tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Ştiri din Timiș
Reţeta săptămânii: Ecler

Reţeta săptămânii: Ecler

la 18 March 2010 18:43
18 March 2010 18:43
Te interesează <a href="http://www.culinar.ro/" target="_blank">retete culinare</a> de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul <a href="http://www.culinar.ro/" target="_blank">www.culinar.ro</a> reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!
Scris de IM:TIMIS_ONLINE - Te interesează <a href="http://www.culinar.ro/" target="_blank">retete culinare</a> de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul <a href="http://www.culinar.ro/" target="_blank">www.culinar.ro</a> reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Trimite articolul

X

Ingrediente:

Aluat (pentru 40 de bucăţi):
300 ml ulei,
600 ml apă,
600g făină,
puţină sare,
12 ouă
indiferent de cantitatea de ulei pe care o puneţi, apa şi făina se dublează

Crema:

2l lapte,
250g zahăr+ 200g
puţină sare (sarea ia gustul făinii şi accentuează dulceaţa),
400g făină,
3 plicuri de zahăr vanilat,
5 ouă,
o bucăţică de unt sau margarină

Mod de preparare:
ALUAT:
Se pune uleiul, apa şi sarea la fiert, când dă în clocot (nu înainte şi nici să fiarbă mult ca iar nu-i bine) se pune făina toată odată se amestecă până se încorporează bine şi se continuă amestecatul până compoziţia începe să se prindă de fundul cratiţei (este foarte important şi nu va speriaţi nu se arde). Se dă jos de pe foc se lasă la răcit nu de tot (atât cât să puteţi ţine mâna în aluat să nu frigă). Se pun ouăle la început câte 2 apoi spre sfărşit câte unul.

Compoziţia nu trebuie să fie tare pentru că atunci rămân crude în mijloc, dar nici moale atunci se lasă. Băgaţi paleta în compoziţie şi trebuie să curgă încet înapoi. Tava se unge cu o pensulă înmuiată în ulei şi scuturată bine (nu mult ulei doar urme puţin puţin de tot altfel aluneca compoziţia când formăm eclerul turnăm cu un sprit care jumătate este rotund jumătate are dinţi (deasupra), partea rotundă ajută să se formeze frumos talpa dedesupt.

Formăm eclerele (vreo 10 cm), le băgăm imediat la cuptorul încins dinainte la foc mare (al meu 250 max.) la început şi când începe să se rumeneasă la foc mijlociu (deci nu mic-diferenţa mare de temp. le ploşteşte).Când se usucă bine le scoatem. Dacă respectaţi reţeta şi procedeul este imposibil să nu iasă sau să se lase când le scoateţi din cuptor, coaja de ecler înăuntru trebuie să fie goală fără miez.  La eclerul cu frişcă tăiem capacul de tot dar la cele pe care le glasăm tăiem pe jumăte este mai uşor când glasăm şi mai estetic.

CREMA:

Punem laptele, sarea, bucăţica de unt şi 100g zahăr la fiert şi nu mai amestecăm în lapte. Separăm ouăle, gălbenuşurile le amestecăm cu 150g zahăr. Adăugăm o ceşcuţă din laptele călduţ (nu fierbinte că opărim făina) şi adăugăm încet făina (ca la clătite). Mai adăugăm puţin lapte. Când laptele de pe foc începe să fiarbă îl dăm puţin la o parte, amestecăm compoziţia de mai sus încorporăm bine şi punem pe foc. Se va îngroşa iar după câteva minute se va subţia (simţiţi la mestecat)
Trebuie de 3 ori să se subţieze şi iar să se îngroaşe şi atunci sunteţi siguri că iese fiartă. Când este gata începe să se strângă spre mijloc. Aşa luăm proba: un vârf de cuţit îl băgăm în cremă şi lăsăm să se răcească. Tragem cu degetul crema şi trebuie să se dezlipească cuţitul să rămână curat.

Albuşurile le batem bine cu 200g zahăr (puteţi reduce, dar nu iese aşa dulce) până se albeşte (ca la bezea) şi cu vanilia (vanilia daca se pune la fiert pierde din gust şi miros) şi le amestecăm cu crema fierbinte (atunci devine mai afinată – pufoasă). Eu crema am împărţit-o în 3: o parte am lăsat-o aşa, o parte am pus ness, o parte cacao şi rom+ciocolată.
Când glasaţi se procedează invers decât la torturi, deci nu puneţi glazura peste prăjitură băgaţi vârful prăjituri în glazură, este valabil pentru toate prăjiturile tăiate, o scoateţi şi atunci glazura se lasă frumos în jos. Dacă punem frişca cu un spriţ vor arată mai înalte şi mai frumose.

Poftă bună!

Reţeta Ecler a fost propusă de natasha pe forum culinar.ro

Alte reţete de ecler găsiţi aici:

Ecler Miha
Ecler cu crema cacao si frisca

Trimite articolul

X
Taguri:
culinar ,
ecler ,
news ,
prajituri ,
retete ,
stiri ,
timis ,
tion
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    Ghiduri pentru prevenirea adicțiilor. Profesorii și părinții, sfătuiți să discute cu elevii despre droguri și alcool
    2
    Pace în Orientul Mijlociu, între Israel și Hamas
    3
    Vărșăndan vs. Bolojan: Guvernul blochează cultura. Protest al Teatrului German din Timișoara împotriva OUG 52/2025
    4
    FOTO. Al-Khwarizmi, un savant deschizător de drumuri în matematică
    5
    A început sezonul gripal. Medicii spun că vaccinarea este cea mai bună armă de apărare
    6
    Maria Corina Machado a câștigat Premiul Nobel pentru Pace, premiu râvnit de președintele american Trump
    7
    Visit Timiș reprezintă Banatul la târgul internațional de turism de la Rimini
    8
    Festivalul TAIFAS revine la Timișoara cu retrospectiva Radu Jude și premiere din cinematografia balcanică
    9
    Focar de pestă porcină africană la Tomnatic
    10
    Ziua Părinților de Îngeri, marcată la Timișoara: expoziție, film, tururi ghidate și grupuri suport

    Cele mai noi știri

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 7 decembrie 2025, în Timișoara?

    Ştiri din Timiș

    VIDEO. Magia iernii prinde viață la Muzeul Satului Bănățean. S-a deschis Lights of the Village!

    Mapamond

    FOTO. Al-Khwarizmi, un savant deschizător de drumuri în matematică

    Eveniment

    Tragedie într-un sat din Timiș: bărbat găsit mort în casă din cauza scăpărilor de gaz

    Ştiri din Timiș

    „Colind și bucurie”. Artiști consacrați aduc magia sărbătorilor la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

    Eveniment

    FOTO. Tânăr rănit după ce a lovit parapetul pe DN 6, în Calea Lugojului

    Ştiri din Timiș

    Casierie închisă, restricții la taxe și urbanism. Program modificat la final de an la Primăria Dumbrăvița

    Capitală Culturală

    Tradiția continuă. Concertul de Crăciun 2025 al comunității italiene, în decorul Bisericii Millennium

    Ştiri din Timiș

    Toleranță zero la articole pirotehnice. Poliția Locală Moșnița Nouă anunță amenzi mari și pedepse cu închisoarea

    Ştiri din Timiș

    „Iubirea”, noua carte a părintelui Octavian Blaga, prezentată la UMF Timișoara alături de o reflecție asupra morții bune
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici