tion.ro Web analytics

Primarul Robu, despre bezna din oraș: Am schimbat becurile la tehnologia nouă, dar nu face față rețeaua

Primarul Robu, despre bezna din oraș: Am schimbat becurile la tehnologia nouă, dar nu face față rețeaua

<p>foto: arhiva</p>
Reactualizat la:
Întunericul de pe străzile Timișoarei nu mai este o surpriză pentru nimeni, dar primarul Nicolae Robu scuză iarăși administrația publică și spune că a schimbat becurile stradale pentru noua tehnologie, ca să consume puțin. Cu toate acestea, infrastructura este veche, iar sistemul cedează.
Scris de Roxana Deaconescu - Întunericul de pe străzile Timișoarei nu mai este o surpriză pentru nimeni, dar primarul Nicolae Robu scuză iarăși administrația publică și spune că a schimbat becurile stradale pentru noua tehnologie, ca să consume puțin. Cu toate acestea, infrastructura este veche, iar sistemul cedează.

Primarul Timișoarei ne garantează că bezna de pe străzi este din cauza Enel, nu din cauza societății de transport public, cea care întreține sistemul de iluminat stradal. Robu spune că STPT a înlocuit becurile care consumau mult cu unele potrivite pentru tehnologia nouă. Numai că tehnologia veche nu face față.

„Sunt defecțiuni care țin de Enel și Enel le rezolvă când le rezolvă. Nu sunt sub autoritatea noastră. Aici nu avem soluție, punem presiune continuă. Din păcate, de câte ori venim cu critici, de la nivel central nu se iau măsurile structurale care înseamnă investiții în aducerea la zi a infrastructurii de distribuție a energiei electrice. Sunt muștruluiți șefii locali, care sunt oameni cu care colaborăm foarte bine. Dar infrastructura este depășită. Pe vremuri era mult mai mic consumul cu iluminatul decât este la ora actuală. Să ne gândim numai câte extinderi ale orașului au avut loc, la câte cartiere… Să ne gândim și la numărul de becuri, care a crescut foarte mult. Sigur, am schimbat becurile de la tehnologia veche, cu consum mai mare, la tehnologie mai nouă. Dar nu face față, rețeaua de distribuție a Enel este învechită”, a explicat primarul Timișoarei.

Edilul-șef le transmite din nou timișorenilor că primăria nu este de vină pentru bezna de pe străzi, ci doar compania Enel este responsabilă.

„Enel nu este firmă aparținătoare de primărie! Rețeaua, repet, nu este a primăriei. Toate se răsfrâng negativ asupra noastră. În plus, este monopol. Nu ai alternativă. Eu am vrut să încurajez realizarea de rețele de distribuție alternative, de către alți operatori. Nu se poate, mi s-a spus, că așa este făcut contractul de privatizare cu Enel Distribuție, încât trebuie să rămână monopol. În situația asta, cetățenii își îndreaptă speranțele și apar și nemulțumirile către primărie. Cetățenii judecă corect, cu bun simț. Normal ar fi primăria să aibă în mână problema asta, să aibă decizia. Ce pot să faci altceva decât să te duci până la conducerea națională, străină, a companiei, pentru a rezolva problema?”, a conchis Robu.

60 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mircea cel batran says:

  Bai primare, si Clujul, Brasovul sau Sibiul s-au extins si au mai multi consumatori.Dar au administratie competenta, condusa de un manager competent, care se numeste PRIMAR, nu o marioneta cum esti tu!

 2. laurentiu says:

  Sigur, vina e a altora iar Robu nu poate face nimic ca asa e legea. Stim scuzele astea. Culmea cum doar in Timisoara e legea asta, in rest n-am vazut sa fie bezna. Poate o fi din cauza ca doar noi avem un om cu probleme la cabina drept primar.
  Cu restul problemelor cum ramane? Tot PSD, extraterestrii, furtuna solara, meteo?

  Podul Stefan cel mare care trebuia sa fie gata in februarie cine l-a intarziat? ENEL? :)))))

 3. nandi says:

  Cum sa cedeze un sistem electric cand de fapt se consuma mai putin curent ……omul ăsta chiar ne crede prosti.

 4. acidutzu says:

  Ce tampit!!!
  Tehnologia noua are consum mai mic decat cea clasica si scade sarcina in retea, dle Dr Ing .
  Chiar ne crezi pe toti retardati?

 5. marean says:

  Asa spune ca nu are ce face ca si cum nu ar fi facut parte din clasa politica care a vandut pe mai nimic reteaua de distributie facuta in regimul comunist Enelului, de parca ai nostrii nu ar fi putut incasa banii pe curent.Ca mari investitii nu s-au facut de 30 de ani si nici nu se vor face, mai mulg cat se poate dupa care o vor vinde cui va da mai mult.

 6. Matei says:

  Incompetenta administratiei Robu.

  Pentru urmatori ani cu Robu nu se va face nimic si Timisoara (primul oras cu iluminat electric ) va fi tot in bezna.

  Enel Italia vinde Enel in Europa de est (deci si in Romania Enel-ul este de vanzare ) si nu au nici un interes sa mai investeasca in infastuctura…

 7. Mitica says:

  Prima data schimbi si dupa aceea gandesti ? Ce fel de profesor ai fost ?

 8. Mumulenka says:

  Minciuni ordinare de la primul borfas al orașului! Pe vremea lui Ciuhandu, cu toate minusurile fostei administrații, deși plăteam mai mult lumina, nu aveam penele de curent “întâmplătoare” de azi: șmecherul incapabil a pus el mâna să negocieze cum știe el contractul și evident că Enel taie de pe unde poate. Oligofrenul ăsta pictat în cap “știe el” mai bine ce e bun pentru Timișoara. Vezi benzile de circulație mai înguste decât prevede legea, asfaltarea cu mixtura cea mai proastă posibil, fanfaronada pentru trei-patru cutii groaznice numite pompos vaporetto, trotinete la preț de OZN și toate fufele și lingăii puși în sinecuri de cel mai prost primar de când e orașul locuit. Necinstit până la măduva oaselor, încrezutul ăsta distruge tot ce e viu și verde și a prefăcut Piața Libertății într-o mizerie. Simțul măsurii și reponsabilitatea îi sunt total străine, e înconjurat numai de slugi obediente si nu face minim de efort să critice obiectiv halul în care a ajuns Timișoara…

 9. Anon says:

  Poate schimba reteaua, si nu becurile data viitoare? Doar o idee.

 10. Dan says:

  Dacă nu ai infrastructură nu te extinzi Nu aduci firme și stimulezi oameni din toată tara sa se mute în vest. Ultimul exemplu lucrările din zona centrală. Primarul a promis ca vor fi gata pina azi. Dar nu sunt gata. Promisiunea neonorata miroase a minciuna. Iar mincinoșii se numesc mitomani. Robu marca înregistrată.

 11. kOPKA says:

  Cursul nr 27 de la Eletrotehnica, anul II…..Rezistenta = Ro X L /S…..formula din clasa a VI-a…domnle doftor enginer

 12. Zamolxes says:

  RobuL = un nenorocit mincinos si narcisist.
  Dupa cat se autoadora, ar fi in stare sa faca dragoste pana si cu el insusi…

 13. Ardelean1102 says:

  La primaria Timisoara si la STPT cine conduce . Aceasta e o intrebare … Alta intrebare e … Cei care conduc iluminatul stiu de captare solară si de iluminat pe baza acesteia…Tehnologie tehnologie …

 14. Daniel says:

  Cu asa un primar, fost profesor, va mai mirati de ce iese lumea retarda din scoli?

 15. tibi says:

  doamne, cat de handicapat esti, robulache! cum adica nu face fata reteaua? pana acum aveai incandescente, acum daca nu ai luat leduri esti chiar imbecil sau pur si simplu MINTI. o gramada de becuri sunt sincronizate cu semafoarele, se vede clar, dar tu si firmele tale de partid sunteti prea imbecili ca sa va dati seama.

 16. Radu says:

  Afirmatia lui are tot atata sens cat sens are si faptul ca inca mai e primar.

 17. Mihai says:

  Cum sa nu faca fata un sistem pe Led care culmea consuma muuult mai putin decat vechiturile alea…poate ai gresit Becurile si ai pus unele antice, culmea consumul ar trebui sa Scada nu sa Creasca,sau mai vrei sa pui vreo Firma Capusa sa le faci ca alea din Parcul Central redeschis si care sunt vechi si lesinate !

 18. AD007 says:

  Daca schimbi becurile cu unele care consuma mai putin reteaua veche se bucura ca nu mai e solicitata asa de mult cum era. Ori domnul profesor e tampit bocna ori vorbeste de alta “retea”, cea a pilelor si parazitilor care sifoneaza banii orasului. Probabil ambele variante sunt valabile.

 19. tontu says:

  Nea Robule daca nu poti lasa pe altul. Vaporasele, stadionul si sala de sport, prelungirea liniei de tramvai 7 pe Sagului sunt doar cateva exemple de incompetenta si neputinta.

 20. Virgil says:

  O fi ea tehnologie noua, dar costa mai mult. Mult mai mult. De exemplu un bec cu LED costa cel putin de 10 ori mai mult ca un bec clasic. La mine, cel putin, becul LED s-a “ars” dupa vreo 6 luni deja! Cele clasice continua sa functioneze….Poate am eu ghinion, dar si aici, cred, ca peste tot, e vorba mai ales de…MONEY!

 21. stefan says:

  Daca pe unele strazi este intuneric ,pe str.ulpia traiana colt cu str.simion mangiuca becul de pe stilpul pentru iluminatul stradal lumineaza de peste 2 luni de zile si ziua si noaptea,pe nimeni nu intereseaza din ce bani se plateste acel curent consumat de acel bec ,poate citeste cineva asta si ajuta la rezolvarea acestei probleme.

 22. Timisorean says:

  Daca era numai problema cu pene de curent la iluminat stradal poate il credeam. Dar mai sunt si alte probleme. Gunoiul, coltermul, rattul, ilegalitatiile facute de primarie care se tot vad in amenzi de la opc, garda de mediu, isc etc toate sunt probleme si ce sa vezi ca de nici una nu e vinovata primaria. Tot altii sunt vinovati.
  Domn profesor cand un student la un examen primeste 4 si la restul 10, zici ca a fost o intamplare. Dar cand la toate examenele primeste 4 inseamna ca e un prost!
  Si cum adica nu ai ce face, decat sa “vorbesti” cu conducerea?? Fa-le reclamatie la opc. Fa-le reclamatie la agentia nationala de reglementare a energiei. Da-i in judecata pe baza contractului. Si sigur mai sunt si alte parghii.
  Numai probabil esti prea ocupat sa iti pui lingaii in functie, sa iti servesti sponsorii, sa vina parandaratul si nu mai ai timp si luciditate sa gandesti problema asta!

 23. timisorean says:

  Eu cred ca interesul este sa arda cit mai putine becuri.
  Becuri mai putine =consum mai mic
  consum mai mic=cheltuieli mai putine.
  Cred ca acesta este scopul pentruca “nema bani “.
  nema bani =faliment
  aminare faliment=imprumuturi
  Aici suntem mai putin declararea falimentului.

 24. Enelistul says:

  Pe cei de la Enel i-a durut undeva cand au ramas consumatorii casnici pe 30+ grade Celsius fara curent vreo cateva zile. I-a durut undeva si cand sate din Timis au ramas cam o saptamana fara curent dupa furtuna din 2017. Va dati seama ce emotionati si sensibilizati sunt astia ca unele cartiere nu au lumina pe strada cateva ore pe noapte.

 25. Wolfram Amadeus says:

  Să monteze becuri noi cu filament de filigran nu țigăniile alea de leduri.Borfaș ordinar.

 26. Ardelean1102 says:

  ROBU- BITEA-RUSET -NASLEU-TROCAN- cum merge treaba ? Cum m-ai furați ? Da nu va inteseaza … Da sau nu …

 27. jack says:

  mitoman cred ca a ajuns la fel de urat de lume ca basescu sau udrea!nu e un om cerebral e plin de minciujo fara onoare e un om mic si sunt sigur ca istoria il va pune la lada de gunoi a politicienilor!

 28. Blitz says:

  Sunt în vizită în Bucovina. Întreg orașul Suceava + satele + inclusiv ulițele izolate de pe dealuri sunt iluminate cu LED-uri albe. Chiar și pe dealuri unde există stâlpi de iluminat, nu există un singur stâlp stins, toți stâlpii sunt funcționali, neexistând LED-uri arse sau nemontate, indiferent că e stradă asfaltată sau uliță de pământ cu pietre care urcă pe dealuri. Robu este un mincinos notoriu. Problema iluminatului în Timișoara a apărut după expirarea contractului lui Ciuhandu cu Compania de Electricitate și refacerea clauzelor de către inteligentul de Robu care a subfinanțat serviciile pt. iluminatul public => Compania de electricitate l-a avertizat că nu va mai onora prompt (24 sau 48 ore) service-ul în cazul căderii rețelei sau arderii becurilor de pe stâlpi. De atunci rata înlocuirii becurilor arse a fost mult mai lentă decât rata arderii becurilor => situația a degenerat constant până la situația acutală. Pe vremea lui Ciuhandu toți stâlpii erau “aprinși”. Acum nu e la fel.

 29. Cristi Brincovan says:

  Istoria va consemna anti de dupa 1989 ca o perioada feudala in Timisoara. Primarii inscaunati la Timisoara si-au aranjat familiile, neamurile, ba Inca si-au tratat regeste amantele. Ciuhandu cel mai pervers om care pe fata iti zimbea sub Mustafa iar pe la spate te lovea, a avut amanta la Karlsruhe. Conturile din Germania vorbesc mult despre sifonarea banilor la Primaria Timisoara. Afacerile cu tiganii, i-au adus avere. Romanimea este incuiata la cap.
  Ciumpalacul de Robu un ciudat cronic, a cheltuit bani aiurea distrugand Piata Libertatii, dezradacinind copacii. Oare cit mai rabda Dumnezeu? Orasul este invadat de olteni, mizeria la tot pasul. Istoria va scoate incompetenta la suprafata ca si uleiul in apa.

 30. Piron says:

  Tov. Robu! Reteaua a fost dimensionata in vremea regimului comunist, cand iluminatul public folosea becuri cu descarcare in vapori de mercur si becuri cu descarcare in vapori de sodiu. Puterile lor erau spre 200W bucata, uneori si mai mari, prin urmare reteaua era dimensionata in consecinta. N-am vazut sa creasca semnificativ numarul corpurilor de iluminat public, ba dimpotriva.
  Daca au fost inlocuite cu becuri mai eficiente, puterea consumata a scazut, prin urmare a scazut si solicitarea retelei. Afirmatia ca reteaua nu face fata, ar fi in acest caz cat se poate de falsa.
  Totusi, daca reteaua nu face fata, e posibil sa fie din cauza lipsei lucrarilor de intretinere, care e foarte probabil sa fi fost platite cu bani grei, dar efectuate doar in acte. Stiti dvs, ca si cu intretinerea fantanilor din parcuri.
  Deci fie nu ati fost in stare sa intocmiti un contract de mentenanta favorabil municipalitatii, fie ati dat contractul unor nepriceputi, fie unora care fura si li se tolereaza.
  Stie cineva de unde putem importa un primar cu tot aparatul administrativ aferent?

 31. Curios says:

  Poate cineva sa spuna pe care strada/bulevard sau inlocuit becurile arse in ultimul an sau de cand exista contractul de mentenanta a iluminatului stradal(daca exista macar una reala nu fictiva sa ne spuneti sa mergem sa o vedem si noi)?

 32. Radu says:

  Ce facultate a absolvit, don premare ? Unde nu-i cap, vai de picioare !

 33. urod says:

  Timisoara are putere financiara, nu intra in faliment Avem multi carcotasi, stiti cumva din ce neam fac parte ???

 34. Io says:

  Un tâmpit care nu mai știe pe cine sa de-a vina pentru eșecurile lui cel mai bine ar fi să tacă și să nu mai de-a declarați tâmpite, ori cum e depășit de situație. Îl invit sa treacă pe podul de la gara pe care azi spunea cai da drumul său era vorba de anul viitor când se deschide școala

 35. Bio says:

  M-am mutat pe strada Orșova de peste 1 an de zile, bezna tot a doua seara, cateodata si 2-3 zile la rand. Becuri noi? Pare a economie sau lipsa banilor de a plati facturile…

 36. Anonymous says:

  NU aburi Domnule Robu, concret, ce ai facut. Enumera.

 37. Bogdan says:

  iar ne minte travestitu asta

 38. Dauux says:

  Mereu motive….rezolvari ioc!

 39. Vlad says:

  Ba da”sti prost, de ce nu poti sa trimiti pur si simplu un consilier de asta destept de la partid cu mercedesu sa dea o tura prin cartiere noaptea, si cu putin noroc intelege care e problema. Dar in loc sa recunosti ca nu ai bani nici de iluminat nici de curatenie dai vina pe cine poti.

 40. Acidduzzu says:

  Deci s-au schimbat becurile vechi care consumau mult si solicitau prea mult reteaua veche cu unele moderne care consuma mai putin si solicita mai putin reteaua. Dar reteaua fiind obisnuita cu becuri le vechi refuza sa functioneze cu cele noi pe care nu le cunoaste si nu are incredere in ele. Asta-i raționament de profesor universitar la Electrotehnica, Primar al Timisoarei. Mars acasă, aprinde lumina la mansarda, ia pastilele si dormi câțiva ani. Sau chiar acat de nesimțit esti?

 41. tinel says:

  Greseala ! Stalpii de iluminat trebuie intorsi cu susul in jos,si becurile modernizate isi vor imbunatati luminozitatea.

 42. Eveniment

  Coliziune între două autoturisme într-o intersecție din Timișoara. Un tânăr a fost rănit
  Accident rutier într-o intersecție din Timișoara, din cauza unui șofer care a trecut pe roșu. În urma coliziunii dintre două autovehicule, un tânăr, pasager într-una dintre mașini, a fost rănit și transportat la spital.

  Eveniment

  Un șofer a intrat cu mașina în stâlp la Sânnicolau Mare
  Accident rutier, duminică seară, în Sânnicolau Mare. Un șofer a intrat cu autoturismul pe care-l conducea într-un stâlp, pe strada Timișoara. A scăpat fără să fie rănit. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Nemulțumiri la spitalul din Deta, după ce ar fi fost vaccinați vârstnici fără programare
  S-au iscat nemulțumiri la Spitalul din Deta după ce 45 de persoane au fost anunțate că sunt reprogramate la vaccin săptămâna viitoare, întrucât medicii din spital au luat hotărârea să vaccineze vârstnicii care se prezintă la poarta spitalului fără programare. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Nevoie de sânge și trombocite pentru un pacient care face transplant de măduvă, la Louis Țurcanu
  Este nevoie de sânge din toate grupele și de trombocite de la donatorii din evidențele Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara pentru un pacient care se pregătește de transplant de măduvă, internat la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Se poate dona de marți la Centrul Regional de Transfuzie.

  Ştirile judeţului Timiş

  3,52 rata de infectare cu Covid-19, în Timiș. Situația în localitățile din județ
  Județul Timiș are rata de infectare cu Covid-19 de 3,52 la mia de locuitori duminică, 24 ianuarie, potrivit raportării Prefecturii Timiș. 29 de localități din județ au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori. 1

  Sănătate

  Șapte decese ale unor persoane infectate cu Covid-19, în Timiș, în ultimele 24 ore. 127 de noi infectări din 547 teste
  În Timiș, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 127 de infectări cu coronavirus din 547 teste efectuate (83 fiind teste rapide). Șapte decese ale unor persoane infectate cu Covid-19 au avut loc de la ultima raportare. Șapte focare sunt active în județ. 1

  Sănătate

  Covid-19, România, ultimele 24 ore: 1.816 de cazuri din 14.502 de teste. 54 decese și 1.020 pacienți la ATI
  În România, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 1.816 infectări cu coronavirus, din 14.502 de teste. În Timiș sunt raportate 127 de noi îmbolnăviri. Au murit 54 de persoane în acest interval de timp. 1.020 pacienți sunt internați la ATI. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Cod galben de vânt în Timiș și în alte județe din vestul țării
  Cinci județe din vestul țării, printre care și Timișul, se vor afla sub cod galben de vânt. Atenționarea emisă de meteorologi va intra în vigoare duminică, la ora 22.00.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici