tion.ro Web analytics

Primaria Timisoara ameninta cu taierea cablurilor de pe stalpi

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Reprezentanţii Primăriei Timişoara şi-au amintit că există o hotărâre de consiliu local în vigoare prin care operatorii de telecomunicaţii erau obligaţi să ducă în subteran reţelele până în 2012. Vorbim despre păienjenişul de cabluri aeriene care, cu mici excepţii, poate fi admirat în continuare pe străzile urbei... Primarul Nicolae Robu anunţă amenzi şi chiar tăierea cablurilor, cu riscul de a-i lăsa pe oameni fără anumite servicii.
Scris de A.S. - Reprezentanţii Primăriei Timişoara şi-au amintit că există o hotărâre de consiliu local în vigoare prin care operatorii de telecomunicaţii erau obligaţi să ducă în subteran reţelele până în 2012. Vorbim despre păienjenişul de cabluri aeriene care, cu mici excepţii, poate fi admirat în continuare pe străzile urbei... Primarul Nicolae Robu anunţă amenzi şi chiar tăierea cablurilor, cu riscul de a-i lăsa pe oameni fără anumite servicii.

La Timişoara există, încă din 2009, o hotărâre de consiliu local – HCL 184/28.04.2009 – care prevede ducerea în subteran a cablurilor aeriene atârnate pe stâlpi.

Potrivit acelei hotărâri, reţelele de transmisii de date şi voce ar fi trebuit să fie îngropate până la sfârşitul anului 2012. Au avut loc discuţii cu operatorii de servicii de date şi voce, fosta administraţie a tăiat câteva cabluri, iar apoi demersul s-a blocat.

Autorităţile locale au îngropat cablurile doar pe câteva artere din oraş pe care au avut loc lucrări de reabilitare… Şi nu peste tot, pentru că în Piaţa Libertăţii, de exemplu, cablurile tronează în continuare în peisaj, a sesizat primarul, la fel ca şi pe strada Mareşal Constantin Prezan.

O campanie de ducere în subteran a cablurilor a avut loc în cursul anului trecut, acţiunea, una privată, iscând numeroase critici din cauza modului în care s-a lucrat, pentru că timişorenii s-au trezit că rămân cu trotuarele sparte, cu lucrări nesemnalizate şi mizerie…

În cazul celor care nu s-au conformat, primarul anunţă amenzi şi chiar tăierea cablurilor.

„Sunt indignat să văd cum operatorii de diverse servicii prin cablu sfidează pur şi simplu hotărârea de consiliu local şi n-au făcut absolut nimic pentru a duce cablurile în subteran, nici măcar acolo unde s-au creat tubulaturile. Piaţa Libertăţii este traversată şi acum de cabluri aeriene… Nu ştie ale cui sunt. Pe strada Mareşal Constantin Prezan sunt nişte stâlpi pe care atârnă mănunchiuri de cabluri (…) Am dat dispoziţie astăzi directorului Poliţiei Locale să înceapă o campanie în tot oraşul şi să-i amendeze la maximum pe absolut toţi operatorii care nu şi-au rezolvat problema şi să repete amendarea atât cât permite legea. Acolo unde suportul legal permite a se interveni cu tăierea cablurilor evident că se va proceda şi la aşa ceva…”, a anunţat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Cât despre neplăcerile care vor fi create oamenilor prin tăierea cablurilor, edilul spune că este problema furnizorilor.

„Oamenii vor trebui să-şi regleze problema cu furnizorii pentru care au optat. Suntem în al treilea an, aveau termen până în 2012… Ce poți să faci cu astfel de oameni? Ei trebuie să ajungă să fie penalizaţi de propriii clienţi. De fiecare dată când s-a ajuns la tăierea cablurilor, în urma unor lucrări, foarte prompt s-a intervenit”, a mai declarat Robu.

Rămâne de văzut cum vor decurge lucrările şi ce măsuri se vor lua în urma verificărilor pe teren.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici