tion.ro Web analytics

Reapar schele pe Liceul „Lenau”, la peste 6 ani de la începerea lucrărilor de reabilitare

Reapar schele pe Liceul „Lenau”, la peste 6 ani de la începerea lucrărilor de reabilitare

<p>foto: arhiva</p>
Șase ani și jumătate mai târziu de la deschiderea șantierului pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Liceul „Lenau”, primăria caută constructor pentru refacerea fațadei. Din nou, pentru că au fost probleme cu primele două firme contractate în ultimii șase ani. Pune la bătaie aproape jumătate de milion de euro.
Scris de Roxana Deaconescu - Șase ani și jumătate mai târziu de la deschiderea șantierului pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Liceul „Lenau”, primăria caută constructor pentru refacerea fațadei. Din nou, pentru că au fost probleme cu primele două firme contractate în ultimii șase ani. Pune la bătaie aproape jumătate de milion de euro.

Clădirea Liceului „Lenau” de pe str. Gheorghe Lazăr a intrat în șantier în primăvara lui 2013. A trecut prin două proiecte: unul cu bani de la nemți, iar altul cu bani din bugetul local și de la UE.

Cu bani din programul KfW al Băncii de Credit pentru Reconstrucție și Dezvoltare a Germaniei, 400.000 de euro, primăria voia să refacă acoperișul, fațada exterioară și curtea interioară și să înlocuiască tâmplăria veche. Lucrările au început, dar s-au oprit după numai câteva luni, pentru că firma executantă intrase în insolvență.

Cel de-al doilea proiect a fost început cu bani de la bugetul local și a continuat cu bani de la Uniunea Europeană. Viza consolidări, reparații la structură, la tâmplărie și planșee, dar și cumpărarea de mobilier nou, echipamente didactice și echipamente IT, de aproape 6,7 milioane de lei, cu tot cu TVA, adică aproximativ 1,5 de milioane de euro. Și aici au fost întrerupte lucrările însă, pentru că primăria a avut probleme cu firma care a câștigat licitația, aceeași care trebuia să amenajeze skateparkul din Parcul Central, pe care până la urmă nu l-a mai realizat.

De fațadă neterminată s-a ales praful, pentru că primăria nu a putut găsi un constructor serios. Municipalitatea a mai încercat o licitație, dar și a doua firmă a intrat în insolvență. Au fost probleme cu proiectul, s-a ajuns în instanță și ne-am trezit aproape în 2020 cu o fațadă nerenovată.

Șase ani și jumătate mai târziu, PMT a reușit să pornească o nouă licitație, pentru „lucrări exterioare de reabilitare a clădirii și a spațiilor adiacente clădirii Liceului «Nikolaus Lenau»”. Pune la bătaie peste 442.000 de euro și așteaptă oferte până în 4 noiembrie.

„Un șantier cu o istorie zbuciumată: două licitații de execuție realizate, în ambele dăți firmele contractante au intrat în insolvență și ne-am văzut nevoiți să reziliem contracte. Saga aspectului exterior se apropie însă de sfârșit. Am publicat pe SEAP licitația de execuție pentru reabilitarea fațadelor, restaurarea porții, montarea pavajului și alte lucrări conexe”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Noul constructor va trebui să renoveze în opt luni fațada liceului care a dat doi laureați ai Premiului Nobel. Dacă nu apar iar probleme, „Lenau” va celebra 100 de ani de la înființare, în 2020, într-o clădire demnă de un oraș care în 2021 va fi Capitală Culturală Europeană.

Actuala clădire „Lenau” a fost construită de către arhitectul Ioan Reiber, în anii 1878-1879, în locul vechiului teatru comunal și fosta primărie rasciană. Potrivit viceprimarului Timișoarei, arhitectul s-a folosit și de unii pereți din clădirea teatrului. În vechea clădire a concertat Franz Liszt, a dirijat Johann Strauss – fiul, iar la unele spectacole a fost prezent și Mihai Eminescu.

Vă reamintim că primăria a demarat recent lucrările și pentru noul campus școlar„ Lenau”, pe str. Popa Șapcă, care va costa 12 milioane de euro, va fi construit de Constructim și va trebui să fie ridicat în doi ani.

Articole pe aceeași temă:

Robu a pus prima piatră de temelie din cariera de primar. Pentru Campusul Lenau

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici