane euro pe 2017, 5.89 milioane euro pe 2018), pe buget multianual, în bugetul de stat al României?
7. Când se intenționează să se lanseze licitația pentru execuție?

Cu mulțumiri, asigurări de totală bună credință și deosebită stimă,

PRIMAR
Prof. univ. dr. ing. Nicolae ROBU”, se arată în scrisoarea lui Robu.

Rămâne de văzut ce răspuns vor da șefii companiei și dacă mitingul pentru centură va mai avea loc până la urmă în Piața Operei.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Timișoara în fața sediului IPJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cea mai crescută rată de infectare din Timiș, la Moșnița Nouă. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri în România. Peste 1.000 în Timiș

  Eveniment

  Șoferi cercetați penal în Dumbrăvița și Timișoara. Unul dintre ei conducea drogat, iar celălalt beat

  Eveniment

  Două case cuprinse de flăcări în numai câteva ore, în Timiș

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”

  România

  Studiu: bullying-ul, accentuat de profesorii care îi ceartă pe elevi și părinții care își pedepsesc copiii

  Sănătate

  Peste 100.000 de oameni vaccinați anti-Covid cu trei doze, în Timiș

  România

  Arhiepiscopul Teodosie, amendat pentru că a oficiat o slujbă deși ar fi trebuit să se afle în carantină

  Ştiri din Timiș

  163 de ani de la Unirea Principatelor Române. „Cel dintâi pas important spre împlinirea năzuinței poporului nostru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici