tion.ro Web analytics

Presedintele CJ Arad, despre elicopterul SMURD: Bojin incearca sa-si mascheze nereusitele si sa potoleasca furia timisorenilor

Presedintele CJ Arad, despre elicopterul SMURD: Bojin incearca sa-si mascheze nereusitele si sa potoleasca furia timisorenilor

<p>Presedintele CJ Arad, despre elicopterul SMURD: Bojin incearca sa-si mascheze nereusitele si sa potoleasca furia timisorenilor</p>
Mutarea elicopterului SMURD de la Arad la Timișoara naște reacții... politice, de această dată. După ce președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a anunțat că elicopterul va fi mutat de la Arad la Timișoara, președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, a reacționat.
Scris de Adrian Panduru - Mutarea elicopterului SMURD de la Arad la Timișoara naște reacții... politice, de această dată. După ce președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a anunțat că elicopterul va fi mutat de la Arad la Timișoara, președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, a reacționat.

Adrian Țolea spune că prin aceste declarații Titu Bojin încearcă, de fapt, să-și ascundă nerealizările și să-i calmeze pe timișoreni. Pe scurt, Bojin a anunțat înainte de Crăciun că va cumpăra un elicopter SMURD pentru județul Timiș, necesar transportului pacienților în stare critică.

La începutul anului, Bojin a spus că nu va mai cumpăra un astfel de elicopter, ci îl va muta pe cel de la Arad la Timișoara, declarând că oricum aparatul de zbor aparține Spitalului Județean Timișoara, iar acesta va deservi în continuare zona de Vest, inclusiv Aradul. Doar că va fi garat, alimentat și operat de la Timișoara, nu de la Arad.

În ultimele zile s-a făcut multă tevatură pe declarațiile domnului Titu Bojin (PSD), președinte al Consiliului Județean Timiș, conform cărora elicopterul SMURD de la Arad ar urma să fie mutat la Timișoara începând cu luna martie. În primul rând, elicopterul nu este nici al Consiliului Județean Timiș, nici al Consiliului Județean Arad, ci al Ministerului de Interne. În al doilea rând, cred că pesedistul Titu Bojin a început campania electorală, iar acum, prin această declarație, încearcă să-și mascheze nereușitele din fruntea CJT și să potolească furia timișorenilor, după ce a pierdut peste 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, este de părere președintele interimar al CJ Arad, Adrian Țolea.

În același timp, Țolea este convins că Aradul nu va pierde elicopterul SMURD.

Cum am spus, elicopterul nu este nici al CJA, nici al CJT, ci al Ministerului de Interne. Cred, totuși, că elicopterul va rămâne la Arad, pentru că așa s-a decis de la bun început. Consiliul Județean Arad și Aeroportul Arad au asigurat gratuit toate condițiile necesare pentru ca acest elicopter, echipajul și medicii care lucrează pe el, să funcționeze în condiții normale. Nu văd care ar fi motivul pentru ca acest elicopter să fie mutat la Timișoara. Totodată, am văzut că în anumite publicații media mi s-a cerut demisia pentru acest lucru. Repet, cred că Aradul nu va pierde elicopterul! Totuși, dacă e să se ceară demisia cuiva, atunci ar trebui să i se ceară demisia celui care este de fapt reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică prefectului, acesta fiind obligat să intervină în această problemă”, a mai spus președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea.

Și Bojin spune că elicopterul e al Ministerului de Interne, dar declară că acesta a fost repartizat Timișului. Cum Spitalul Județean Timișoara nu avea condițiile necesare garării și alimentării lui, în urmă cu aproximativ 5 ani, acum Bojin a declarat că va face toate amenajările pentru ca elicopterul să fie garat la Timișoara.

Nu-i nicio campanie. Niciodată elicopterul nu a fost al Aradului. În urma discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul de Interne s-a stabilit ca noi să fim de acord să vină elicopterul de acasă cu condiția ca noi să putem sprijini activitatea județelor din jur chiar și cu alte utilaje. Noi am trecut în buget macaraua de 75 de metri pentru pompieri și patru salvări. E mai mult o ambiție a celor de la Arad. Pentru asta nu-i nici aeroportul, nu-i nici elicopterul, pentru că s-au creat animozități politice din punctul de vedere al Aradului la nivel guvernamental, unde probabil reprezentanți ai Aradului au avut o pondere mai substanțială și Timișul a fost lăsat mai lateral”, a explicat Titu Bojin.

Președintele CJ Timiș spune că acum, o dată cu mutarea, se reduc cheltuielile la jumătate, pentru că nu mai trebuie să facă naveta la Arad medicii de la Timișoara și Oradea care deservesc elicopterul.

Anul trecut au fost aproximativ 60 de zboruri, dacă ar fi fost o singură intervenție pe zi personalul care a deservit elicopterul a avut 60 de zile de lucru în loc de 365. Trebuie să ne gândim dacă susținem ambițiile Aradului sau susținem o eficientizare a folosirii resurselor și a banilor publici. Se chinuie să-și facă campanie Adrian Țolea, pe mine mă știu cetățenii județului, nu sunt venit cu pluta acum, cum a venit el în calitate de președinte. Mai mult de 70 la sută din intervențiile cu elicopterul au fost dirijate către Spitalul Județean Timișoara. Ministerul de Interne trebuie să hotărască. Dacă au bani să facă cheltuieli suplimentare, banii aceia vor fi folosiți. Sunt convins că ministerul și-a făcut un calcul din punct de vedere economic și din punct de vedere al afluirii unor județe către Spitalul Județean Timișoara”, a mai spus Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

Articole pe aceeași temă:

Aradenii nu vor ca elicopterul SMURD sa fie mutat la Timisoara

CJ Timis nu mai cumpara elicopter SMURD, il aduce pe cel de la Arad la Timisoara

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  România

  Cocaină amestecată în 24 de tone de pământ de flori, confiscată în Arad

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici