Aradenii nu vor ca elicopterul SMURD sa fie mutat la Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
13Comentarii
Aradenii nu vor ca elicopterul SMURD sa fie mutat la Timisoara
© Aradenii nu vor ca elicopterul SMURD sa fie mutat la Timisoara (foto: arhiva)
După ce președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a anunțat că elicopterul SMURD va fi mutat de la Arad la Timișoara, au apărut numeroase reacții în mediul politic și mediul online. Arădenii cer ca elicopterul să rămână la ei.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a declarat inițial că cel mai vestic județ al țării va cumpăra un elicopter SMURD, care să aterizeze și să rămână la Timișoara.

După o discuție cu secretarul de stat Raed Arafat, Bojin a spus că se va muta elicopterul care acum staționează la Arad, la Timișoara. Liderul CJ Timiș spunea că oricum aparatul de zbor e al Timișului și staționează la Arad pentru că urbea de pe Bega nu a avut condițiile necesare pentru ca acesta să rămână la Timișoara. În două-trei luni vor fi îndeplinite aceste condiții.

Deși, practic, după cum a declarat și Bojin, elicopterul va deservi întreg vestul țării, ca și până acum, arădenii au reacționat și cer ca elicopterul să rămână în orașul lor. S-a creat și o pagină pe Facebook cu numele „Elicoperul SMURD trebuie să rămână la Arad”.

„Elicopterul SMURD trebuie să rămână la Arad. De la înființarea punctului aero-medical SMURD la Arad din anul 2011, ministrul de Interne la acea vreme, Constantin Traian Igaș, ministrul Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat au spus clar că această împărțire a responsabilităților între județe este cea mai bună soluție pentru întreaga Regiune de Vest. Consiliul Județean Arad a făcut un heliport lângă Spitalul Județean Arad. Echipa de medici condusă de medicul-șef al UPU-SMURD Arad, doamna Monica Puticiu, este una profesionistă și dedicată”, scrie pe pagina de Facebook.

Liderul CJ Timiș spunea că, dacă ar fi cumpărat un elicopter, așa cum își propusese, acesta ar fi fost dus în altă zonă, pentru că două elicoptere SMURD în două județe atât de apropiate ar fi fost prea mult.

„Am vorbit cu domnul Arafat și nu puteau să rămână două elicoptere pe această zonă. Îl duceau în altă parte. Dacă tot există elicopterul și putem lua mai multe salvări, atunci este în avantajul nostru, cumpărăm mai multe salvări. Nu se pune problema dacă este al nostru sau nu elicopterul, a fost luat pe Timiș”, spune Bojin.

Stația de combustibil, hangarul pentru adăpostirea aparatului de zbor și toate cele necesare vor fi realizate în curtea Spitalului Județean Timișoara.

UPDATE. Președintele CJ Timiș: Elicopterul nu a fost niciodată al Aradului. Echipajele care deservesc elicopterul fac naveta Timișoara-Arad

Liderul CJ Timiș spune că elicopterul nu a fost niciodată al Aradului și că aparatul de zbor, oriunde ar fi el, deservește întreaga zonă de vest.

„Niciodată nu a fost elicopterul al Aradului, el a fost repartizat, ca idee, de unde ar fi trebuit să fie gestionat, a fost repartizat la Spitalul Județean Timișoara pentru deservirea regiunii de Vest. După discuțiile cu secretarul de stat Arafat și cu domnul Săndesc (n.r. – Dorel Săndesc, secretar de stat la Ministerul Sănătății) am ajuns la concluzia să nu mai cumpărăm noi un elicopter, ci să cumpărăm alte autovehicule care sunt pentru zonă mult mai necesare. Am trecut în buget patru ambulanțe și o macara de 75 de metri pentru intervențiile pompierilor la înălțime, care, ca și valoare, e cam aceeași cu elicopterul, în ideea în care ea poate deservi chiar și Aradul, Reșița sau Hunedoara. Am trecut-o pentru cumpărare macaraua de 75 de metri. Nu e vorba de o îngâmfare a noastră, e o îngâmfare a celor de la Arad, care consideră că un bun care a fost parcat în zona Arad e necesar să rămână acolo. Atunci când a venit elicopterul, Timișul nu a fost pregătit să-l găzduiască. A ajuns elicopterul Spitalului Județean Timișoara la aeroportul din Arad, ca să facă naveta de la Arad la Timișoara echipajele care vin pentru deservirea elicopterului. La fel și piloții”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Articole pe aceeași temă:

CJ Timis nu mai cumpara elicopter SMURD, il aduce pe cel de la Arad la Timisoara13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor