tion.ro Web analytics

Primaria Timisoara nu mai primeste Cinema Studio. Nu mai este in proprietatea RADEF!

Reprezentanţii Primăriei Timişoara, care aşteptau să preia de la RADEF Cinema Studio, alături de alte cinematografe din oraş, au aflat, întâmplător, că Studio... şi-a schimbat proprietarul în 2012. Nu se mai află în proprietatea RADEF, fiind cedat unei doamne care locuieşte pe strada Polonă, pentru... stingerea unei datorii de aproximativ 200.000 de euro, susţine viceprimarul Traian Stoia.
Scris de A.S. - Reprezentanţii Primăriei Timişoara, care aşteptau să preia de la RADEF Cinema Studio, alături de alte cinematografe din oraş, au aflat, întâmplător, că Studio... şi-a schimbat proprietarul în 2012. Nu se mai află în proprietatea RADEF, fiind cedat unei doamne care locuieşte pe strada Polonă, pentru... stingerea unei datorii de aproximativ 200.000 de euro, susţine viceprimarul Traian Stoia.

La sfârşitul lunii august, reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţau din nou preluarea cinematografelor, sau mai bine zis a fostelor cinematografe, de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film (RADEF). Pe lista obiectivelor care ar urma să fie transferate municipalităţii se aflau, declara viceprimarul Dan Diaconu la vremea respectivă, cinematografele Studio şi Timiş, precum şi fostele cinematografe Victoria şi Arta, inclusiv Grădina de Vară de la Arta, Unirea, Freidorf şi Fratelia, edilul precizând că ultimul a fost revendicat.

Autorităţile locale au afirmat că deocamdată preluarea nu se poate face pentru că RADEF-ul a rămas fără Consiliu de Administraţie, dar că problema va fi rezolvată în scurt timp.

Între timp, reprezentanţii primăriei au aflat că Cinema Studio nu se mai află în proprietatea RADEF.
„În conformitate cu legea, cinematografele trebuiau să fie predate Primăriei Timişoara. Problema e cu ce ne alegem. Cinematografele trebuiau să vină, în urma predării de către RADEF, prin proces verbal, către primărie. Acest lucru, spune regia, nu se poate realiza pentru că RADEF-ul nu are consiliu de adminstraţie. În acelaşi timp (…) RADEF-ul dă în plată clădirea Studio, 560 de metri pătraţi, către o persoană, Rusimovici Nada, care are locuinţa în strada Polonă, într-un bloc la etajul 4, care a împrumutat Regia cu vreo 900.000 de lei, cam 200.000 de euro. Stă în strada Polonă, la nefamilişti. S-a trecut la proces şi până la urmă Regia a găsit soluţia prin care, în schimbul împrumutului primit, a dat acest imobil şi diferenţa. Încă vreo 10.000-15.000 de lei, s-a plătit în lei. Doamna Rusimovici Nada acceptă la un moment dat (…) dânsa e proprietară. Ea a fost creditoare. În vederea stingerii totale a obligaţiei de plată, RADEF a transmis dreptul de proprietate asupra imobilului. Imobilul a fost evaluat la 211.000 de euro. S-a plătit 951.492 de lei, şi a rămas de achitat o diferenţă de 13.420. De ce apare datoria? Ca să se justifice punerea în posesie, că mă îndoiesc că o doamnă care are 200.000 de euro stă în Polonă. Am o mică reţinere vizavi de capacităţile financiare ale doamnei”, a afirmat viceprimarul Traian Stoia. Edilul spune că lucrurile nu vor rămâne aşa în cazul Cinema Studio şi că se va verifica întreaga tranzacţie.

Nici alte foste cinematografe nu sunt într-o situaţie prea fericită. „Cinema Arta din Iosefin arată foartă rău, cinematograful din Dacia are pomi crescuţi în interior, deci lucrurile merg din bine în mai bine…”, a conchis Stoia.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Trei noi cazuri de variola maimuţei în România

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici