tion.ro Web analytics

Primarul despre amenzile TimPark: Administratia Robu doreste sa dea cat mai putine amenzi

Primarul Nicolae Robu a făcut un apel, vineri, către şoferii din Timişoara să îşi plătească parcarea, susţinând că scopul sistemului TimPark nu este de a încasa bani din amenzi. Acesta susţine că „tehnologia înaltă” de care dispun angajaţii ADP le permite să îi depisteze foarte uşor pe rău platnici.
Scris de B.A.M. - Primarul Nicolae Robu a făcut un apel, vineri, către şoferii din Timişoara să îşi plătească parcarea, susţinând că scopul sistemului TimPark nu este de a încasa bani din amenzi. Acesta susţine că „tehnologia înaltă” de care dispun angajaţii ADP le permite să îi depisteze foarte uşor pe rău platnici.

„Doresc să lansez un apel către timişoreni să nu ne pună în situaţia de a-i amenda pentru că administraţia Robu doreşte să dea cât mai puţine amenzi cu putinţă. Sunt multe amenzi, dar nu am cifra. Din păcate, destul de mulţi concitadini nu plătesc şi ajung să fie amendaţi. Nu plătesc presupunând că este greu să fie depistaţi că nu au plătit, doarece nu mai este vizibil pe bord sau pe parbriz niciun document sau tichet. Aş vrea să afle lumea că tehnologia înaltă pe care o avem permite acum mult mai uşor detectarea automată a maşinilor pentru care nu s-a plătit prin facilităţile pe care le are sistemul informatic”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanţilor ADP, numărul total de amenzi date în primele trei săptămâni de existenţă TimPark depăşeşte 1500. Pentru a achita amenda TimPark, un şofer va scoate din buzunar 40 de lei, în cazul în care merge la sediul ADP în primele de 48 de ore. După două zile, suma ce trebuie achitată se ridică la 70 de lei, iar după 15 zile, la 150 de lei. Dacă recidivează şi nu îşi achită nici amenzile, şoferii se pot trezi cu roţile blocate, ceea ce îi va costa 600 de lei.

Comparativ, un abonament general costă 42,84 lei pe lună, 122,85 lei pe trei luni şi 448,56 lei pe an, fel ca şi până acum. Un abonament pentru zona roşie, zona I, centrală, este 34,23 lei pe lună, 98,28 lei pe trei luni sau 357,84 lei pe an. În zona II, zona galbenă, tarifele sunt de 27,93 lei – abonamentul lunar, 80,01 lei – abonamentul trimestrial, 292,32 lei –  abonamentul anual. În zona III, albastră, abonamentul costă  21,42 lei pe lună, 61,74 lei pe trei luni şi 224,28 lei pe an.

Pentru abonamentele de parcare la purtător, tarifele sunt de 85,68 lei – cel lunar, 245,70 lei – cel trimestrial şi 897,12 lei – cel anual, adică la fel ca în 2012, valoarea fiind puţin mai mică acum în cazul abonamentului anual, care era 900,68 lei.

Persoanele care beneficiază de pensii de asigurări sociale de stat, pensii militare, pensii de agricultor etc., a căror valoare cumulată cu alte indemnizaţii sau drepturi băneşti acordate în baza unor acte normative speciale nu depăşeşte nivelul unui salariu minim brut pe economie, se bucură de o reducere de 50% la abonamente.

Un abonament de locatar este 51,23 lei pe an, la fel ca în 2012.

Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu susţine că aproximativ 1.600 de timişoreni au ajuns să plătească  parcarea zilnic prin SMS, numărul fiind de trei ori mai mare decât  în prima zi de funcţionare TimPark, când au plătit parcarea prin SMS doar 518 şoferi.

„Vreau să vă spun că sistemul TimPark funcţionează foarte bine. Am avut două zile la rând cu peste 1.600 de plătitori, cu ajutorul telefonului şi astăzi se împlinesc abia trei săptămâni de când sistemul este în vigoare. Acum trei săptămâni au parcat plătind cu telefonul doar 518 cetăţeni”, a concluzionat Robu.

Modificari la sistemul TimPark: turistii straini primesc gratuitate daca nu pot parca legal!

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

  Sănătate

  Aproape 2.000 de vaccinuri anti-Covid administrate în Timiș în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Descoperă povestea Palatului Deschan, „locul primului Bazar din Timișoara”

  Eveniment

  VIDEO. Accident cu un mort și doi răniți pe Calea Șagului, trafic blocat

  Sănătate

  Medici din Timișoara, în bisericile catolice. Vor vorbi cu oamenii despre importanța vaccinării și riscurile infectării cu Covid

  Ştiri din Timiș

  Se caută voluntari cu experiență în business și IT pentru „remodelarea activității” Primăriei Timișoara

  Eveniment

  Certificate Digitale Verzi, la control! Amenzi date de polițiștii timișeni celor fără măști și certificate

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 scade sub 2/1000 în Timiș. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 4 decembrie: aproape 1.500 de cazuri și 131 de decese în România. 78 de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Șoferii, campioni la amenzile împărțite de Poliția Locală. Sub jumătate dintre sancțiunile date în 2021 au fost plătite

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici