tion.ro Web analytics

Refugiu transornamental in centrul Timisoarei, la Calina

Ca-ntr-un  cort berber: culoare, răcoare şi o poveste fără sfârşit îi aşteaptă pe cei care se refugiază în aceste zile, de sub teroarea deşertică, toridă,  în Galeria Calina. Durata expoziţiei “Transornamental” a ilustrului pictor Ciprian Radovan în spaţiul de artă contemporană din centrul Timişoarei a fost prelungită cu o săptămână, până în 18 iulie 2012.
Scris de Simona Popovici Donici - Ca-ntr-un  cort berber: culoare, răcoare şi o poveste fără sfârşit îi aşteaptă pe cei care se refugiază în aceste zile, de sub teroarea deşertică, toridă,  în Galeria Calina. Durata expoziţiei “Transornamental” a ilustrului pictor Ciprian Radovan în spaţiul de artă contemporană din centrul Timişoarei a fost prelungită cu o săptămână, până în 18 iulie 2012.

O poetică aparte, detalii infinitezimale care se lasă descoperite privirii aşa cum notele unei simfonii se succed în legături indisolubile, irepetabile, şi un anume seducător exotism al frumuseţii fac din transornamentalismul venerabilului pictor o experienţă deopotrivă estetică şi senzorială.

“Mă simt absolut normal, bucuros, să expun într-o galerie care promoveaza tineri, îmi doream acest lucru. Am o idiosincrazie din ce în ce mai pregnantă pentru falsificarea unei istorii  a artei locului pe care o cunosc din interior şi pentru ipocrizia unor superaprecieri şi “mărturisiri”. În această galerie întâlnesc prospeţime, oaze adevărate de explorare şi pasiune, o racordare sensibilă la prezent şi expresia unor exprimări dezinhibate. Simt că ceva mă leagă de tineri, atât neliniştea plăcută de a (re) începe, “re”ul este valabil pentru mine, cât şi situarea naturală în lucrul propriu-zis, respectiv dorinţa de racordare la problematica ideatică şi vizuală a prezentului care, fără a exclude reluarile şi nostalgiile (predomină la mine), neobsedaţi de originalitate excesivă, apelează la noile medii ale vizualului şi cel mai adesea oferă o certă francheţe şi limpezime. (…) Mă interesează doar dimensiunea umană reală, nu lipsită de ambiţii şi vise ale performanţei, în sensul cel mai bun, aşa cum era, tot ca exemplu, cea a prietenilor mei pe care îi evoc în programul structural al actualei expoziţii”, mărturisea artistul, într-un dialog cu galerista.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Ştiri din Timiș

  Zece medalii obținute de rutierii CSUVT la Campionatele Naționale de Ciclism și Paraciclism 2022

  Ştiri din Timiș

  Lucrările abandonate la rețeaua de apă-canal din Plopi Sud, reluate de Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Condițiile de eliberare a cazierului judiciar pentru persoanele juridice au fost modificate

  Ştiri din Timiș

  Proiectele începute și eșuate de vechile administrații, duse la bun sfârșit de primarii USR

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici