tion.ro Web analytics

Peste 400 de milioane de euro au fost deja contractate în regiunea Vest prin Programul Operațional Regional

Peste 400 de milioane de euro au fost deja contractate în regiunea Vest prin Programul Operațional Regional

<p>Tion: Peste 400 de milioane de euro au fost deja contractate în regiunea Vest prin Programul Operațional Regional</p>
Regiunea Vest este exemplu atunci când vine vorba despre accesarea fondurilor europene prin intermediul Programului Operațional Regional. Actuala ediție a acestuia este în curs de derulare, iar regiunea a reușit deja contractarea a 374 de proiecte în valoare de 466 de milioane de euro, din care 376,72 fonduri nerambursabile.
Scris de Marcel Hoster - Regiunea Vest este exemplu atunci când vine vorba despre accesarea fondurilor europene prin intermediul Programului Operațional Regional. Actuala ediție a acestuia este în curs de derulare, iar regiunea a reușit deja contractarea a 374 de proiecte în valoare de 466 de milioane de euro, din care 376,72 fonduri nerambursabile.

Firmele, ONG și administrațiile din zona de vest a țării au învățat să ceară bani europeni. Fondurile oferite în cadrul Regio – POR 2014-2020 sunt accesate, iar până în prezent au fost deja depuse 909 proiecte pentru a fi finanțate. Mai mult de o treime dintre acestea au fost deja și contractate, arată datele Agenției de Dezvoltare Regională Vest, organismul care se ocupă cu managementul fondurilor POR la nivel local. Vorbim despre 374 de proiecte, în valoare totală de 466,77 milioane euro, din care 376,72 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile. În total, în regiune au fost depuse 909 proiecte, în valoare de 1,5 miliarde euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 1,299 miliarde euro. Alocarea financiară pentru Regiunea Vest (FEDR, buget de stat și buget local), gestionată de ADR Vest, este de 642,51 milioane euro.

După cum spuneam, 374 proiecte au fost contractate, având o valoare totală de 466,77 milioane euro și 376,72 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile; 250 proiecte se află în evaluare/precontractare/rezervă, având o valoare totală de 780,54 milioane euro și 712,94 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile; iar 285 proiecte sunt respinse/retrase/reziliate, având o valoare totală de 254,66 milioane euro și 209,37 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  Accident cu opt victime la ieșire din Periam spre județul Arad. Răniții sunt străini și nu au documente asupra lor

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  Utile

  Aquatim anunță întreruperea apei și presiune scăzută pentru unii abonați

  Ştiri din Timiș

  Se împart pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se strâng alimente pentru zece familii cu venituri minime din Calacea și Vinga

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România

  Ştiri din Timiș

  Zece medalii obținute de rutierii CSUVT la Campionatele Naționale de Ciclism și Paraciclism 2022

  Ştiri din Timiș

  Lucrările abandonate la rețeaua de apă-canal din Plopi Sud, reluate de Primăria Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Condițiile de eliberare a cazierului judiciar pentru persoanele juridice au fost modificate

  Ştiri din Timiș

  Proiectele începute și eșuate de vechile administrații, duse la bun sfârșit de primarii USR

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici